Zondag 28/8 hebben wij, speciaal voor u, een bezoek gebracht aan de jongste en tevens grootste telg van de Holland America Lijn, de ms Koningsdam. Het gloednieuwe schip werd in Amsterdam in orde gemaakt voor een mooie tocht naar de Noorse Fjorden.  Een mooie gelegenheid om even binnen rond te kijken ………………
Koningsdam 1
Wat binnen meteen opvalt, is het thema muziek. Overal kom je dit tegen; elk dek draagt de naam van een bekende componist en de hal en trappenhuizen zijn uitgerust met mooie kunstobjecten, in allerlei verschillende uitingen maar met als thema muziek. Op muziek wordt je dan ook rijkelijk getrakteerd op de ms Koningsdam:

De Queens Lounge is elke avond het podium voor BB King’s All Star Band. Zij brengen een gevarieerd programma van o.a. blues, soul, jazz. Op de ruime dansvloer kunt u tot in de kleine uurtjes mee swingen.Liefhebbers van het klassieke(re) genre kunnen in alle rust genieten van uitstekende live kamermuziekoptredens in Het Lincoln Centre Stage.

  

Bij Billboard Onboard maakt u, begeleid door live muzikanten, zelf deel uit van de show. Test uw muziekkennis of zing lekker zelf uw favoriete nummer. Daarna even rustig bijkomen in de Piano Bar, onder het genot van een drankje en pianomuziek.

Het World Stage theater met grote 180 graden digitale HD- led beeldschermen, verzorgt boeiende producties en live theatervoorstellingen. In samenwerking met BBC Earth kan men hier tevens genieten van de prachtige natuurfilms welke muzikaal begeleid worden door een live orkest.

De rondleiding bracht ons verder langs de verschillende zwembaden en whirlpools, zowel binnen als buiten. De dames van Spa en Beauty gedeelte staan al voor u klaar om u te verwennen met een beauty behandeling of massage. Uiteraard ontbreekt het op de ms Koningsdam niet aan een uitgebreid fitness en sport gedeelte, een kunstgalerie, winkels, kidsclub. Erg populair is de Windows ruimte van Microsoft en Retreat, een zonnedek met privé cabines (tegen betaling) om heerlijk tot rust te komen.

   

Ook de verschillende bars en restaurants zagen er allemaal even prachtig uit. Open, licht en ingericht met een mix van modern en klassiek. Een aantal restaurants zijn inclusief zoals het Lido Market, Dive In, Restaurant Lido, waar je als gast terecht kunt voor een uitstekende lunch of diner. Maar er zijn ook een aantal bijzondere culinaire verrassingen aan boord ( tegen bijbetaling)

Culinary Art Centre:        overdags een showkeuken voor kookworkshops en demonstraties en ’s avonds ambachtelijke gerechten van eerlijke en pure ingrediënten.

Pinnacle Grill;                 Amerikaans getinte Grillspecialiteiten. 

Sel de Mer:                     Franse Seafood Brasserie

Canaletto:                      Authentieke Italiaanse keuken

Tamarind:                      Aziatische keuken, met een exclusieve Sushi bar voor max.7 personen

Blend:                           de zeer exclusieve wijnproeverij en waar gasten zelf hun eigen wijn kunnen mengen en creëren.

   

De ms Koningsdam is het eerste schip in de nieuwe Pinnacle klasse. Wat de ms Koningsdam onderscheidt van zijn voorgangers zijn de superluxe familiekamers (welke ruimte bieden aan max. 5 personen d.m.v. een bedbank en een uitklapbaar bed. Ideaal als je met kinderen reist) en singlehutten. Daarnaast kan gekozen worden voor een standaard hut, een hut met zeezicht, een hut met veranda en natuurlijk de luxe suites. De Neptune suites hebben een aparte zithoek, grote badkamer met jacuzzi en aparte douche, toegang tot Neptune Lounge. In de Neptune lounge kunt u terecht voor ontbijt, een hapje en drankje gedurende de dag en één cocktailparty met officieren. De gasten in de Neptune suites krijgen voorrang bij inschepen en ontschepen en was service is inbegrepen. 

De algemene indruk is luxe op en top op de klassieke stijl van de HAL, maar met een moderne twist door gebruik van geavanceerde technologie en innovatieve faciliteiten. Nieuwsgierig geworden? Kijk gauw bij onze aanbieding op de home page.