Uit ons aanbod

 • Steden Reizen

  Waarom onze stedenreizen niet standaard zijn? Wij weten óók het beste restaurant en de meest authentieke plekjes voor u te vinden.

 • Bijzondere rondreizen

  Ook onze rondreizen zijn niet standaard. Zowel per huurauto, met een uitgebreide routebeschrijving, als ook in groepsverband met vakkundige reisleiding. Wij maken uw rondreis exact op maat!

 • Duik Reizen

  Uit eigen ervaring brengen wij u naar bijzondere plekjes, waar onze lokale duikgidsen u meenemen naar de geheimen van de zee.

 • Incentives & Groepsreizen

  Uw medewerkers belonen met een luxe reis(je)? Of je nu met 8 relaties naar Valencia wil of met 300 naar New York; wij zijn uw aangewezen partner voor incentives en groepsreizen

 • Sport Reizen

  Geen tijd om alles zelf uit te zoeken en te regelen? Bezoek voetbalwedstrijden in Duitsland, Engeland, Italië of Spanje; Formule-1-races wereldwijd; uw eigen motortour door de USA, Canada of Zuid-Afrika? Wij bereiden uw reis tot in de puntjes voor.

 • Culinaire Ontdekkingsreizen

  Wij hebben bijzondere programma’s in ons aanbod. Wat dacht u van 'Rondje Vlaanderen' of 'Elzas-totaal' ? 'Genieten tot kunst verheffen' is ons motto, dus daarin kunnen wij u uitstekend adviseren.

Voor u geselecteerd

 • Default
 • Title
 • Date

Dag 1: reis naar Lima
U reist vandaag vanaf een luchthaven naar keuze naar Lima in Peru. Aangekomen volgt de privé transfer naar het hotel.
U verblijft in Hotel El Tambo 2 Perú incl. ontbijt

Dag 2: Lima
Onder leiding van uw eigen, Engels sprekende, gids, gaat u vandaag de stad verkennen. U begint in de wijken Miraflores en San Isidro. In het hart van San Isidro ligt het Huaca Huallamarca oftewel "Pan de Azúcar"......vertaald suikerbrood, een archeologisch zeer belangrijk complex. In het verre verleden gebruikt als tempel en vereringsplek en later als begraafplaats. Daarna volgt het historische centrum met het Plaza Mayor, waaraan gelegen de kathedraal, het paleis van de aardsbisschop en stadshuis. Een leuke stop in het Choco Museum volgt! Peru staat bekend om haar cacao en in het museum ziet u hoe de cacao getransformeerd wordt in allerlei lekkernijen. Na een bezoek aan het Santo Domingo klooster, bezoekt u het prachtige Parque del Amor waar u getrakteerd wordt op een adembenemend uitzicht over de Stille Oceaan.
sunset in miraflores 1311277
Tip: bezoek ’s avonds Magic Water Circuit, ’s werelds grootste fonteinen. De grootste fontein is Magic Fountain welke water tot 80 meter hoog opspuit. Ook de Tunnel of Surprises is een echte publiekstrekker….laat u verrassen door de verschillende fonteinen die een labyrint vormen met watermuren ……
U verblijft in Hotel El Tambo 2 Perú incl. ontbijt en diner

Dag 3: Lima, Arquipa
U wordt ’s morgens opgehaald door een privé taxi en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Arequipa ( ca. 1,5 uur). Daar aangekomen wordt u weer opgevangen door uw eigen lokale gids en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.
Overnachting in het San Agustin Posada del Monasterio Hotel incl. ontbijt.
arequipa 43286 960 720klein
Dag 4: Arequipa city tour en Santa Catalina klooster
De universiteitsstad Arequipa is gesticht in 1540 en ligt aan de voet van maar liefst 3 vulkanen. De stad wordt ook wel de Witte Stad genoemd omdat het historische oude centrum gebouwd is met de typische witte vulkaansteen. Koloniale gebouwen zijn te vinden rondom Plaza de Armas en het is zeer de moeite waard om eens rustig rond te lopen en alles te bekijken. Het plein is voorzien van palmbomen en fonteinen en wordt als een van de mooiste van Peru genoemd. Het Santa Catalina klooster is de grootste trekpleister van Arequipa. Binnen de muren van het klooster vind je nagenoeg een hele stad ( ca. 20.000 m2) met een hoop gekleurde huisjes en straten, pleinen, fonteinen een kapel etc. Je kunt hier een goed beeld krijgen hoe de dochters uit de rijke families hier leefden als nonnen.
U verblijft in Arequipa in het San Agustin Posada del Monasterio Hotel incl. ontbijt.
monastery santa cathalina 43269 960 720klein
Dag 5: Arequipa
Deze dag is vrij te besteden!
U verblijft in Arequipa in het San Agustin Posada del Monasterio Hotel incl. ontbijt.

Dag 6: Arequipa, Colca
U vertrekt vandaag vroeg onder leiding van uw gids. U reist door het stadje Yura en door het Natuurreservaat Aguada Blanca en Pampa Cañahuas. Een kleine pauze wordt gehouden in Patahuasi en dan door naar het dorp Chivay, alwaar u kunt lunchen in uw hotel of in een leuke traditioneel restaurantje. In de namiddag een uitstapje naar de La Calera warmwaterbronnen voor verkwikkende duik in een van de baden. ’s Avonds diner in het hotel.
U verblijft in het Casa Andina Classic Colca Hotel incl. ontbijt, lunch en diner

Dag 7: Colca, Puno
Een vroeg vertrek naar de Cruz del Condor. De beste locatie voor een geweldig uitzicht over de Colca Canyon, met 3400 meter de diepste canyon ter wereld! En natuurlijk om de Andes condor te zien vliegen!!! ( mits het weer het toelaat). Daarna reist u door naar Puno aan het Titicaca meer.
U overnacht 2 nachten in de Eco Inn Puno incl. ontbijt en lunch (pakket)
condor 943300 960 720klein
Dag 8: Taquile eiland en Uros eilanden
De reis begint vroeg vanaf Puno naar Taquile Eiland, ongeveer 35 km uit de kust en 3950 meter boven zeeniveau. De cultuur op het eiland dateert van voor de Inca tijd. De eilandbewoners leven nog volgens oude tradities en geloven van hun voorouders. Ze zijn wereldwijd bekend om hun prachtige kleding en ongelofelijke stoffen. Vervolgens bezoek u de Huayllano gemeenschap waarvan de leden u laten kennis maken met hun artistieke, handwerkkundige activiteiten. Vervolgens naar de bekend Uros eiland te varen een door mensen gemaakte eilandgroep van riet in het midden van het Titicaca meer. Hier ontmoet u de afstammelingen van de Uros indianen, zij laten u zien hoe de rietplatforms gemaakt worden en hoe hun voorouders leefden.
reed 43333 960 720 urosklein
Dag 9: Puno, Cusco
Op afgesproken tijdstip wordt u naar het busstation van Puno gebracht, alwaar de toeristenbus naar Cusco vertrekt. Onderweg heeft u een prachtig zicht over de Zuidelijke Vallei van Cusco. Het hoogste punt op de route is La Raya. Hier wordt een foto-stop gemaakt. Ook bezoekt u de Racci ruïne, beter bekend onder de naam “De tempel van God Wiracocha”. De laatste stop onderweg voordat u in Cusco aankomt is in Andahuaylillas op 3200 meter hoogte. De kerk lijkt een gewone oude Peruaanse koloniale kerk te zijn, maar binnen blijkt de San Pedrokerk een 16e -eeuws bouwwerk van onschatbare waarde! Wat een hoop versieringen! Overal zie je prachtige en indrukwekkende schilderingen op de muren. Het kolossale 16e -eeuwse orgel is de grootste van Zuid-Amerika, en wordt nog bij elke mis bespeeld. Na aankomst op het busstation in Cusco volgt een transfer naar het hotel.
Overnachting in het San Agustin Internacional Hotel incl. ontbijt en lunch

Dag 10: Cusco
Onder leiding van uw eigen, Engels sprekende gids bezoekt u vandaag 2 belangrijke Inca sites. U begint bij de Koricancha tempel, een oud Inca paleis waar de zonnegod Inti werd aanbeden. De Spaanse bezetters bouwden later een kerk op de oude fundamenten van deze tempel; de Santo Domingo tempel. De tour gaat verder bij het Sacsayhuaman Fort, gebouwd van enorm grote stenen door de Inca’s. Hier is nog goed zichtbaar hoe de Inca’s hun steden en forten bestand maakten tegen de aardbevingen die in het gebied regelmatig voorkwamen. Daarna volgen nog verschillende archeologische plaatsen en een bezoek aan de Misminay gemeenschap die u laten kennismaken met hun tradities.
U verblijft in San Agustin Internacional Hotel incl. ontbijt.
peru 1152725 960 720 sacsayklein cuzco 1397104
Dag 11: Heilige Vallei
De mooie plek om de route door de Heilige Vallei te beginnen, is op de oude Inca terrassen bij Chinchero met een indrukwekkend uitzicht over het dorp. Deze terrassen werden door de Inca’s gebruikt voor de landbouw. In Chinchero zijn nog verschillende families die hun traditionele kledij nog in ere houden. Zij laten u zien met welke oude methodes de wol verwerkt en geverfd wordt. Dan bezoek u Ollantaytambo, waarschijnlijk de bekendste archeologische plek van Peru op Machu Picchu na. Er zijn ontzettend veel indrukwekkende ruïnes van tempels uit de Incatijd te zien. De Inca keizer Pachacuti legde terrassen aan voor landbouw en een voor die tijd uniek irrigatiesysteem. Vanaf de terrassen is er veel gevochten tegen de Spanjaarden.
U overnacht in Urubamba in het Sonesta Posada Del Inca Yucay hotel incl. ontbijt en lunch.
peru 1823095 960 720 ollantaytamboklein
Dag 12: Moray & Maras
Vandaag bezoek u een ander deel van de Heilige Incavallei. U gaat eerst naar Moray, bekend om de enorme ronde en halfronde terrassen die in de kalkstenen heuvel gemaakt zijn. De oude Inca’s gebruikten deze terrassen als botanisch laboratorium. Iets verderop zijn de zoutmijnen van Maras waar ’s wereld fijnste zout vandaan komt en één van de grootste mysteries van de natuur. Diep vanuit de bergen ontspringt een bron van extreem zout water. Sinds de tijd van de Inca´s bestaan de zoutmijnen uit ongeveer 3000 kleine akkers met een gemiddelde grootte van 4 m² en een diepte van 10 centimeter. Deze bronnen werden gebruikt tot en met het huidige tijdperk, om zout te produceren door middel van verdamping. De omgeving is een schakering van verschillende terrassen en poeltjes die door fotografen graag op de plaat worden vastgelegd.
U overnacht in het Sonesta Posada Del Inca Yucay hotel incl. ontbijt.
cusco 609473 960 720 morayklein landscape 1633915 960 720 marasklein
Dag 13: Machu Pichu ( met gids)
Een dag om nooit te vergeten staat vandaag op het programma …. Machu Picchu! Het hoogtepunt van de Inca beschaving en nooit door de Spanjaarden ontdekt. Om er te komen neemt u de trein naar Aguas Calientes waar u de bus neemt die u naar Machu Picchu brengt. U heeft hier ruim de tijd om dit wereldwonder te bezoeken, lekker te relaxen en van het uitzicht te genieten. U overnacht in Aguas Calientes in het Casa Andina Classic Machu Picchu incl. ontbijt en lunch.
machu picchu 1569324 960 720klein
Dag 14:
Met de Vistadome trein reist u, zonder gids, weer naar Cusco. Op het station wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U verblijft in San Agustin Internacional Hotel incl. ontbijt.

Dag 15 t/m dag 18: Sandoval Meer
Op afgesproken tijd wordt u opgehaald voor transfer naar de luchthaven van Cusco voor uw vlucht naar Puerto Maldonado. De komende dagen verblijft u in een lodge aan het Sandoval Meer. Een van de mooiste meren van Peru gelegen in het Tambopata Reservaat. Hier kom je nog reuze otters tegen! De oevers zijn begroeid met Maritia palmbomen en er leven 6 verschillende apensoorten. Na aankomst wordt u verwelkomd en opgehaald door gidsen van de accommodatie, zij zullen u per boot en te voet door de jungle begeleiden naar uw accommodatie. Deze tocht is meteen een uitstekende kennismaking met dit buitengewone mooie gebied. Vanaf de boot kunt u de vele tropische vogels en verschillende zoogdieren van dichtbij zien. Aangekomen bij de lodge is er even wat tijd om te rusten. In de late middag is er een tocht naar de oostkant van het meer waar veel bontgekleurde Macaw pagegaaien leven. Na een heerlijk avonddiner in de lodge, begint een spannende boottocht op het Sandoval Meer op zoek naar Kaaimannen!
Lodge Maloka Sandoval Lake Reserve 2
Voor dag en dauw bent u de volgende ochtend weer op de boot voor een spectaculaire zonsopgang. Dit is ook het tijdstip met de grootste kans op een ontmoeting met een reuze otter die meestal erg actief is in de vroege ochtend uren. Na een laat ontbijt maakt u zich op voor een wandeling in de luwte van het regenwoud. In de namiddag wordt het westelijk deel van het meer bezocht waar de meeste apen leven waaronder het grappige Kapucijn aapje. In de avonduren is er een mogelijkheid om een video presentie over de Peruaanse jungle bij te wonen of u kunt weer mee kaaimannen spotten.
sandoval lake lodge peru wildlife 1024x423
Voor de vroege, actieve vogels bestaat weer de mogelijkheid om bij zonsopgang otters te spotten vanaf het water. Hiervan krijgt u toch nooit genoeg? Wilt u het wat rustiger aan doen op deze laatste dag in het regenwoud? Er staan 2 tochten op het programma voor vandaag waaruit u kunt kiezen ( of ze allebei doen natuurlijk): een tocht naar een hooggelegen uitzichtpunt en een gedeelte waar veel medicinale planten groeien en later op de dag een tocht door het meest afgelegen en stille gedeelte van het woud aan de noordzijde van het meer. Heeft u tijdens uw verblijf nog geen kaaiman kunnen zien? Dan is deze laatse avond nog uw kans om op zoek te gaan.

Uw verblijf aan het prachtige Sandoval meer is nu echt ten einde. Te voet en met boot wordt u weer terug gebracht naar de luchthaven van Puerto Maldonado. U vliegt van hieruit terug naar Lima.
U verblijft in Lima 1 nacht met ontbijt in het El Tambo 2 Peru hotel.

Dag 19:
U wordt van het hotel naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Nederland.
lama 143877 960 720klein

Bovenstaande reis is een voorbeeldreis. Wij kunnen deze geheel aan uw wensen aanpassen en invullen.
Indicatie reissom vanaf € 3740,00 per persoon( o.b.v. middenklasse hotels)
Komt u gerust bij ons langs voor een persoonlijk reisadvies!
Beeldmaterialen zijn impressies. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Onze klanten over Coriotravel

Bedankt voor de goede service! Vakantie is geboekt!
Pascalle Crombag
Leuken ik wens jullie heel veel succes hopelijkzien we ons.
Annie Kockelkoren

CorioTravel, het nieuwe reisbureau

CorioTravel, het nieuwe reisbureau van Paul Crombag en Margot Vanderbooren in de Oranje Nassaustraat 3 in Heerlen, de specialisten op het gebied van cruises, reizen op maat, rondreizen, safari's, stedenreizen, dive & adventure, groepsreizen & incentives. Wij bieden u het meest uitgebreide aanbod van alle Duitste touroperators en reisorganisaties.Welkom bij het CorioTravel-team van Paul en Margot onder het motto: 'Uw reis is onze garantie!'

Meer info