Indonesië

Foto’s

Kaart

Informatie

Indonesië is een bijzonder land, omdat het uit duizenden eilanden bestaat. Elk eiland is een wereld apart, met eigen gebruiken, kleding, architectuur en dialecten. Het grootste deel bestaat nog uit bos maar verder zijn er hoge bergketens, vulkanen (sommige nog actief), sawa’s (rijstterrassen), savanne, tropisch regenwoud en plantages maar ook prachtige stranden en koraalriffen. De vele vulkanen zorgen ervoor dat Indonesië een zeer vruchtbaar land is.

Het prachtige Sumatra is een van de grootste eilanden van de Indonesische archipel. De regenwouden zijn het decor van een rijke planten- en dierenwereld. U vindt er orang-oetans, olifanten, Sumatraanse tijgers en neushoorns.

Java, onderdeel van de gordel van smaragd, herbergt eeuwenoude tempelcomplexen, zoals de indrukwekkende Borobudur, en schitterende terrasvormige sawa’s. Ook vindt u op Java overblijfselen van de Nederlandse koloniale periode.

Op Bali geven de hindoeïstische godsdienst en de tempels weer een andere kijk op de culturele verscheidenheid van Indonesië. Breng een bezoek aan de bekende rijstvelden (Sawa’s) en de kunststad Ubud. Geniet van een strandvakantie in een van de mooie en luxueuze hotels. Met de prachtige witte stranden, de kleurrijke hindoecultuur en de tropische regenwouden is dit een vakantieparadijs.

De Komodo-eilanden liggen tussen Sumbawa en Flores. Het eiland Komodo is een van de belangrijkste eilanden van het Nationaal Park Komodo. Het Nationaal Park is beroemd omdat dit de enige plek ter wereld is waar de prehistorische komodovaraan voorkomt.

De Kleine Sunda-eilanden zijn nog relatief onontdekt, waardoor u hier ongestoord kunt genieten. De vriendelijke bewoners laten u met trots hun tradities zien. Op eiland Flores wordt, dat gedomineerd wordt door vulkanen, vindt u de mooiste witte stranden, koraalriffen en een prachtige flora en fauna.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !

20190603151130