2 weken op safari door Kenia

Dag 01

Vandaag wordt u opgehaald door uw privé transfer en naar de luchthaven van vertrek gebracht. U vliegt om 07:00 uur vanaf Amsterdam en komt lokale tijd om 18:40 aan in Nairobi.

Na het afhalen van de bagage wordt u ontvangen door de lokale agent in de aankomsthal. U wordt naar hotel Sarova Stanley in Nairobi Centrum gebracht.

Verblijf is 1 nacht inclusief ontbijtbuffet in de luxe kamers.

Dag 02

Na het ontbijt maakt u kennis met uw privé rangers en vertrekt u met twee safarivoertuigen voor uw rondreis op privé-basis.

Er wordt voor gezorgd dat er een koelbox aanwezig is, zodat u gedurende de hele reis hier plezier van heeft.

Omstreeks de lunch komt u aan in Amboseli National Park.

Amboseli National Park bestaat uit savanne met uitgestrekte vlaktes, moerasgebieden, acaciabossen en struikgewas. Het is slechts 392 km² groot en ligt op ongeveer 200 km van Nairobi. Al meer dan 40 jaar is het een beschermd gebied dat beroemd is vanwege de serene schoonheid en het wild dat makkelijk te benaderen is. Het landschap, met de Kilimanjaro in Tanzania aan de horizon, ziet u veel terug op foto’s. In tegenstelling tot andere gebieden heeft de olifantenpopulatie van Amboseli niet te lijden gehad onder stropers. Het resultaat is een indrukwekkende ca. 600 stuks tellende olifantenpopulatie, die veelvuldig en langdurig bestudeerd wordt.

Naast deze imponerende kudde ziet u hier ook buffels, gazelles, gnoes, giraffen, zebra’s, leeuwen en cheeta’s.

U verblijft hier 3 nachten in de Amboseli Sopa Lodge, gelegen aan de voet van de Kilimandjaro.

Late namiddag maakt u de eerste gamedrive en geniet u van de sfeer in deze mooie lodge.

Dag 03

Amboseli staat bekend om zijn grote olifantenkuddes en de prachtige giraffes. De Kilimandajro kijkt altijd mee !

Dag 04

Ook vandaag staan weer twee gamedrives gepland en kunt u genieten van het fijne zwembad en een lekkere lunch in de lodge.

Dag 05

Vroeg vertrek naar Lake Naivasha, waar u op tijd aankomt voor de lunch in de Naivasha Sopa Lodge.

 

Het Naivashameer is het hoogst gelegen meer van Afrika. Het ligt in de oostelijke tak van de Oost-Afrikaanse Slenk. Het is een zoetwatermeer, terwijl de overige meren in deze oostarm van de slenk sterk alkalisch zijn.

Na de lunch maakt u een boottocht op het meer, een paradijs voor vogelliefhebbers.

Dag 06

Na het ontbijt vertrekt u naar de Masai Mara, de grootse weide van Kenia.

De Masai Mara is een natuurreservaat  van 1700  km² in het zuidwesten van Kenia en het grenst aan de Serengeti-vlakte in Tanzania. Beide parken zijn vooral bekend voor de grote kuddes gnoes en zebra’s die elk jaar hun grote trek doen, de z.g. migration.

Het landschap bestaat voornamelijk uit grote grasvlakten met daarop af en toe acacia’s en rivierbos. Er stromen twee belangrijke rivieren door het park,: de Talek en de beroemde Mara.. De Gnoes bevinden zich in de regentijd op de uitgestrekte vlakten van de Serengeti. Gedurende de droge tijd trekken ze geleidelijk naar het noorden. Aan het einde van het droge seizoen zijn ze aangekomen in de Masai Mara, vooral in het groene noordelijke deel. Als de regentijd weer begint trekken de gnoes weer massaal naar het zuiden en daarbij moeten ze de moeilijke rivier de Mara oversteken, waarbij veel dieren omkomen.

Geplande aankomst voor de lunch.

Verblijf hier 3 nachten in de Mara Sopa Lodge.

Dag 07

Voor het ontbijt wordt u opgehaald bij Mara Sopa Lodge. Dé ultieme manier om wilde dieren in Afrika te bekijken. U wordt naar een afgelegen locatie gebracht waar u met een ballonvaart gaat opstijgen als de zon op komt. U drijft rustig boven vlaktes, rivieren en bossen terwijl u naar een spectaculair landschap staart en met een ongeluk ongelooflijke foto’s maakt. De vlucht duurt ongeveer een uur en biedt een ‘bird-eye’ ervaring om te kijken naar de wedstrijden, waarvan velen het hoogtepunt van hun safari vinden. Bij het landen in de middle of nowhere is er een volledig ontbijt in een bush-stijl, geserveerd met champagne, met een tafel versierd met zilveren bestek, verse Keniaanse koffie, thee en fruit. Het is echt een magische ervaring. Aansluitend is er een game viewing en-route en wordt u teruggebracht naar uw lodge.

De rest van de middag kunt u genieten aan het zwembad van uw vrije tijd.

Late namiddag gaat u weer op pad en bent u tijdig terug in de lodge voor het diner.

Dag 08

Vandaag op zoek naar de grote kuddes , bezig met hun Great Migration.

Dit uniek schouwspel is alleen in de Masai Mara te zien in deze tijd van het jaar, hoewel een garantie nooit te geven is.  Het is namelijk het regenseizoen die het tijdstip deze trek bepaald. U neemt een grote lunchkorf mee en zoekt hiervoor een idyllisch plekje.

“s Avonds is het gezellig in uw safari-lodge en kunt u genieten van de echte Afrikaanse gastvrijheid.

Dag 09

Na een vroeg ontbijt verlaat u de Masai Mara, dwars door de graanschuur van Kenia via Narok naar Lake Nakuru.

Het Nakurumeer (Engels: Lake Nakuru) is een van de meren van de Grote Slenk. Het ligt ten zuiden van Nakuru, in Centraal-Kenia en is beschermd als nationaal park Lake Nakuru, alsmede door de erkenning door de UNESCO van het gebied in 2011 als werelderfgoed. Het Nakurumeer maakt hier deel uit van het beschermde systeem van Keniaanse meren in de Grote Riftvallei.

De overvloed van algen trekt een grote hoeveelheid flamingo’s aan. Nog meer vogels floreren in de omgeving, net als bavianen en andere grote zoogdieren. Zwarte neushoorns en witte neushoorns zijn uitgezet in het park. Het waterniveau is in de jaren negentig sterk gedaald maar is vervolgens weer gestegen.

Verblijf in de Lake Nakuru Sopa Lodge. Vanaf de lodge een prachtig uitzicht over het unieke meer.

Dag 10

Gamedrives in het park.

Dag 11

U neemt vandaag afscheid van Lake Nakuru en gaat op weg naar Sweetwaters Tented Camp.

Namiddag game drive en bezoek aan Chimpansee Sanctuary.

Het inmiddels wereldberoemde Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary werd in 1993 opgericht, mede op initiatief van Jane Goodall, die zich al haar hele leven inzet voor deze mensapen.

Sweetwaters Chimpanzee Sanctuary is onderdeel van Ol Pejeta Conservancy, waar nog veel meer dieren worden opgevangen die in de problemen zijn gekomen.

Tijdens het bezoek kunt u alles leren over de problemen die veel dieren tegen komen. Zoals stropers, ontbossing en ziektes. Door het bezoek (en het entreegeld) helpt u deze dieren. Alleen al daarom is uw bezoek de moeite waard.

Dag 12

De laatste lodge is de Mount Kenia Lodge, hoog in de bergen met een unieke drinkplaats, waar de dieren ’s avonds vanaf uw eigen balkon te bewonderen zijn.

Na de Kilimanjaro in Tanzania is Mount Kenya de hoogste berg van Afrika. De vulkaan in ruste heeft aan de voet een doorsnede van bijna 100 kilometer en is al miljoenen jaren niet meer actief. Het landschap is bijzonder groen en vruchtbaar met dichte bossen en sneeuwvelden, gletsjers, bergmeren en watervallen. Bijzonder voor Afrikaanse begrippen! In de wouden in het hoogveengebied vindt u tal van zoogdieren, waaronder olifanten, neushoorns, buffels, luipaarden, bokken, zwijnen apen en groene meerkatten. Het park heeft een tropisch regenwoud, waar u samen met een gewapende ranger een wandelsafari kunt maken.

Dag 13

Na een super ontbijt op weg naar Nairobi. De lunch wordt genuttigd in Restaurant Carnivore.

Na de lunch bezoekt u het Giraffe Center, een unieke ervaring oog in oog met deze bijzondere dieren.

Omstreeks 17:30 uur arriveert u op de luchthaven van Nairobi, waar u incheckt voor de terugvlucht om 19:40 uur.

Hier neemt u afscheid van uw steun en toeverlaat, uw ranger.

Dag 14

Na de nachtvlucht zult u omstreeks 09:00 uur aankomen op de luchthaven van Amsterdam.

De privé transfer zorgt dat u netjes teruggebracht wordt naar huis.

BENT U ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wij kunnen deze voorbeeldreis geheel aan uw wensen aanpassen en invullen.

Indicatie reissom € 4.157,00 per persoon.

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk reis advies op maat.