Cuba

Foto’s

Kaart

Informatie

Tijdens uw vakantie op Cuba doet u een stapje terug in de tijd.

Cuba staat bekend om de Caribische sferen, het levendige karakter, oude nostalgische auto’s, salsamuziek, kleurrijke huisjes, gebergten, Fidel Castro (voormalige president) en Che Guevara (Cubaans guerrillaleider). Ook heeft het land grote bekendheid verworven door de Cubaanse sigaren. U ziet overal in het land tabaksvelden. Naast dit heeft Cuba ook nog eens een van de mooiste stranden ter wereld.

De hoofdstad van Cuba heeft een woeste geschiedenis. Ooit was het de belangrijkste havenstad voor de Spanjaarden in de Nieuwe Wereld. Piraten plunderen de stad en branden het plat. Terwijl in de afgelopen eeuw zowel de Verenigde Staten als Rusland een duistere rol spelen. En vergeet de rol van de maffia niet. Geen wonder dat Ernest Hemmingway hier veel inspiratie opdeed voor zijn boeken.

Het verleden ligt hier letterlijk op straat. Het oude deel van de stad verdrinkt bijna in de monumentale gebouwen. Op de wegen rijden Amerikaanse klassiekers en gedateerde Lada’s zij aan zij. Omdat Cuba lang de grootste producent van suiker is geweest stroomde er veel geld de stad in. Door de eeuwen heen is veel geld omgezet in huizen, gebouwen, kerken en talloze parken.

Een rondreis per huurauto en aansluitend een heerlijke strandvakantie is de perfecte manier om dit land te leren kennen.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !