Griekenland

Foto’s

Kaart

Informatie

Laat u verrassen door de Griekse gastvrijheid. Bezoek Authentieke bergdorpjes en geniet van de vele zonuren die het land te bieden heeft. Griekenland staat bekend om geweldige ongerepte idyllische stranden en helderblauwe zee. Het land heeft 395 Blue Flag stranden. Deze stranden zijn veilig, schoon en beschikken over schoon water.

Griekenland is letterlijk één grote archeologische vindplaats en wordt al sinds de prehistorie bewoond waardoor er door heel het land culturele bezienswaardigheden te vinden zijn. Zoals de historische stad Knossos op Kreta, wat vermoedelijk de oudste stad van Europa is. Of de ruïnes van het Asklepieion, ’s werelds eerste ziekenhuis dat gebouwd is in opdracht van Hippocrates.

In het hele land vindt u lokale tavernes waar u de lokale keuken ontdekt met traditionele gerechten, verse vis en tzatziki, feta en olijven. Met een ouzo of Mythos in de hand geniet u van de prachtige omgeving of danst u de Sirtaki. Op het vaste land komen vooral kwaliteitswijnen voor maar de eilanden hebben ook een geweldige keuze aan Griekse wijn.

Van de 10.000 eilanden die Griekenland heeft zijn er 150 bewoond. De eilanden zijn verdeeld in groepen: De Ionische eilanden, Sporaden en Evia, Noord Oostelijke Egeïsche eilanden, Cycladen, Argo Saronische eilanden, Dodekanesos en Kreta.

Het vaste land van Griekenland is onderverdeeld in 7 provincies: Thracië, Macedonië, Epirus, Thessalië, Centraal Griekenland, Athene en Peloponnesos.

Griekenland biedt voor ieder wat wils en maakt de vakantie compleet. Of u nu op zoek bent naar een strandvakantie of een culturele (rond)reis. In Griekenland kunt u heerlijk vertoeven en wordt u zeker niet teleurgesteld.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !