Auto rondreis Cuba

Tijdens deze rondreis verblijft u in zowel Casas Particulares maar ook in hotels. Het is een unieke ervaring om te verblijven in een casas particulares. Het kan nog steeds zijn dat u logeert bij de Cubanen thuis, maar ook een verblijf in een authentiek Cubaans woonhuis met personeel of zelfs in een huis dat omgebouwd is tot een bed & breakfast behoort tot de mogelijkheden. U zult verschillende varianten tegenkomen tijdens uw reis.

Het ontbijt is inbegrepen in uw casa, maar wanneer u verzekerd wilt zijn van een lekkere maaltijd, dineer dan ook ’s avonds in uw casa.

Dag 01

Vertrek vanaf Keulen naar Havana.
Bij aankomst in Havana staat er een transfer klaar die u naar het hotel brengt.

Blijft in hotel Melia Cohiba voor 3 nachten.

Dag 02

Om meteen in Cubaanse sfeer te komen start u deze ochtend vroeg om met de 3 uur durende stadstour door Havana. Panoramische rondleiding door bezienswaardigheden van de stad, waaronder het historische centrum, een UNESCO-werelderfgoedlocatie en modern Havana met interessante bezienswaardigheden zoals: Museo de la Revolución, Central Park, El Capitolio, Floridita Bar-restaurant, bar -restaurant La Bodeguita del Medio, Plaza de la Catedral, Plaza de Armas, Malecon, Havana University en Revolution Square.
Ook komt u bij Fusterlandia. Een cubaan die Gaudi heeft geïmiteerd en met allerhande bonte stenen en materialen zijn huis en aanpalende straten heeft omgetoverd in een klein Barcelona.Extra info: Deze tour wordt uitgevoerd in voertuigen met airconditioning.

De rest van de dag heeft u vrij ter besteding.

Dag 03

Vandaag staat er een oldtimertour naar Viñales op de planning, een bijzondere dagexcursie vanuit Havana naar Viñales in een prachtig gerestaureerde klassieke Amerikaanse auto. Viñales biedt een van de mooiste landschappen in Cuba. Zodra u aankomt maakt u een stop bij een prachtig uitzicht op de vallei. U bezoekt een tabaksplantage waar de tabak groeit voor het creëren van de Cubaanse sigaar. U leert over het proces en kunt uiteraard de beste sigaar in Cuba kopen. Later bezoekt u la Cueva del Indio (Indiase grot) en ziet u prehistorische rotstekeningen. Tijdens de excursie is de lunch inclusief. Rond de avond arriveert u weer bij uw hotel.

Dag 04

290 km (4 uur) van Havana naar Santa Clara.

Bij autoverhuurstation REX aan de Malecon kunt u vandaag de huurauto ophalen. Hiermee zult u de komende 10 dagen het eiland gaan rondrijden. De reis gaat vandaag van Havana naar Santa Clara waar u 1 nacht zult verblijven in Hostal La Casona Jover. Onderweg kunt u een stop maken bij Cienfuegos waar u een lunch kunt nuttigen, het uitkijkpunt La Punta bekijkt of naar het centrale plein Parque José Marti met zijn Triomfboog, Teatro Tomás Terry, Palacio Ferrer, Palacio del Ayuntamiento en de Cathedral de la Purísima Conceptión.

Daarna gaat u verder naar Santa Clara. Aan de rand van Santa Clara staat het monument van Comandante Ernesto Che Guevara en het bijbehorende Museo Histórico de la Revolución. In dit museum, waar ook in 1997 (30 jaar nadat hij in Bolivia werd vermoord) de stoffelijke resten van Ernesto Che Guevara in een mausoleum zijn bijgezet, wordt op overzichtelijke wijze informatie gegeven over de socialistische strijd in Cuba en over de rol die Che Guevara en Fidel Castro hierin speelden. Bezoek ook zeker het Parque Leoncio Vidal, Teatro de la Caridad en het Tren Blindado Monument.

Dag 05

90 km (2 uur) van Santa Clara naar Trinidad. Vanaf hier houdt de standaard snelweg op.

Na een heerlijk vers bereid ontbijt in de casa checkt u uit en vervolgt u uw reis verder naar Trinidad. In Trinidad verblijft u 2 nachten in het Iberostar Grand Hotel Trinidad.

Het romantische Trinidad behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en vormde van de 17e tot de 19e eeuw de thuishaven van suikerrietbaronnen, zeerovers en slaven. Uit deze tijd dateert het doolhof van klinkerstraatjes en authentieke gebouwen. Rond het centrale plein, Plaza Mayor, vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het klooster San Francisco en de grootste kerk van Cuba. Tijdens een wandeling door het schilderachtige centrum kunt u musea bezichtigen, de authentieke La Canchanchara bar of een Trovahuis bezoeken; een café waar lokale artiesten Cubaanse muziek ten gehore brengen. Ook ‘s avonds is het centrum van Trinidad zeer levendig en zult u op veel plekken van muziek kunnen genieten, ook in de open lucht.

Dag 06

Vanuit Trinidad heeft u de mogelijkheid om een excursie te maken per Russische off-road 4×4 truck of per jeep naar Parque Natural Topes de Collantes.

Dag 07

260 km (4 uur) van Trinidad naar Camagüey.

Onderweg kunt u een stop maken in Sancti Spiritus waar o.a. de kerk en de Yayabo-brug de moeite waard zijn. Door een landschap van suikerrietvelden, citrusplantages en veeteelt rijdt u naar Camaguey. Hier kunt u een bezoek brengen aan een sigarenfabriek en de oude cathedraal of een stadstour maken. Camagüey heeft een mooi centrum met nog veel koloniale gebouwen. In het centrum van Camagüey staat vol met Tinajones een soort stenen regentonnen die het water tijdens de regen opvangt voor drogere tijden. U verblijft 1 nacht in Casa de Miriam Guerra. De onwijs vriendelijke gastvrouw Miriam zorgt voor een geweldig verblijf. U verblijft bij haar thuis in een van de gastenkamers.

Dag 08

210 km (4 uur) Camagüey naar Bayamo.

Omdat het te ver is om in een keer naar Santiago de Cuba te rijden, rijden we via Bayamo waar we 1 nacht verblijven in Hostal Bayamo. Bayamo is een pittoreske plaatsje en de hoofdstad van de provincie Granma. U kunt hier een bezoek brengen aan de prachtige basiliek El Cobre een tocht per paard en wagen maken door het centrum van de stad.

Dag 09

Comandancia de la Plata

Vandaag heeft u de gelegenheid om het huis van Fidel Castro en het radio-uitzettingsstation Rebel te bezoeken, gelegen op de steilste heuvel die u beklimt.

Dag 10

130 km (2,5 uur) van Bayamo naar Santiago de Cuba

U rijdt verder naar Santiago de Cuba en verblijft in hotel Melia Santiago de Cuba. Breng een bezoek aan het 17e eeuwse El Morro kasteel en maak een boottocht door de haven.

Dag 11

Bezoek het Santiago de Cuba het 26 Juli Museum, het Céspedesplein. Zeker de moeite waard om te bezoeken is het Museum Emilio Bacardi of het Moncada kwartier, waarin een museum en een school is gevestigd. Aan de rand van de stad ligt het Kasteel van San Pedro de la Roca, dat in 1997 door UNESCO is toegevoegd aan het Werelderfgoedlijst. Langs de kust ten zuiden van de stad ligt het natuurgebied Parque Baconao, met de rotspunt La Gran Piedra. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Tevens kunt u hier genieten van mooie vergezichten langs de grillige kustlijn.

Dag 12

230 km (4 uur) van Santiago de Cuba naar Baracoa

U verlaat Santiago de Cuba en rijd via de enige weg langs de kust naar Baracoa. De haven en de luchthaven zijn daarom erg belangrijk. U verblijft hier in de mooie casa, Hostal Casa Grande, een van de beste casas. In Baracoa ligt bijna op het meest oostelijke gedeelte van het eiland Cuba aan de Atlantische Oceaan. Maak een wandeling naar de tafelberg El Yunque de Baracoa waar u een geweldig uitzicht heeft.

Dag 13

Vandaag kunt u optioneel een excursie maken naar het Nationaal Park Alejandro de Humboldt.  Het nationaal park is vernoemd naar de Duitse wetenschapper Alexander von Humboldt, die het eiland in 1800 en 1801 bezocht. Het park heeft een oppervlakte van 711,38 km².

Dag 14

255 km (4,5 uur) van Baracoa naar Playa Esmeralda

Op het dakterras van het hotel heeft u een mooi uitzicht over Baracoa en na het ontbijt vertrekt u van Baracoa naar Playa Esmeralda aan de kust bij Holguín. Hier levert u de huurauto in bij het verhuurstation in hotel Brisas Guardelavaca, Het is tijd om de laatste paar dagen te genieten aan het strand en terugdenken aan een mooie reiservaring door Cuba.

U verblijft 4 nachten in Paradisus Rio de Oro Resort in Playa Esmeralda.

Dag 18

75 km (1,5 uur) Playa Esmeralda naar vliegveld Holguín

U heeft de hele dag nog de tijd om in het hotel te relaxen. Op aanvraag kunt u wellicht langer in uw hotelkamer verblijven om de wachttijd te overbruggen.

Om 17:00 uur zal de transfer u ophalen en wordt u naar het vliegveld van Holguín gebracht.

Om 21:05 gaat uw vlucht terug naar Keulen waar u de volgende dag om 15:30 zult arriveren.

BENT U ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wij kunnen deze voorbeeldreis geheel aan uw wensen aanpassen en invullen.

Indicatie reissom € 2.905,00 per persoon

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk reis advies op maat.