Pure Ecuador

19 dagen.

Ecuador is misschien relatief klein, maar naast de vele gigantische vulkanen, amazone plekken, badplaatsen en cloud forest resorts biedt het vasteland exclusieve toegang tot een waar natuurwonder: de unieke Galapagoseilanden. Treinroutes lopen door de dramatische hoogtepunten van de Andes, waaronder de onberispelijk bewaard gebleven koloniale centra van Quito en Cuenca, en dalen vervolgens duizenden voeten af ​​naar de kustmetropool van Guayaquil. Verschillende toegangspunten tot het regenwoud en zijn machtige rivieren leiden naar het dierbare Yasuni-oerwoudreservaat en zijn megabiodiversiteit.

Dag 01

Directe vlucht vanaf Amsterdam naar Quito.

Privé transfer met een Engelstalige chauffeur/gids van het vliegveld in Quito naar hotel Hacienda Pinsaqui in Otavalo. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt.

Dag 02

Na het ontbijt zult u eerst de stad Otavalo bezoeken, beroemd om zijn inheemse markt die dagelijks wordt gehouden, een oude traditie en culturele ontmoetingsplaats onder de Otavalo gemeenschap. Verder bezoekt u het vredige dorp Cotacachi wat beroemd is om zijn leer, en hier ontmoet u de lokale ambachtslieden. Optioneel brengt u een bezoek aan de charmante Cuicocha krater lagune, waar u kunt wandelen of de boot kunt nemen voor een tocht door de lagune (toeslag). In de middag gaat u terug naar het hotel. Inclusief gids en privé vervoer.

Dag 03

Na het ontbijt, gaat u naar het noorden van de stad voor een bezoek aan de “Middle of the World”, waar de evenaar de primaire meridiaan ontmoet en de coördinaten punt 0 ° 0 ‘0 “aangeven. Op ca. 30 minuten rijden van het centrum van Quito, bezoekt u de plaats waar de Franse geodetische missie de kromming van de planeet bestudeerde en de locatie van de evenaar, geleid door de Franse wetenschapper Charles Marie de la Condamine en de Ecuadoraanse wetenschapper Pedro Vincente Maldonado.

Op deze unieke locatie kunt u op beide helften staan naast het monument van de “Middle of the World” en u kunt spelen met de zwaartekracht in het interactieve museum Intiñan, gelegen op 200 meter van het monument. Hier leert u ook over de Ecuadoraanse traditionele culturen tijdens een interessante tour. Na deze halve dag tour wordt u naar Quito gebracht, naar hotel Sisakuna waar u verblijft op basis van logies en ontbijt. Inclusief gids en privé vervoer.

Dag 04

Op slechts 2 uur rijden van Quito bevindt u zich in een totaal andere wereld. Na het ontbijt neemt uw gids u mee naar Mindo, gelegen in het midden van bijna 50.000 hectare weelderig groen nevelwoud. Dit is een van de meest biodiverse regio’s op aarde. Het beschermde gebied Mindo Nambillo herbergt bijna 350 soorten vogels, waaronder de kleurrijke soorten Toucan-Barbet en de Goldenheaded Quetzal. Hoewel vogels vooral vroeg in de ochtend actief zijn, is er altijd een kleine kans om ze te spotten.

In het kleine dorp Mindo bezoekt u de vlindertuin. Hier kunt u vele soorten vlinders observeren, die in grote aantallen in dit prachtige gebied leven. Ook kolibries komen vaak voor in deze regio. Vervolgens leert u alles over ambachtelijke chocolade en heeft u de mogelijkheid om cacao bonen en lokale chocolade te proeven. ’s Middags keert u terug naar hotel Sisakuna in Quito terwijl u geniet van adembenemende berglandschappen. Inclusief gids, privé vervoer en de entreegelden.

Dag 05

Vandaag staat er een historische stadstour op het programma waar u het mooie koloniale centrum van Quito leert kennen (halve dag). De eerste stop is La Basilica kerk, beschouwd als een van de belangrijkste stukjes neogotische architectuur in Ecuador. Vervolgens gaat u naar Plaza Grande (ook wel het onafhankelijkheidsplein genoemd). Hier vindt u de historische gebouwen waaronder het presidentiële paleis, de kathedraal en het paleis van de aartsbisschop.

Om nog meer historische hoogtepunten te bezoeken wandelt u door de levendige straten van de oude stad. Bezoek hier de beroemde Compañia-kerk, met zijn met goud bedekte interieur. Ook het grootste plein van de oude stad, San Francisco en de indrukwekkende kerk, mag u niet vergeten. Quito is een stad van kerken: alleen La Calle de las Siete Cruces (Straat van Zeven Kruisen) heeft al zeven kerken. Als laatste bezoekt u de beroemde heuvel Panecillo, waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en het contrast tussen het koloniale en moderne Quito van bovenaf kunt zien. Daarna wordt u naar Hotel Casa Gardenia gebracht. Verblijf is op basis van logies en ontbijt. Inclusief gids, privé vervoer en de entreegelden.

Dag 06

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Quito naar La Casa del Suizo. Op weg naar het Amazone-regenwoud passeert u Papallacta, een klein bergdorpje dat bekend staat om zijn natuurlijke warmwaterbronnen. U heeft genoeg tijd om te ontspannen in deze natuurlijk verwarmde zwembaden, wat een gunstig effect heeft op uw gezondheid. Na dit ontspannen moment gaat de reis verder en laat u de vulkanen en indrukwekkende bergketens achter u om af te dalen naar de weelderige groene jungle. Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden voor kleine pauzes, foto stops en geniet u van het adembenemende uitzicht op groene valleien en watervallen.

De route eindigt bij Punta Ahuano, een klein havenstadje aan de noordoever van de Napo rivier. Hier liggen kano’s klaar voor een 15 minuten durende boottocht stroomafwaarts naar Casa del Suizo. ’s Middags komt u aan bij uw prachtige lodge, precies op tijd om in het zwembad te genieten van de zonsondergang met een welkomstcocktail binnen handbereik. U brengt de nacht door in een charmante hut.

Dag 07

Na het ontbijt begint u aan een nieuw avontuur in het Amazone-regenwoud. De gids neemt u mee en voor een wandeling door het primaire en secundaire bos. Hier krijgt u uitleg over hoe specifieke planten door de lokale gemeenschap voor medicinale doeleinden worden gebruikt. Terwijl u het pad volgt spot u vogels, insecten en een grote verscheidenheid aan planten en bomen. Voor de avonturiers zijn er langs het pad verschillende spannende jungle-activiteiten, zoals het slingeren van tak naar tak en lopen over touwbruggen.

U arriveert op een klein eilandje voor de volgende, verrassende activiteit; leren hoe u een houten vlot maakt. De gids laat u zien hoe u balsahoutjes kunt binden om een vlot sterk genoeg te maken om u terug te brengen naar de lodge! Terug in de lodge staat een heerlijke lunch voor u klaar. Na de lunch gaat u naar een ander eilandje om nog een mooie wandeling door de jungle te maken, gevolgd door een bezoek aan het kleurrijke vlindercentrum, de ‘Mariposario’. Voordat het diner geserveerd wordt heeft u nog tijd om te ontspannen aan het zwembad bij de lodge.

 

Dag 08

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Baños. In Baeza wordt er gestopt bij het uitzichtpunt. Hier heeft u de gelegenheid om te lunchen voordat u de reis voortzet door het Andes gebergte naar de stad.

** Houd er rekening mee dat Amazone-routes zonder voorafgaande kennisgeving kunnen worden gewijzigd vanwege weersomstandigheden en / of het comfort van de reizigers. **

In Baños verblijft u in hotel La Floresta op basis van logies en ontbijt.

Dag 09

Na het ontbijt verlaat u de stad om de route van de watervallen te verkennen, een van de vele hoogtepunten van Baños. Op deze route vindt u verschillende prachtige watervallen zoals Agoyan en Manto de la Novia (Bride’s Mantle). De koning van alle watervallen is Pailon del Diablo (Devil’s Bowl), die aan het einde van de route op u wacht. Een korte afdaling leidt u naar deze indrukwekkende waterval die u kunt bewonderen vanaf een kleine brug of vanaf het uitkijkpunt, waar u voorbereid moet zijn op een natuurlijke douche!

Daarna is het tijd voor een ander hoogtepunt: de beroemde schommel in Casa del Arbol, ook wel de End of the World Swing genoemd. Deze schommel bevindt zich op de top van de berg naast Baños en heeft een geweldig uitzicht op de stad en de Tungurahua-vulkaan. Hier heeft u echt het gevoel dat u op de top van de wereld bent! Wanneer u terug bent in het hotel kunt u genieten van hetzelfde adembenemende uitzicht vanuit het zwembad. U kunt er ook voor kiezen om samen met uw gids meer van de omgeving te verkennen. Het is aan u! Inclusief gids, privé vervoer en de entreegelden.

Dag 10

Privé transfer van Baños naar Alausi. Verblijf in Hosteria La Quinta op basis van logies en ontbijt..

Dag 11

Vandaag gaat u door het ongerepte Andeslandschap verder naar het zuiden. Van besneeuwde vulkanen tot landbouwgebieden waar traditioneel geklede bewoners hun land bewerken. Het hoogtepunt van vandaag is Alausi, vanwaar de beroemde Devil’s Neustrein vertrekt.

Devil’s Nose is een van de meest complexe treinsporen ooit gebouwd, die u ervaart terwijl de trein over de zigzag rails manoeuvreert en adembenemende landschappen passeert. Bij aankomst op het station van Sibambe, heeft u de gelegenheid om een ​​lokaal museum te bezoeken en meer te weten te komen over de constructie van de Duivelsneus en andere treinroutes in Ecuador. Terug in Alausi gaat u verder zuidwaarts, naar de Ingapirca Incaruïnes; ooit het belangrijkste Inca-complex in Ecuador. De Tempel van de Zon, opslagruimtes, observatoria en andere ruïnes bieden interessante inzichten in het Inca-rijk. In de namiddag komt u aan in de prachtige koloniale stad Cuenca.

U verblijft in hotel Los Balcones op basis van logies en ontbijt. Inclusief gids, privé vervoer en de entreegelden.

Dag 12

Vandaag heeft u de mogelijkheid om Cuenca samen met een gids te verkennen. Cuenca is de vierde stad van Ecuador en het prachtige koloniale centrum is door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed van de mensheid. De schoonheid van het stadscentrum wordt aangevuld door de vriendelijkheid van de mensen en de gezellige sfeer.

Met deze stadstour ziet u de architectonische hoogtepunten van de stad, zoals de indrukwekkende kathedraal. Vervolgens neemt de gids u mee naar het uitkijkpunt Turi voor een prachtig uitzicht over de hele stad. ‘Turi’ betekent ‘broer’ in Quichua, de taal van de pre-koloniale inheemse bevolking. U bezoekt ook een ambachtelijke Panama hoedenfabriek. Anders dan de naam doet vermoeden, zijn Panama-hoeden oorspronkelijk afkomstig uit Ecuador en is Cuenca een van de belangrijkste producenten van deze hoeden die zijn gemaakt van Paja Toquilla-palmbladeren. Afhankelijk van de kwaliteit en de grootte, kan het weken of zelfs maanden duren om een ​​handgemaakte Panama-hoed te produceren. Daarna keert u terug naar het hotel. Inclusief gids en privé vervoer.

Dag 13

Na het ontbijt reist u naar El Cajas National Park. Dit is een prachtig beschermd gebied van 70.000 hectare met verschillende soorten ecosystemen, variërend van nevelwoud tot rotsachtige maanlandschappen. De diversiteit en het grote aantal lagunes (200), maakt dit nationale park echt uniek. Het grootste deel van de Cajas heeft een hoogte van meer dan 3000 meter en een deel daarvan bereikt zelfs meer dan 4400 meter. Dit hoger gelegen gebied maakt de meeste indruk, de paramo landschappen waar bergtoppen en ijsrotsen worden afgewisseld door donkere meren en velden met wilde lama’s.

Tijdens de wandeling ziet u misschien meer dieren dan alleen lama’s, waaronder de grootste kolibrie ter wereld, konijnen en wilde katten. De duur van de wandeling hangt af van uw wensen, fysieke conditie en de beschikbare tijd. Zorg ervoor dat u warme kleding draagt, want de temperaturen zijn laag in het bovenste deel van het nationale park. Daarna gaat u verder naar het kustgebied, de bruisende stad Guayaquil.

U verblijft in hotel Wyndham op basis van logies en ontbijt. Inclusief gids en privé vervoer.

Dag 14

Na het ontbijt privé transfer met Engelse gids van hotel Wyndham naar Guayaquil Airport. U vliegt van Guayaquil naar Baltra (Santa Cruz, Galapagoseilanden). Transfer van het vliegveld naar hotel Mainao Inn en verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Bij het hotel in Puerto Ayora wordt u opgehaald door de privé chauffeur en een Engelssprekende gids. U gaat verder naar de hoger gelegen delen van Santa Cruz en onderweg ervaart u verschillende vegetatiezones. De eerste stop is bij The Twins “Los Gemelos”, dit zijn twee grote kraters in het midden van het eiland, aan weerszijden van de ene weg over het eiland. Het zijn de overblijfselen van vulkanische magmakamers die zijn ingestort en de verticale zijkanten zijn nu begroeid. Daarna brengt u een bezoek aan de boerderij van de familie Moreno, genaamd “Local Ranch”. Hier biedt zich de gelegenheid zich te verwonderen over de beroemde reusachtige Galapagos-schildpad die rondzwierf in zijn natuurlijke gebied. Op deze plek kunt u ook een grotachtige ondergrondse Lava Tunnel verkennen, waar u een van de geologische wonderen van de vulkanische eilanden kunt bekijken.

De lunch is bij Manzanillo Restaurant of bij Primicias Ranch. Na de lunch gaat u naar het Charles Darwin Research Station, dat werd opgericht in 1959. Het heeft een Natural History Interpretation Centre en voert educatieve projecten uit ter ondersteuning van de Galapagos National Park Service. Het park heeft de volgende ontwikkelingsprogramma’s: behoud van natuurlijke hulpbronnen, beheer van flora en fauna, duurzaam gebruik van hulpbronnen. Andere hebben betrekking op milieueducatie, mariene hulpbronnen, landbouwontwikkeling, monitoring en waakzaamheid. Hun doel is om dit natuurlijke gebied te behouden en toeristen in staat te stellen al deze unieke soorten te waarderen. Daarna wordt u naar uw hotel in Puerto Ayora gebracht. Inclusief gids, privé vervoer en binnenlandse vlucht.

Dag 15

Vandaag heeft u de mogelijkheid om excursies te maken naar een van de andere eilanden. U heeft de keuze uit wandelen, snorkelen, zwemmen of gewoon ontspannen. De tours naar alle onderstaande eilanden zijn afhankelijk van beschikbaarheid:

Transfer met Engelstalige gids van het hotel in Santa Cruz naar de haven is inbegrepen.

Bartolome: Bartolome is een van de beroemdste punten in de Galapagos, gelegen tegenover Sullivan Bay bij James Island. De eerste van de twee belangrijkste bezoekerslocaties bieden de mogelijkheid om naar de top van het eiland te klimmen, van waaruit bezoekers een verscheidenheid aan vulkanische formaties kunnen observeren, waaronder lava-bommen, spatten en sintelkegels, lavastromen en lavabuizen. Het maanachtige landschap biedt een van de meest schilderachtige panorama’s in de archipel.

Op de tweede locatie kunnen bezoekers ontspannen op een prachtig strand, dat geweldige snorkelmogelijkheden biedt. Multi-gekleurde vissen en af ​​en toe pinguïns en zeeschildpadden zijn te zien aan de voet van de hoge top rots, die het landschap van Bartolome domineert. Op een korte wandeling naar het tweede strand van Bartolome, waar zwemmen ten strengste verboden is, kunnen bezoekers witte rif haaien zien zwemmen langs de kustlijn.

Santa Fe: De kleine baai aan de noordoostkust is buitengewoon pittoresk, waar een van de twee verschillende paden bezocht kunnen worden. Eén die leidt naar een schilderachtig uitkijkpunt op een klif waar het mogelijk is landleguanen te spotten. Het andere pad bevindt zich in de buurt van het strand en is een kort rond pad, waar weer een ​​andere kolonie landleguanen te vinden is, vroeg in de ochtend of in de middag als de zon laag is. Bijzonder is het ongebruikelijk hoge bos van stekelige cactus.

South Plazas: Plazas zijn twee kleine eilandjes die op korte afstand van de oostkust van Santa Cruz zijn opgetrokken. De ongewone vegetatie en locatie van het eiland creëren een interessant landschap waarin de fauna en flora van Galápagos worden verbeterd. Ondanks zijn kleine formaat, komen hier bovendien enkele van de meest interessante en opmerkelijke soorten van de archipel voor. Gegarandeerd kunt u landleguanen observeren die vaak in de schaduw van een cactus staan. Zwaluwstaartmeeuwen bouwen hun nesten op de ruige zuidelijke kliffen, samen met verschillende andere zeevogels. De beschermde rotsachtige kust is een uitstekende plek voor een grote kolonie lawaaierige zeeleeuwen. Het belangrijkste van het eiland Plazas zijn de landleguanen, de zeeleeuwen en de zwaluwstaartmeeuwen, de geelstaartvis, Audubon’s pijlstormvogels, roodsnavelkeerkringvogels, fregatvogels en bruine pelikanen die langs de klif glijden.

North Seymour: Het is een natuurlijke thuishaven voor de Blauwvoetmeeuw. Een natuurpad slingert ontspannen door grote kolonies broedende Fregatvogels en Blauwvoetmeeuwen. Afhankelijk van de tijd van het jaar is dit een uitstekende plek om getuige te zijn van de spannende paringsrituelen waar deze vogels beroemd om zijn. U kunt ook de fascinerende dynamiek observeren tussen een moeder en haar kuiken. Net buiten de kust kunt u vaak getuige zijn van de originele surfclub leden van de Galapagos, zeeleeuwen die op de brekende golven rijden helemaal tot aan de kust. Deze tour stopt ook bij het geïsoleerde Bachas-strand voor een verfrissende snorkel in de lauwe wateren. Een uitstapje naar een kleine lagune biedt een mogelijkheid om Flamingo’s te zien voeden.

De transfer in de middag terug naar het hotel is niet inbegrepen omdat het hotel bij sommige tours op loopafstand ligt.

Dag 16

Vandaag gaat u een hele dag duiken rondom het eiland Santa Cruz. Duikuitrusting, een gids en een lunch box zijn inclusief.

Dag 17

Vandaag gaat u naar Isabela Island waar u een bezoek brengt aan de Wetlands, gelegen net buiten Puerto Villamil. De Wetlands bestaan ​​uit lagunes waar een aantal flamingo’s kunnen worden gespot, waar moerassen en mangroven zijn en dit is de thuisbasis van een verscheidenheid aan unieke vogelsoorten zoals stelkluten, gallinules en de Bahamapijlstaart. In dit gebied bevindt zich de Muur der Tranen “Muro de Lagrimas”, het was een strafkolonie uit 1945-1959 waar gevangenen werden gedwongen om deze muur, steen voor steen, geïsoleerd te bouwen. Dit is nu een historische plek. Daarna gaat u terug naar de stad en het laatste bezoek aan het Tortoise Breeding Station, dit centrum is opgericht om dieren in hun eerste levensjaren te beschermen tegen de bedreigingen van vreemde soorten zoals varkens en ezels.

Inbegrepen: transfer met Engelstalige gids van het hotel in Santa Cruz naar de haven, transfer per speedboot naar Isabella Eiland, transfer van de haven van Isabella Eiland naar hotel Wooden House. Verblijf is op basis van logies en ontbijt.

Dag 18

Vandaag gaat u op excursie naar de Sierra Negra Vulkaan. De rit duurt ongeveer 45 minuten per truck of bus om de 12 km lange wandeling te beginnen (ongeveer 3 uur). De wandeling lijkt lang in afstand, maar is niet erg moeilijk omdat de hellingen en dalingen vrij geleidelijk zijn. Er is een mogelijkheid om paard te rijden voor een meerprijs. De Sierra Negra-vulkaan heeft de op één na grootste krater ter wereld en is ongeveer 10 km in diameter en 300 meter diep.

Ook zult u de vulkaan Chico zien, die een spectaculair uitzicht moet bieden op het ongelooflijke maanachtige terrein. Hierna wordt u teruggebracht naar het hotel.

De Tintoreras tour begint met een korte wandeling door de lavastromen naar “Las Tintoreras”, die extra close-up ontmoetingen biedt met zee leguanen, wit punt haaien en pasgeboren zeeleeuwen. Las Tintoreras is een groep van kleine eilandjes vol met inhammen en verborgen stranden. Het eilandje Tintoreras ligt in het zuiden van Puerto Villamil waar het mogelijk is om zeeleeuwen, zeeschildpadden, leguanen, mantaroggen te zien. Deze baai is verbonden door een oppervlakkige scheur met kristalhelder water dat tijdens eb is afgesloten. In deze scheur is het mogelijk om de haaien van Blanca Point te zien zwemmen met de rest van de tropische vissen en zeeleeuwen. Hierna keert u terug naar de stad.

Dag 19

Na het ontbijt verlaat u de Galapagos eilanden. Transfer van het hotel naar de haven van Isabela Island om vervolgens met de speedboot naar Santa Cruz te gaan. De privé chauffeur haalt u op en brengt u naar Baltra Airport voor uw vlucht naar Guayaquil.

Vanuit Guayaquil heeft u een directe vlucht terug naar Amsterdam.

Inbegrepen:

  • Internationale vlucht vanaf Amsterdam.
  • Binnenlandse vlucht.
  • Verblijf in standaard kamers.
  • Privé transfers.
  • Engelstalige chauffeur/gids.
  • Excursies en maaltijden zoals beschreven.

Niet inbegrepen:

  • Immigratie kaart Galapagoseilanden (ca. $ 20,00 per persoon)
  • Entree Galapagos National Park (ca. $ 100,00 per persoon)
  • Isabela dock fee (ca $ 10,00 per persoon)
  • Watertaxi van dock naar speedboot op elk eiland (ca. $ 5,00 per persoon)

BENT U ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wij kunnen deze voorbeeldreis geheel aan uw wensen aanpassen en invullen.

Indicatie reissom € 5.399,00 per persoon.

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk reis advies op maat.