Colombia

Foto’s

Kaart

Informatie

Inspirerend Colombia

Dit veelzijdige land wacht erop om nog ontdekt te worden. Van ruige besneeuwde bergtoppen, diepe dalen met kronkelige rivieren en prachtige groene koffie valleien tot koloniale dorpen, witte stranden en een gepassioneerde vriendelijke bevolking. Colombia is een paradijs voor avonturiers, cultuursnuivers en natuurliefhebbers. Tropische regenwouden en twee wereldzeeën bieden een variëteit aan klimaten. De lokale bevolking leeft op veel plekken nog ouderwets en reist nog traditioneel met paard en wagen.

Een van ‘s werelds mooiste steden is Cartagena in Zuid Amerika. Vanwege het koloniale karakter staat deze kleurrijke havenstad op de UNESCO werelderfgoedlijst. Slenter door de kleine, schattige straatjes en breng een bezoek aan het paleis van de inquisitie. Echter staat het plaatsje Guatapé in het binnenland bekend als kleurrijkste dorpje van heel Colombia. Een andere, wederom kleurrijke stad is Medellin, gelegen in een vallei en een stad vol met Street art. Of bezoek de grote metropool Bogotá, welke een autovrije zondag kent, dus huur een fiets om deze mooie stad te verkennen. Maak vanuit Bogotá een leuke uitstap naar Zipaquirá. Het dorp heeft een aantal historische gebouwen en bijzondere kerken, maar staat toch wel bekend om het bezichtigen van een wereldwonder. De beroemde zoutkathedraal is namelijk een van de meest unieke werken die door mensenhanden is gemaakt. Langs de Magdalena rivier ligt de stad San Agustin, waar het archeologische park zich bevindt met vondsten van wel 2000 jaar oud. En voor wie dol is op muziek en dansen duikt in de wereld van de salsa hoofdstad Cali.

De natuur in Colombia is adembenemende mooi. In het Los Nevados National Park, in Valle de Cocora staat de nationale boom van Colombia, “de Palma de Cera”. Deze boom kan tot wel 60 meter hoogte groeien en levert een geweldig plaatje op. Voor wie liever op avontuur wilt in de jungle brengt een bezoek aan Tayrona National Park en zoekt zich een weg door de kokospalmen om zo uit te komen bij het prachtige strand.

In het binnenland, in de buurt van Medellin ligt een waterrijk natuurgebied met de bekende berg El Peñol. Beklim deze berg en ervaar een bijzonder uitzicht over dit gebied. In Colombia vindt u het unieke landschap van de Tatacoa woestijn, nabij het plaatsje Neiva gelegen. Het hele land staat bekend om zijn overheerlijke koffie. In de koffieregio, Triángulo de Café kunt u op een authentieke boerderij verblijven, om vervolgens een uitstapje te maken naar de koffieplantages voor een heerlijke proeverij.

Colombia is een plek waar vriendelijkheid, vreugde, diversiteit, smaak en muziek samenkomen om mensen te laten stralen.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !