De ideale combinatiereis; het prachtige binnenland van Kenia met de fascinerende fauna én heerlijk relaxen op een van de mooie stranden.

Dag 1:
U vliegt met Swiss Air van Brussel naar Zürich en van Zürich naar Nairobi. Na aankomst regelt u eerst uw visum (de formulieren heeft u al tijdens uw vlucht ontvangen). Dit gaat heel makkelijk: u geeft de ingevulde formulieren met uw paspoort ( minimaal 6 maanden geldig) en US$ 50,00 af aan de visum balie. U ontvangt een stempel en u bent klaar om de paspoortcontrole te passeren. Nadat u uw bagage heeft opgehaald en de douane gepasseerd bent, wordt u opgehaald door een reisleider voor uw overnachting in het Jacaranda Hotel te Nairobi.

jacaranda600400
Dag 2 & 3:
Na het ontbijt ontmoet u de chauffeur/gids en met 'zijn' de 4x4 Landcruiser gaat u op weg naar het wereldberoemde Masai Mara Game Reserve. De Masai Mara is het verlengde van de Serengeti vlakte, bekend om de vele wildebeesten, zebra’s, grote kudde’s olifanten en de 'Big Five'. De leeuw met de zwarte manen en het luipaard worden hier veel gezien. Ook ziet u de nomadenstam, de Masai, die met hun vee in het reservaat rondtrekken.

lion400x  zebra600400
De eerste game drive heeft u al op weg naar de accomodatie, Sarova Mara Tented Camp, alwaar u rond de middag van de lunch kunt genieten. Op beide dagen heeft u meerdere game drives in deze prachtige omgeving. U verblijft 2 nachten in het Sarova Mara Tented Camp o.b.v. volpension.

sarova mara600400 

Dag 4 & 5:
Na het ontbijt gaat u via The Great Rift Valley, met de Longonot vulkaan, naar het Lake Nakuru National Park. Dit park is beroemd vanwege de flamingo’s en de zwarte en witte neushoorns.

rhino 960 720

Eenmaal in het park, onderweg naar uw accommodatie, begint de game drive al. Na de lunch volgt in de late middag een tweede game drive. Ook de volgende dag staat in het teken van game drives in het mooie Lake Nakuru National Park. U verblijft 2 nachten in het Sarova Lion Hill Camp o.b.v. volpension.

kamer sarova lion600400  

Dag 6:
Na het ontbijt vertrekt u via de Aberdare’s Range (bergketen) naar de Serena Mountain Lodge op Mount Kenya. Lunch en een relaxte middag op het deck boven de drinkplaats, waar de dieren hun dorst komen lessen. Diner en overnachting in de Serena Mountain Lodge.

drinkpoel600400

Dag 7 & 8:
Vroeg ontbijten en vertrek naar het Amboseli National Park. U arriveert hier voor een late lunch in de Ol Tukai Lodge. Zowel op dag 7 als 8 diverse game drives door het Amboseli National park, bekend om de vele olifanten en buffels, met op de achtergrond altijd Mount Kilimanjaro. Terwijl u bij de Ol Tukai Lodge geniet van de maaltijden, kijkt u uit over de savanne met de voorbij trekkende olifanten. U verblijft 2 nachten in de Ol Tukai Lodge o.b.v. volpension.

olifanten600400   

Dag 9 & 10:
Na het ontbijt vertrekt u naar het Tsavo West National Park. Onderweg passeert u de prachtige Shetani Lavastroom uit de Chyulu Heuvels. Via een zigzag weg, met vele acacia bomen, bereikt u de Serena Kilaguni Lodge. Hier verblijft u 2 nachten o.b.v. volpension. Uiteraard gaat u hier weer verschillende mooie game drives maken.

kilaguni600400  kilaguni safari lodge600400

Dag 11:
Na het ontbijt vertrekt u naar de kust van Kenia, naar het Southern Palms Hotel in Diani Beach ten zuiden van Mombasa. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur/gids die de laatste 10 dagen zijn best heeft gedaan u het gevarieerde dierenrijk van Kenya te laten zien.

Dag 11 t/m 19: 
8 nachten Southern Palms Hotel op basis van halfpension.

Southern Palms Beach Resort600400 
Dag 19 & 20:
U vliegt met Swiss Air weer huiswaarts van Mombasa naar Nairobi. Van Nairobi naar Zürich en van daaruit naar Brussel.

Reissom per persoon: vanaf € 3.771,00 (bij 4 personen en altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid)
Inbegrepen in het arrangement:
- Vluchten in de economy class
- Alle taxen
- Verblijf in 2 persoonskamers (tenten) met privé badkamers
- Volpension tijdens de safari
- Halfpension in Southern Palms Hotel
- Prive 4 x 4 Landcruiser
- Engels sprekende chauffeur/gids tijdens de safari
- Alle game drives
- Transfers
- AMREF Flying Doctors Service tijdens de safari!
- Alle park entree's

Bovenstaande reis is een voorbeeldreis. Wij kunnen deze geheel aan uw wensen aanpassen en invullen. De reissom is afhankelijk van de reisperiode, hotelkeuzes, autokeuze etc. Onze reisadviseurs spreken uit eigen ervaring. Wij voorzien u graag van een persoonlijk reisadvies!
Beeldmaterialen zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.