Voor een paradijselijk wit strand, wuivende palmen en een cocktail bij zonsondergang hoef je op de Filipijnen niet ver te zoeken. Aangezien de Filipijnen bestaat uit meer dan 7000 verschillende eilandjes, is bovenstaande super makkelijk te vinden. Maar de Filipijnen biedt zoveel meer! Elk eiland heeft zo zijn eigen bezienswaardigheden en mogelijkheden tot bijzondere activiteiten. Het eiland Bohol is daarop geen uitzondering, of je nu de hele dag op het strand wil liggen met een boek, wil snorkelen of iets meer avontuur zoekt. Bohol ligt ten zuiden van Manila, midden in de provincie Visayas en is beroemd vanwege de Chocolate Hills en de Tarsier, de kleinste primaat van de wereld.

beach 2240739 klein oasis clownfish klein

philippines 2163352 340Tarsier sanctuary
De schattigste beestjes die wij ooit hebben gezien heten tarsiers. Het opvallendste aan deze beestjes die niet groter zijn dan je hand, zijn de grote bolle ogen en hun mondje welke eigenlijk altijd in een soort lach staat. Bohol is één van de weinige plekken op aarde waar tarsiers leven in het Tarsier Sanctuary. Je mag dan even snel en stil kijken, zonder de tarsiers te storen. Stress is namelijk een grote vijand van tarsiers, bij grote stress plegen de beestjes zelfmoord! Door het sanctuary te bezoeken steun je ook deze stichting die zich inzet voor het behoud van de tarsier.

4400567859 e7ee2c015e b chocolate hills bohol klein


Chocolate hills

In tegenstelling van wat de naam doet vermoeden, hebben deze heuvels (jammer genoeg) niets met chocola te maken. Het gebied heeft de naam Chocolate hills gekregen omdat de begroeiing in het droge seizoen chocoladebruin kleurt. Buiten dit seizoen is het echter overal groener dan groen. De heuvels zijn het beste te bekijken vanaf het (ietwat toeristische) uitzichtpunt. Hier kun je heel gemakkelijk komen als je een dagje een scooter huurt.


Ten zuid-westen van het eiland Bohol ligt Panglao Island met een van de mooiste, witte stranden; Alona Beach. Hier vind je meerdere resorts en restaurants. Je kunt er rustig een dagje aan het strand liggen met een boek, afgewisseld met zwemmen in de zee of een massage op het strand. De zonsondergang is er ook zeker de moeite waard! Het is een gezellige bestemming en een leuke uitvalsbasis voor een fijne duikvakantie.
oasis logo 5001

Onze favoriet is het Oasis Resort, direct aan het strand. Het resort heeft een Nederlandse eigenaar en heeft 22 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. In de tropische tuin ligt het zwembad (met ligbedden), de massage kobo en een lounge bar waar je een lekkere cocktail kunt drinken. Het restaurant heeft een mooi uitzicht over de tuin en bereidt zowel internationale als Filipijnse gerechten. Via een pad en een trap loop je naar het strand waar de gezellige beachbar met loungebanken zich bevindt en waar je ’s avonds ook heerlijk kunt dineren.

oasis kamer buiten klein   oasis strand cocktail
dinerbeach kl
oasis massage kobo   oasis tuinzich af balkon klein

 
seaquest klein


Tevens is hier het professioneel 5 sterren PADI duikcentrum Seaquest gevestigd. Er worden dagelijks duiktrips gemaakt naar de riffen rondom Panglao Island en diverse andere duiklocaties zoals Balicasag Island, een van de mooiste en beste duiklocaties van de Filippijnen.
Bij het Seaquest duik centrum wordt alles geregeld, zo worden de duikflessen en de duikuitrusting door de crew in de boten gelegd en kunnen de duikspullen de hele vakantie in het duikcentrum blijven liggen. Het enige wat je hoeft te doen is relax duiken en puur genieten!
  

bohol seaquest kl

oasis duikcentrum klein  oasis duikcentrum wasruimte klein

Prijs pakketreis op aanvraag