Wanneer de herfst zich langzaam over het land verspreidt, kleurt de natuur in alle schakeringen mee. En waar kan je dit beter beleven dan in een van de mooiste gebieden van Noord-Amerika?? De Canadese Rockies en British Columbia bieden een gevarieerd aanbod van natuur & wildlife en puur genieten.         fall at the lake 
16 september 2018:

Vanaf Amsterdam vliegt u met met KLM naar Calgary. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u naar Banff ( ca. 144 km).

Juniper Hotel*** - Banff
3 nachten verblijf in een 2 persoonskamer standaard

Banff ligt in het hart van de Canadese Rockies en is een van de meest belangrijke toeristische bestemmingen van Canada. Banff National Park is het oudste natuurpark van Canada. In 1883 stuitte men op 3 warmwaterpoelen in de buurt van Sulphur Mountain en van toen af aan is men begonnen het gebied als internationaal Spa resort te promoten.
Leuk om te bezoeken: Banff Upper Hotsprings, Banff Gondola, Lake Louise, Emerald Lake, Moraine Lake.
 moraine lake
19 september 2018: Banff – Jasper (ca. 288 km)
Château Jasper***
3 nachten verblijf, 2 persoonskamer standaard

Neem op de route tussen Banff en Jasper gerust de tijd om te stoppen bij de vele prachtige viewpoints zoals Bow Lake en Peyto Lake. Een must-do is een bezoek aan de Athabasca gletsjer op de Columbia Icefields met de speciale gletsjerbussen (vergeet geen warme jas en zonnebril mee te nemen). Iets verder in de richting van Jasper zijn de Athabasca Falls te bezoeken.
payto lake athabasca glacier snow coach 
Jasper National Park is het grootste nationale park van de Canadese Rockies en heeft een enorme lijst met highlights: ondergrondse rivieren, kalksteen ravijnen, heldere meren, ijzige gletsjers, watervallen, bergen, groene wouden, bergkloven, oude steenkoolmijnen en heetwaterbronnen (o.a.Miette Hot Springs). Je kunt er raften, fietsen, varen, wandelen, paardrijden en met kabelbaan. Ook is de kans om wildlife tegen te komen erg groot.
autumn landscape 1717612 960 720kl elk 50296 960 720kl grizzly bear 1248075 960 720kl
22 september 2018: Jasper – Prince George  (ca. 375 km)
Coast Inn of the North***
1 nacht verblijf, 2 persoonskamer standaard

Op de route naar Prince George komt u langs verschillende provinciale parken zoals Mount Robson PP, Ptarmigan Creek PP en Purden Lake PP. Het is absoluut de moeite waard om bij een of meerdere parken een stop te maken en te wandelen.                

23 september 2018: Prince George -Barkerville- Quesnel (ca. 274 km)

Sandman hotel***, Quesnel
1 nachten verblijf, 2 persoonskamer standaard

Vanuit Prince George bezoekt u eerst Barkerville Historical Village, een prachtig historisch stadje wat in de tijd van de goudkoorts is ontstaan. De lokale bevolking doet haar uiterste beste om u te laten zien hoe men in die tijd leefde en werkte. Aan het eind van de middag rijdt u naar uw hotel in Quesnel ( ca. 1 uur rijden)
Barkerville Main Street New Logo CMYK Small White Textkl
foto Thomas Drasdauskis

24 september 2018: Quesnel –Clearwater (ca.346 km)
Clearwater Lodge**
3 nachten verblijf inclusief ontbijt, 2 persoonskamer standaard

Clearwater ligt onderaan Wells Gray Provincial Park en vormt daarmee een uitstekende uitvalsbasis om dit prachtige park te bezoeken. Een aanrader is om via het bezoekerscentrum een eigen gids in te huren die u alle mooie plekken in het park laat zien en u langs de meest spectaculaire wandelroutes en watervallen zoals Helmckenfalls leidt. Kanoën of kayakken is ook mogelijk bijvoorbeeld op Murtle Lake. Het park biedt een enorme variëteit aan flora en fauna.
fall 1278969 960 720kl brown bear 566727 960 720kl
27 september 2018: Clearwater – Kamloops (ca. 123 km)
Howard Johnsson Downtown**
1 nacht verblijf,2 persoonskamer standaard.

Kamloops is het dichtbevolkte gebied in het hart van Britsh Columbia. Hier komen de North- en South Thompson-rivieren bij elkaar. De stad is het hele jaar door het toneel van allerlei grote sporttoernooien, culturele evenementen en (inter-)nationale competities. Er is nog veel erfgoed aanwezig van de inheemse bevolking, onder andere in het Secwepemc Museum & Heritage Park. Een bezoek aan het museum biedt een kijkje in het leven van het Secwepemc-volk en heeft een uitgebreide collectie aan voorwerpen en kunst. In het bijbehorende Heritage Park kunt u een wandelroute volgen (iets meer dan een kilometer) met informatiepanelen over de lokale flora en fauna. Het pad leidt naar de overblijfselen van een 2.000 jaar oud winterdorp van de Secwepemc.

28 september 2018: Kamloops – Tyax Wilderness (ca. 273 km)
Onderweg is het leuk om even een stop te maken in Cache Creek, wat haar bloeitijd beleefde tijdens de goudkoorts in de negentiende eeuw. Het was een handelspost waar goudzoekers overnachtten en pelshandelaren zich verzamelden. De grootste publiekstrekkers zijn de historische Hat Creek Ranch en de Ranch van de Shuswap Indianen.

Tyax Wilderness Resort & Spa
3 nachten verblijf, 2 persoonskamer standaard

Aan de oever van Tyaughton Lake ligt het prachtige Tyax Wilderness Resort & Spa, temidden van de natuur. Behalve dat u hier in luxe kunt genieten van comfortabele kamers,de spa, heerlijk eten en drinken zijn er allerlei activiteiten en avonturen te beleven temidden van de overweldigende natuur. Onder anderen fietsen, paardrijden, hiken en diverse watersporten, maar ook een vlucht met een watervliegtuig over de South Cilcotin Mountains. U wordt getrakteerd op prachtige uitzichten op de ruige bergen en gletsjers en eventueel een stop op plaatsen waar weinig of geen mensen ooit voet hebben gezet.
tyax resort klein tyax dining room kl
1 oktober 2018: Tyax Wilderness – Whistler ( ca.232 km)
Whistler Peak Lodge***
2 nachten verblijf, 2 persoonskamer studio

Whistler is een toeristisch stadje ten noorden van Vancouver en heeft een van de grootste skigebieden in Noord-Amerika. In 2010 vond hier een gedeelte van de Olympische Winterspelen plaats. De oorspronkelijke bewoners waren de Coast Salish Aboriginals totdat de kolonisten in 1860 het gebied overnamen. Na alle belevenissen en indrukken van de natuur kunt u hier bijkomen in het gezellige centrum.
whistler village 53495 960 720kl

3 oktober 2018: Whistler – Vancouver (ca.121 km)
Delta Vancouver Suites Hotel
2 nachten verblijf, 2 persoonskamer suite

Het is een relatief korte reis van Whistler naar Vancouver. Onderweg kunt u een stop maken en met de Sea to Sky Gondola naar 885 m gaan. Boven zijn verschillende platforms en een skywalk en heeft u een fantastisch uitzicht over Howe Sound.
uitzichtspunt sea to sky logo sts gondola
foto Paul Bride
vancouver 754242 960 720
Vancouver is vernoemd naar de Engelse kapitein George Vancouver, een nazaat uit het Nederlandse adellijke geslacht Van Coeverden. Hij verkende grote delen van British Columbia in de achttiende eeuw. Leuk om te doen/ zien in Vancouver:
-Stanley Park en Vancouver Aquarium
-Historische stadsdeel Gastown met de oude stoomklok
-Granville Island; de grootste openbare markt van Vancouver met voornamelijk handgemaakte artikelen en artistieke beroepen, lokale producten en culinaire lekkernijen.
-Chinatown ( een van de grootste van Noord-Amerika)
-Walvis spotten in de Straat van Georgia
-Winkelen in Robson Street
steam clock 1662365 960 720kl totems 52314 960 720kl humpback whale 431902 960 720kl 
5 oktober 2018:
Om 12.30 uur de huurauto inleveren bij de luchthaven. Om 15.40 uur vertrekt uw KLM vlucht KL682 naar Amsterdam alwaar u om 10.10 uur lokale tijd ( 7 oktober) zult arriveren.

Reissom per persoon : vanaf € 2.950,- (NU HOGE VROEGBOEKKORTING / VRAAG NAAR REISSOM MET DE VOORWAARDEN !!!)
(Ter plaatse betalen: € 135,-)

Inbegrepen in het arrangement:
- Intercontinentale vluchten
- Huurauto inclusief verzekeringen
- Hotels zoals omschreven

Niet inbegrepen:
- Reis en/of annuleringsverzekering
- Visum
- EUR 135,- drop off kosten Vancouver (ter plaatse te betalen)
- Fooien en overige persoonlijke uitgaven.

Bovenstaande prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en kunnen te allen tijde wijzigen. Administratiekosten van Corio Travel bedragen EUR 25,- per boeking.

Een paspoort voor Canada is verplicht. Uw paspoort moet nog geldig zijn tot tenminste een dag na vertrek vanuit Vancouver. Reizigers naar Canada zijn vanaf 29 september 2016 verplicht om een ETA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen (vergelijkbaar met de ESTA voor de Verenigde Staten). De kosten voor de aanvraag bedragen EUR 10,- per persoon. (Reeds inbegrepen in totaalprijs).

Beeldmaterialen zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.