Laat u betoveren door het schitterende Zuid-Spaanse ‘Andalucía’!! Deze rondreis voert u langs mooie, oude bruisende steden, prachtige natuur en Moorse en Romeinse architectuur. Ervaar de geur en smaak van sherry, de passie van de Flamenco en de charme van de kleine steegjes. Deze reis kan als individuele fly-drive reis (met huurauto) of als busrondreis op basis van halfpension worden aangeboden.

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Malaga haalt u de huurauto op en rijdt u naar uw hotel aan de Costa del Sol waar u een nacht verblijft. 

Dag 2:
Malaga-Ronda-Gibraltar-Jerez
Onderweg naar het historische stadje Ronda, reist u door de romantische streek Serranía de Ronda. De raadselachtige sfeer en schoonheid van het landschap is uniek te noemen en er is tijd voldoende om hier volop van te genieten. Ronda ligt op de rand van een diep ravijn. Vanaf de adembenemende brug Puente Nuevo kunt u de diepe kloof inkijken en de hangende huisjes uit de Moorse tijd zien. Daarna vervolgt de reis zich naar Gibraltar aan de kust en een bezoek aan de bekende apenrots. Let op uw spulletjes, want ze gaan er zo mee van door! Hopelijk is het mooi en helder weer en kunt u Afrika zien liggen. De overnachting vindt plaats in Jerez.
spain 632855 960 720 ronda600 gibraltar 172660 600

Dag 3:
Jerez- Cádiz- Sevilla
In sherry- stad Jerez is een hoop te zien en te beleven. Zo mag een bezoek aan een echte traditionele bodega en sherry proeverij niet ontbreken en ook de Koninklijke Andalusische Rijschool, wereldberoemd om zijn paardendressuur op gitaarmuziek is absoluut een bezoek waard! Na de lunch reist u naar havenstad Cádiz. Cádiz is de oudst bewoonde stad van West- Europa. De sfeervolle oude binnenstad ligt op het puntje van het schiereiland is bijna volledig omgeven door water. Je kunt hier heerlijk ronddwalen tussen prachtige historische gebouwen in een doolhof van smalle straatjes die steeds uitkomen op gezellige pleintjes. De komende 2 nachten verblijft u in een hotel in Sevilla.
cadiz 3 1180722 santa catalina castle 1230527cadiz 

Dag 4:
Sevilla
Het oude centrum van deze temperamentvolle hoofdstad van Andalusië kunt u het beste te voet ontdekken. Al slenterend door Parque Maria Luisa komt u bij romantische steegjes en patio’s in de oude wijk Barrio de Santa Cruz waar u heerlijk kunt dwalen. 
De imposante kathedraal Santa Maria de la Sede ( de op-3-na grootste ter wereld) kunt u niet missen, net als het prachtige Alcazar.
 andalusia 1312572 960 720alcazar600  spain 738286 960 720seville600 andalusia 472125 960 720sevilla600

Dag 5:
Cordoba-Granada
Dwars door het met olijfbomen bezaaide landschap, zet u koers naar het prachtige Córdoba. Ooit, in de tijd van de Moorse heersers, was Córdoba één van de grootste en machtigste steden van Europa. Deze geschiedenis komt duidelijk naar voren tijdens een bezoek aan de wereldberoemde moskee-kathedraal, de Mezquita. In de Joodse wijk bezoekt u de middeleeuwse  synagoge. Vanuit Cordoba reist u door naar Granada waar u 2 nachten verblijft in een 4-sterren hotel.
mosquecathedral of cordoba 1541649 600 roman bridge of cordoba 1541632 600

Dag 6:
Granada
Op tijd uit de veren voor een bezoek aan het wereldberoemde Alhambra! Vanaf de 11e eeuw werden er door verschillende heersers prachtige gebouwen en tuinen toegevoegd aan het complex. ’s Middags lekker wandelen door de oude Arabische wijk Albaicin, met steile en smalle straatjes, witte huisjes met geurende tuinen en tal van bezienswaardigheden. Vanaf de Plaza de San Nicolas heeft u een spectaculair uitzicht op het Alhambra en de Sierra Nevada.
                                                
alhambra 1285842 960 720
TIP: bezoek in de avond een echte flamenco dansshow in de wijk Triana.
red 364104 400

Dag 7:
Granada-Nerja-Malaga
Langs de uitlopers van de Sierra Nevada rijdt u naar het pittoreske kustdorpje Nerja, gelegen tussen zee en bergen. In het gezellige centrum van Nerja zijn er allerlei leuke winkeltjes en op de boulevard is het heerlijk genieten op een van de terrasjes en van de stralende zon. Gelegen op een 23 meter hoge klif vind je hier het balkon van Europa. Ook biedt Nerja de gelegenheid om de druipsteengrotten te bezoeken.
nerja 493747 600  balcony in nerja 1460125
Terug in Malaga is het nog leuk om een stadstour maken langs o.a. de Palmentuin, haven, arena stierengevechten, Castillo de Gibralfaro, een bezoek brengen aan het Picasso museum of flaneren langs de boulevard of een strandwandeling maken.

Dag 8:
Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven alwaar u de huurauto kunt inleveren en kunt inchecken voor de vlucht naar huis.

Bovenstaande reis is een voorbeeldreis. Wij kunnen deze aanbieden als individuele fly-drive met huurauto of als busrondreis op basis van halfpension ( vanaf € 750,00 p.p.)
De reissom is afhankelijk van uw wensen, de reisperiode,hotelkeuzes, autokeuze etc. Komt u gerust bij ons langs voor een persoonlijk reisadvies!
Beeldmaterialen zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.