Amalfikust

Foto’s

Kaart

Informatie

De Italiaanse sfeer proeven terwijl u rondslentert in heerlijke pittoreske en kleurrijke dorpjes die gebouwd zijn tegen steile kliffen. Elk dorpje heeft zijn eigen charme. Of u nu een hapje zit te eten in Amalfi of met de auto over de kronkelwegen heen rijdt om naar Positano te gaan. U bent langs de hele kust verzekerd van een adembenemend uitzicht. Het stadje Furore wordt gekenmerkt door zijn graffiti schilderingen tegen de kliffen en in het oude kunstenaars dorpje Ravello vindt u prachtige tuinen en oude villa’s.
Op ongeveer 1,5 uur rijden van Amalfi vindt u de citroenhoofdstad van de streek, Sorrento. Sorrento is kleinschalig maar rijk aan cultuur. Drink een glas Italiaanse wijn op een terrasje aan het centrale plein Piazza Tasso of neem een kijkje bij de Romeinse Ruïnes of het oude klooster.

Vanaf Sorrento kunt u met de veerboot een bezoek brengen aan het prachtige eiland Capri. De blauwe grot van Capri is de belangrijkste trekpleister, maar u vindt er ook diverse kerken en musea.

Vergeet ook zeker niet de woeste vulkaan Vesuvius te bezoeken en de opgravingen in de oude Romeinse stad Pompei welke dichtbij de stad Napels liggen. Hier komt de traditionele Italiaanse pizza vandaan.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !