De Malediven is een eilandengroep bestaande uit 1190 koraaleilanden, gegroepeerd in 26 atollen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. De eilanden liggen verspreid over een oppervlakte van circa 90.000 km², maar de totale landoppervlakte is slechts een kleine 300 km². Het grootste eiland is 5 km² groot en er zijn er maar negen die groter zijn dan 2 km². Tweehonderd eilanden zijn bewoond en nog eens 88 vormen toeristenoorden.

De Malediven staan bekend als romantische en paradijselijke bestemming. Heerlijk luieren en relaxen in het resort en op het strand. Het decor van deze eilandengroep in de Indische Oceaan wordt voornamelijk gevormd door witte zandstranden omzoomd met wuivende palmen.

Ontdek tijdens een duikvakantie op de Malediven ook eens de kleurrijke schoonheid ónder water, het is namelijk één van de beste onderwatersport locaties ter wereld. Hier ontmoet je de meest kleurrijke exotische vissen zoals de koraalvlinder op de prachtigste koraalriffen. Het is ook goed mogelijk dat je een manta rog of walvishaai tegenkomt!