Dubai

Foto’s

Kaart

Informatie

Dubai

Een echte bucketlist bestemming in het Midden Oosten. Veertig jaar geleden was Dubai een vergeten vissersdorpje aan de Perzische Golf maar inmiddels uitgegroeid tot een wereldstad met een wonderbaarlijke skyline van wolkenkrabbers. Het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa van 828 meter hoog en het enige 7-sterren hotel ter wereld, de Burj al Arab zijn enorme trekpleisters die u gezien moet hebben.

Hoewel Dubai misschien als zakenland wordt gezien, is het een vakantieland bij uitstek. Geniet van de parelwitte stranden, het oneindige nachtleven en het winkelparadijs in de luxestad!

Ongegeneerd shoppen in de vele immense winkelcentra. De Dubai Mall is met 440.000 vierkante meter het grootste winkelcentrum ter wereld. U vindt er werkelijk alles, internationale merken geven waanzinnige shows in de theater hallen.

In Downtown Dubai, tussen de Dubai Mall en de Burj Khalifa liggen de Dubai Fonteinen. Elke avond vanaf 18.00 uur gaan de fonteinen om het halfuur aan om een spetterende show op muziek te geven. U moet het gezien hebben!

The Dubai Creek vormt een fysieke scheiding tussen het nieuwe gedeelte (Downtown Dubai) en het oudere gedeelte (Deira). Neem een lokale watertaxi en steek de Creek over naar Deira waar u de traditionele dhows nog ziet varen. Must sees zijn de Gold Souk, de kleurrijke en geurige Spice Souk en de Grote Moskee.

Aan het bekende Jumeirah Beach vindt u de luxe strandresorts waar u geniet van service en klasse. Een prachtig stukje strand is Sunset Beach waar u dé klassieke foto van de Burj al Arab kunt maken. Voor de sportieveling is er Kite Beach, de naam zegt het al, zeer geliefd bij de kitesurfers. Ter hoogte van de Dubai Marina ligt het Palmeiland The Palm Jumeirah, opgespoten eilanden in de vorm van een Palm. Hier liggen prachtige hotels.

Aan de linkervoet van het kunstmatige palmeiland The Palm Jumeirah ligt de 1,7 km lange boulevard The Walk! Aan de boulevard kunt u eten, drinken, shoppen, en heerlijk over het strand wandelen.

Tijdens een jeepsafari of een kamelen tocht op zoek naar oases in de woestijn. En daarna genieten van een overheerlijke barbecue midden in de woestijn onder de sterrenhemel.

Beleef 1001 nacht in sprookjesachtig Dubai, de ideale mix tussen mooie Arabische cultuur en het moderne en luxueuze leven.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !