Verenigde Staten

Foto’s

Kaart

Informatie

Amerika is een ontzettend groot en veelzijdig land. De meeste vakantiegangers combineren daarom meerdere bestemmingen tijdens een rondreis door Amerika. Dwars door Amerika loopt van oost naar west de legendarische route 66. Deze 5000 km lange route is de bekendste roadtrip van Amerika die u van Chicago naar Los Angeles brengt.

Aan de oostkust liggen de wereldsteden New York en Washington met al hun highlights zoals Times Square, Central Park, Ground Zero en het Statue of Liberty enerzijds en in Washington The Mall, waar alle musea, en parken gratis te bezoeken zijn. Ook het White House is een fotoshot meer dan waard.

Hoe pulserend deze steden ook zijn, het overgrote deel van de toeristen gaat toch voor de combinatie van natuur en steden aan de westkust.

In een rondreis van een dikke twee weken is een combinatie van de steden San Francisco, Las Vegas en Los Angeles met de prachtige natuur van de nationale parken Yosemite NP, Grand Canyon NP, Bryce Canyon NP en Death Valley NP heel goed mogelijk. Alle Nationale Parken zijn te bezoeken middels het kopen van een pas van ca. € 80,-

Alle steden en Nationale Parken zijn op eigen gelegenheid te bezoeken, maar extraatjes als een helikopter tocht over de Grand Canyon of een bezoek aan de onwaarschijnlijke mooie Antelope Canyon zijn in het hoogtepunt toch wel aan te raden om vooraf te reserveren.

Behalve deze twee mogelijkheden hebben de Verenigde Staten natuurlijk nog veel meer te bieden.

De “Sunshine State” Florida biedt voor jong en oud een enorm scala aan vertier met Disney World in Orlando en prachtige stranden aan zowel de Atlantische Oceaan als de Golf van Mexico. Deze staat is ook heel goed als afsluitende strandbestemming te doen na een tour door de “Deep South”.

Dit gedeelte is een must voor muziekliefhebbers waarbij Memphis, New Orleans en Nashville een geweldig beeld geven van de blues, jazz en country. Dit zijn allemaal mogelijkheden voor de zogenaamde “48 lower states”; er zijn echter nog twee staten die het bezoek meer dan waard zijn maar deze liggen niet aan het vasteland van de VS vast.

Enerzijds is daar de staat Alaska waar alle superlatieven op los gelaten kunnen worden; de grootste qua oppervlakte (bijna 3 maal groter dan Texas) de meeste Nationale Parken, de grootste populatie aan wilde dieren en de hoogste berg van de VS. Een bestemming voor natuurliefhebbers in optima forma.

En als laatste is daar de meest afgelegen archipel ter wereld; Hawaii. Een eilandengroep in de Stille Oceaan waar prachtige stranden hand in hand gaan met wonderschone natuur. Een cruise van een week brengt u langs vijf verschillende eilanden waarbij u duidelijk de diversiteit van de eilanden onderling kunt ervaren.

De Verenigde Staten; een bestemming waar u telkens weer opnieuw heen kunt gaan en elke keer gaat u weer nieuwe hoogtepunten ontdekken.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !