Filipijnen

Foto’s

Kaart

Informatie

‘It’s more fun in the Philippines’ is een veel gehoorde slogan over de Filipijnen. Het land bestaat uit ruim 7000 eilanden, waarvan er ca. 1000 bewoond zijn. De Filipijnen is niet alleen een ontzettend mooi land maar het is er ook leuk reizen met de vriendelijke bevolking en de makkelijke manier van reizen. De Filipijnse inwoners spreken allemaal goed Engels. U kunt rondlopen bij de wereldberoemde rijstvelden van Ifugao die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, met een kano over de riviertje cruisen, de chaos van de hoofdstad Manilla opzoeken of uzelf verbazen over het natuurlijk schoon bij de Chocolate Hills in Bohol, een gebied die zijn naam kreeg omdat de heuvels in het droge seizoen chocoladebruin kleuren.

Snorkelen en duiken is de ideale manier om de onderwaterwereld van de Filipijnen te ontdekken. Het wordt dan ook niet voor niets hét duikparadijs genoemd. De kust heeft ontelbare witte zandstranden met palmbomen en tropische eilandjes. De mooiste koraalriffen, vissen en walvishaaien komen voorbij en daarmee zijn de Filipijnen één van de meest geschikte landen ter wereld voor een duik of snorkel sessie. De onderwaterwereld laat ook nog een stukje geschiedenis zien met de nog steeds zichtbare scheepswrakken bij het eiland Coron.

De Filipijnen heeft enorm veel diversiteit als het aankomt op natuur en tradities. Manilla is een bruisende stad met wolkenkrabbers en een 24/7 leven. U kunt ontsnappen aan de drukte in één van de dorpjes waar de tradities nog steeds standhouden. Doordat het land ruim drie eeuwen een Spaanse kolonie is geweest vindt u niet alleen de traditionele Filipijnse gewoontes maar ook veel invloeden vanuit Spanje. De lokale bevolking staat bekend vanwege hun vriendelijkheid en gastvrijheid. U zult zich hier daarom snel thuis voelen. In de Filipijnen zijn vulkanische bergen, tropische regenwouden, indrukwekkende rijstterrassen en unieke planten en dieren. Ook zijn er intrigerende mangrovebossen en moerassen, steile klifkusten, heerlijke zonnige zandstranden en kleurrijke koraalriffen.

Ten zuiden van Manila, midden in de provincie Visayas ligt een van de mooiste eilanden: Bohol, beroemd vanwege de Chocolate Hills en het Tarsier, de kleinste primaat van de wereld. Een ritje per tricycles is een leuke activiteit die Bohol kenmerkt. Deze bromfietsen zijn meestal in felle kleuren geschilderd en zijn een vrolijk gezicht in het straatbeeld. Onderweg zal u verbaasd zijn van hoeveel mensen en bagage er in zo’n klein karretje passen. Het prachtige witte strand Alona beach is de perfecte uitvalsbasis voor een fijne duik- en strandvakantie. Breng ook zeker een bezoek aan het Tarsiers Sanctuary waar u oog in oog komt te staan met het schattigste beestje ooit, welke niet groter is dan uw hand.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !