Cycladen

Foto’s

Kaart

Informatie

De Cycladen worden gekenmerkt door de witte huisjes, blauwe koepelkerkjes, donkere rotspartijen en blauwe zee. Er heerst een droog warm klimaat met een lage luchtvochtigheid. Hierdoor is het minder warm en in de middag een heerlijk briesje van zee. Er zijn 50 Cycladen waarvan de helft bewoond en andere helft onbewoond.

Wit is dé kleur van Mykonos en het eiland wordt ook wel het Griekse Ibiza genoemd. Bezoek het schilderachtige Mykonos stad met de betoverende kerkjes en traditionele molentjes. In de haven liggen de vissersboten en luxe jachten naast elkaar. De baai van Panormos is het paradijs voor windsurfers.

Naxos is een van de weinige groene Cycladen. Het is bekend van de marmer en de speciale citroenlikeur. Wandel door de smalle straatjes in Naxos stad en bezoek het Venetiaanse fort. Het eiland is bekend vanwege de zonsondergang door de Portara.

Het bergachtige Paros wordt afgewisseld met mooie stranden en gezellige dorpjes met witte huisjes. Geniet op een terrasje in een van de schattige havenplaatsjes waar de vissersboten aanleggen. Op het eiland bevindt zich een prachtige vlindervallei. Een leuke dagexcursie kan gemaakt worden naar het buureilandje Anti-Paros, bekend om het goud gele strand.

Het prachtige en fotogenieke Santorini met het adembenemende dorpje Oia. Het dorp is gelegen tegen de rand van een vulkaanrots en is bekend vanwege de witte huisjes met blauwe koepeltjes en smalle straatjes. De hoofdstad Fira is leuk te ontdekken via een wandeling naar de haven en met de kabelbaan weer terug naar boven.

De Cycladen zijn populair voor eilandhoppen. D 4 bovenstaande eilanden zijn leuk te combineren. Als startpunt Mykonos en van hieruit kunnen de andere eilanden makkelijk worden bezocht.

Andere en minder bekende eilanden in de Cycladen zijn Andros, Amorgos, Delos, Folegandros, Ios, Kea, Kythnos, Milos, Serifnos, Sifnos, Sikinos, Syros en Tinos.