Frankrijk

Foto’s

Kaart

Informatie

Vive la France! Op vakantie naar Frankrijk, het land van de kaas, wijn, knisperende croissantjes en de Tour de France? Van strand, natuur, cultuur én de bourgondische keuken? Frankrijk is zó uitgestrekt, er is voor iedere smaak wel iets te vinden!

De Franse kustlijn aan de Middellandse zee is ook zeer geliefd als vakantiebestemming. Denk aan de spectaculaire Côte d’Azur of de populaire en kindvriendelijke regio Languedoc. Aan de Atlantische oceaan vindt u de geweldige ruige rotsen van Bretagne waar u heerlijk tot rust komt. Maar ook de Normandische Kliffenkust is een bekende plek om op vakantie te gaan en breng dan zeker een bezoek aan het bijzondere eiland Mont Saint Michel, welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Frankrijk kent twee hooggebergten: in het oosten de Alpen en in het zuiden de Pyreneeën.

Vanaf de kust het binnenland inrijden tot aan de Loire-streek waar u de mooiste kastelen en eeuwenoude kloosters bekijkt of breng een bezoek aan de grotten en rivieren van de Dordogne of de Ardèche. Kano door Gorges du Verdon, de Grand Canyon van Europa of proef de lekkerste wijnen in Bordeaux, Bourgogne, Elzas of de Provence.

Frankrijk is het ideale land om op stedentrip te gaan omdat het dichtbij is. Laat u verleiden door het romantische Parijs en ontdek de stad van de liefde. Bekijk de Mona Lisa in het grootste museum ter wereld of ga met de kinderen naar Disneyland Parijs. Bezoek Nancy, hét grote openlucht museum. Of een van de populaire universiteitssteden zoals Lille, Montpellier, Straatsburg of Toulouse. Drink wijn in de stad Bordeaux of bezoek Lyon, de stad waar de rivier de Rhône en de Saône samen komen. Deze twee steden staan beiden op de UNESCO werelderfgoedlijst. Aan de middellandse zee liggen de twee prachtige steden Nice en Marseille, welke zeker de moeite waard zijn.

Het romantische eiland Corsica ligt in de Middellandse zee en combineert bergen en meren. Een bezoek aan de vestigingsstad Bonifacio mag niet ontbreken evenals de geboortestad van Napoleon Bonaparte, Ajaccio. Napoleon’s leven fascineert bezoekers vanuit de hele wereld. En wist u dat er ook een route Napoléon in Frankrijk is? Deze gaat terug op het historische traject dat Napoleon Bonaparte volgde toen hij terugkeerde uit ballingschap van het eiland Elba. De Route Napoléon is daarom de slingerweg die de Middellandse Zee met Grenoble verbindt.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !