Nieuw Zeeland

Zuidereiland en Noordereiland.

Met een stop over in Singapore.

Dag 01

Vertrek vanaf Amsterdam naar Christchurch. Met een stop over in Singapore.

U vertrekt om 10:25 uur aankomst 05:55 uur in Singapore.

Dag 02

Vroeg in de ochtend bent u in Singapore; een transfer brengt u naar het hotel Mercure Singapore Bugis waar u twee overnachtingen met ontbijt heeft.

U heeft de hele dag tijd om Singapore te ontdekken.

De prachtige historische gebouwen worden afgewisseld met moderne wolkenkrabbers. De bekendste highlights zijn de Merlion, Sentosa Island, Gardens by the Bay en Marina Bay Sands

Dag 03

Een hele dag in de metropool.

Breng vandaag nog een bezoek aan Little India, het Colonial District en het tropische regenwoud Bukit Timah Nature Reserve.

 

Dag 04

Vandaag heeft u nog een hele dag de tijd om de laatste souvenirs in Singapore te kopen.

Om 19:50 uur vertrekt uw vlucht van Singapore naar Christchurch.

Dag 05

Om 10:40 uur aankomst in Christchurch.

Na het ophalen van de bagage gaat u naar het verhuurbedrijf en haalt u de camper op. Tijdens deze reis verblijft u 10 dagen op het Zuidereiland en 10 dagen op het Noordereiland.

Vandaag verblijft u nog in Christchurch om bij te komen van de vlucht;  morgen verlaat u de stad om het eiland te ontdekken. Christchurch ligt in het midden van het eiland en is een goede uitvalsbasis om het zuidereiland te ontdekken.

Dag 06 tot en met 14 – Zuidereiland

Het Zuidereiland staat bekend om haar prachtige natuur en de bijzondere gletsjers aan de westkust. Na het verlaten van Christchurch rijdt u langs de kust zuidwaarts richting het plaatsje Dunedin of maakt u eerst nog een stop bij Lake Tekapo. De kustplaats Dunedin is een universiteitsstad en vertoond veel gelijkenissen met haar zuster stad Dundee in Schotland. Bij het Otago Peninsula vind u de yellow-eyed pinguïn en is tevens de thuisbasis van de albatrossenkolonie.

Steek het eiland over richting de Nieuw-Zeelandse Alpen en maak een stop in Queenstown, een van de hoogtepunten voor de avonturier. Eenmaal in de Nieuw-Zeelandse Alpen komt u oog in oog te staan met de Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw Zeeland.

Zodra u het plaatsje Aoraki bereikt bent u aan de voet van de Mount Cook en kunt u prachtige wandelingen maken door de vallei. De avonturier kan gaan hiken of parasailen in de Alpen. Ten westen van de bergen vindt u de Fox Glacier en de Franz Jozef Glacier die tot de absolute  hoogtepunten van Nieuw Zeeland gerekend worden. Eenmaal in Franz Jozef Glacier ziet u de gletsjer omlaag komen dwars door het regenwoud.

Rijdt langs de ruige westkust noordwaarts en maak een stop in het populaire plaatsje Punakaiki, vlakbij Paparoa National Park met de bijzondere rotsformatie Pancake Rocks.

Als laatste bezoekt u het noorden van het Zuidereiland en gaat u naar Abel Tasman National Park. Dit bijzondere park is bekend geworden vanwege de adembenemende mooie goudgele stranden en wandelmogelijkheden langs de coastal track. Voor een andere blik op het park is een tocht over het ater per kajak zee aan te raden.

Dag 14

Na het bezoek in de ochtend aan Abel Tasman Nationaal Park rijdt u dezelfde dag nog door naar Picton; een rit van een dikke vier uur.

Hier neemt u de Interislander ferry en gaat u over de Cook Strait naar Wellington. Deze overtocht duurt ongeveer 3,5 uur. Wellington ligt in het uiterste zuiden van het Noordereiland.

Dag 14 tot en met 23 – Noordereiland

U bent in Wellington, de hoofdstad en tevens de belangrijkste culturele stad van het land. Voordat u de stad verlaat brengt u een bezoek aan het nationale museum Te Papa.

Verlaat Wellington en rijdt richting het Taupomeer. Dit is het grootste meer van Nieuw Zeeland en heeft een oppervlakte van 616 km². Het meer is vooral populair bij vissers vanwege de regenboogforel.

Wanneer u Rotorua nadert ruikt u de zwavelgeur al en kunt u de vele geisers en borrelende en kokende modderpoelen bezoeken. Er is een Poynesian Spa waar u even heerlijk kunt ontspannen en in de avond in het plaatsje Te Puia kunt u een traditioneel Maori diner bijwonen; het hangi diner.

Het is een bijzondere omgeving, maar de geur van zwavel kan overheersend zijn.

U rijdt noordwaarts naar Auckland; The City of Sails en een stad gebouwd op de rug van meer dan 50 vulkanen, omringd door een groen landschap. De Nieuw-Zeelanders doen veel met watersport en in de haven van Auckland bevinden zich ruim 135.000 jachten, een prachtig aanzicht vanaf de Sky Tower of vanaf de Harbour Bridge.

De laatste dagen van deze prachtige reis zijn gereserveerd voor strandvertier: in het uiterste noorden ligt de Bay of Islands waar zich prachtige subtropische stranden bevinden. Heerlijk uitrusten na een indrukwekkende reis door het jongste land op aarde.

Dag 23

De laatste rit terug naar Auckland is ca, 300 km; hier levert u  de camper weer in bij het verhuurstation.

De vlucht vanuit Auckland naar Singapore vertrekt rond 15.00 uur met aankomst  tegen 21.00 uur;

U kunt ervoor kiezen om nog een nacht in Singapore te verblijven of u vliegt om 23:55 uur direct verder naar Amsterdam.

Dag 24

Om 06:45 uur landt u in Amsterdam en zit deze adembenemende reis er weer op.

 

Inbegrepen:

  • Intercontinentale vlucht.
  • Verblijf en transfer Singapore.
  • Camper Nieuw Zeeland
  • Ferry van het Zuidereiland naar het Noordereiland

 

BENT U ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wij kunnen deze voorbeeldreis geheel aan uw wensen aanpassen en invullen.

Indicatie reissom € 3.990,00 per persoon.

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk reis advies op maat.