Beleef het grote Culinair Genieten in de regio Piemonte in Italië. Hier, in het heuvelllandschap, klopt het echte gastronomische hart van de Piemontese keuken. Dit authentieke Italiaanse platteland, dat deel uitmaakt van het UNESCO erfgoed, is een waar walhalla voor de echte fijnproever. Traditioneel bereide wijnen zoals Barolo en Barbaresco, de smakelijke truffel uit Alba, heerlijke hazelnoten en prachtige kaas uit Murazzano. Laat u verwennen met excellente diners waarbij u de diversiteit van de Piemontese keuken leert kennen.
                                                                    IU7C8878klein
Dag 1:
Vanaf Brussel vliegt u naar Turijn.
Na aankomst haalt u eerst uw huurauto op. Om in Italiaanse sferen te reizen, staat er een Fiat 500 voor u klaar met GPS zodat u de restaurants goed kunt vinden. U reist naar Santa Vittoria d'Alba (ca. 95 km), alwaar u verblijft in Hotel Castello di Santa Vittoria.U dineert 's avonds in het uitstekende hotel restaurant.
castelloB
Dag 2:
De landstreek Le Langhe heeft een gevarieerd landschap van heuvels en valleien met een opmerkelijke vruchtbaarheid en schoonheid, en staat bekend om zijn vermaarde Barolowijnen. Barolo is een droge rode wijn uit de gelijknamige streek. Het wijnbouwgebied is ongeveer 1200 hectare groot. De wijn is een van de meer exclusieve en duurdere wijnen die gemaakt worden. Een bijnaam van de wijn was al in 1860 "Wijn van koningen en koning van de wijnen". Barolo wordt gemaakt van de Nebbiolo-druif. Het gebied is rijk aan geschiedenis waarvan je nog sporen tegenkomt in de oude gebouwen, de kastelen, torens en wijnkelders. Er volgt een uitgebreide lunch van streekproducten, een wijnproeverij en een mooie wandeling door de wijngaarden.
030Scavinoklein
 
's Avonds dineert u in het panoramisch gelegen en met 1 Michelin ster bekroonde 'Al Castello di Grinzane', waar chef Marco Lanteri u verwent met uitgelezen lekkernijen.
001 castello klein marc lanteri 1 klein
foto's Marc Lanteri

Dag 3:
Het middeleeuwse plaatsje Asti is een plaatje en zeker het bezoeken waard. De stad is vooral bekend door de Asti of Asti Spumante; een witte, aromatische, mousserende wijn . De wijnen die onder deze DOCG vallen zijn zeer populair en is de tweede meest geproduceerde wijn van Italië. De wijn wordt gemaakt van de Moscato Bianco druif en dient jong gedronken te worden. Het historische centrum van Asti is goed geconserveerd. Het belangrijkste monument is de bijna duizend jaar oude bakstenen Duomo. Ieder jaar, op de derde dinsdag van september, wordt de ‘Palio’ gehouden; dit is samen met die van de Toscaanse stad Siena de belangrijkste historische paardenrace van Italië.

In de middag maakt u kennis met de heerlijke wijnen uit het wijngebied Roero in Castellinaldo.

Het stadje Alba is bekend om zijn witte truffels. Ieder jaar wordt er een truffelfestival gehouden die vele liefhebbers uit de hele wereld aantrekt. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn de vijf 14e-eeuwse torens, de bakstenen kathedraal uit de 15e eeuw, de 13e-eeuwse kerk San Domenico en het gerestaureerde Palazzo Comunale. Het oude centrum is erg gezellig om te bezoeken.
IU7C1264klein
 
Dineren in het met 1 Michelin ster bekroonde All'Enoteca in Canale waar chef Davide Palluda de scepter zwaait.

Dag 4:
Via het Koninklijk kasteel van Racconigi en het pittoreske Saluzzo reist u vandaag naar Cuneo alwaar u verblijft in het Palazzo Lovera Hotel.
's avond dineert u in het Ristorante Lovera, wat bij het hotel hoort.

Dag 5:
U kunt de dag naar eigen inzcht besteden. Het is b.v. mogelijk om vanuit Cuneo een dagtrip naar Nice of Monte Carlo te maken, of richting de Bloemenriviera.
U dineert 's avonds in restaurant San Michele ( 5 minuten te voet vanaf het hotel) met uitstekende Piemontese keuken.
img san michele
Dag 6:
Vanaf Cuneo reist u terug naar Turijn. Na het inleveren van de huurauto vliegt u weer terug naar Brussel.

Reissom: vanaf € 1.230,- per persoon

Inclusief in het arrangement:
- Retour ticket Brussel-Turijn
- Huurauto Fiat 500 met GPS
- 3x overnachting in Castello di S. Vittoria, Santa Vittoria d'Alba o.b.v. logies/ontbijt
- 2x overnachting in Palazzo Lovera Hotel, Cuneo o.b.v. logies/ontbijt
- 4x culinair 5-gangen diner
- 1x culinair 4-gangen diner
- 2x wijnproeverij met Piemontese lunch/ hapjes

Dit arrangement is het hele jaar te boeken op basis van beschikbaarheid. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en drukfouten.

Beeldmaterialen zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.