Holland America Line viert 70-jarig Alaska jubileum
GlacierBay
Holland America Line viert in 2017 het feit dat al 70 jaar lang Alaska wordt verkend. Om nog meer gasten in staat te stellen in 2017 naar Alaska te gaan met Holland America Line, heeft de rederij een zevende schip in het gebied toegevoegd.

Met ingang van dit voorjaar bieden het ms Amsterdam, ms Eurodam, ms Nieuw Amsterdam, ms Noordam, ms Oosterdam, ms Volendam en ms Zaandam in totaal 135 Alaska vertrekken – meer dan elke andere cruiserederij.

Holland America Line biedt 126 7-daagse cruises en negen 14-daagse Great Land Explorer cruises vanaf eind april tot eind september. Een hoogtepunt van elk Alaska avontuur is het cruisen langs schilderachtige gebieden, waarbij gasten de gelegenheid hebben om Glacier Bay, Hubbard Gletsjer, Tracy Arm en/of de Twin Sawyer Gletsjers te bekijken.

Om deze mijlpaal te vieren zijn er op iedere Alaska cruise en tijdens de Land+Sea Journeys tal van ervaringen en evenementen gepland. Holland America Line’s prijswinnende Land+Sea Journeys combineren een 3-, 4- of 7-daagse Inside Passage of Glacier Discovery cruise met een uitgebreid landprogramma in Yukon.

Holland America Line is de enige cruiserederij die must-see gebieden als Denali National Park – het middelpunt van iedere Land+Sea Journey – combineert met niet platgetreden gebieden als Dawson City in het hart van Klondike Gold Rush land. Met een verblijf tot drie dagen in Denali National Park, waarbij wild wordt gespot in een spectaculaire omgeving, zijn de Land+Sea Journeys zo opgezet dat het beste van Alaska’s wildernis, fauna, inheemse cultuur en geschiedenis aan bod komt.

Het jubileum, waarvoor speciaal entertainment is ontwikkeld, valt samen met het 100-jarig bestaan van Denali National Park in Alaska en kent een nieuw Alaska menu met gerechten bedacht door de Culinary Council van de cruiserederij. Ook zijn er twee jubileum bieren, herdenkingscadeau ’s en nog veel meer.

Holland America Line heeft een exclusieve samenwerking met BBC Earth waarbij op onvergetelijke manieren ’s werelds natuurwonderen worden beleefd en voor het 70 jarig jubileum wordt een nieuwe ‘Alaska in Concert’ multimedia productie vertoond. Het publiek ervaart de vier seizoen door een combinatie van live muziek tegen een achtergrond van prachtige beelden van de BBC Earth televisieserie Wild Alaska.

Culinaire ervaringen zijn het hart van iedere Alaska cruise en om de 70e verjaardag te vieren brengt Holland America Line een exclusief aanbod. America’s Test Kitchen geeft met de ‘Every Salmon’ kookdemonstratie tips om deze Alaska favoriet te bereiden. Gasten kunnen daarnaast genieten van de Midnight Sun cocktail die gecreëerd is door cocktail meester Dale DeGroff.

De Dining Room is speciaal gedecoreerd en er zijn aangepaste menu’s die het Alaska erfgoed van de cruiserederij vieren. Nieuwe gerechten zijn bedacht door Holland America Line’s master chef Rudi Sodamin samen met de andere leden van de Culinary Council Jonnie Boer, David Burke, Elizabeth Falkner en Jacques Torres. Ook is er een jubileum editie van het bekende dessert Baked Alaska.

AK 70 logo


Bron: TravelPro