Ionische Eilanden

Foto’s

Kaart

Informatie

Er zijn 7 Ionische eilanden. Deze prachtige groene eilanden zijn gelegen in het westen van Griekenland. Er komen veel cipressen, olijfbomen en naaldbomen voor.

Het bekendste Ionische eiland is Corfu. De groene natuur wordt afgewisseld met talloze pittoreske dorpjes met mooie baaitjes. Corfu is bekend vanwege het paleis van de Oostenrijkse keizerin Sissi. Dichtbij Corfu liggen de Diapontische eilanden. Dit zijn Erikoussa, Mandraki en Othoni. Vanuit Othoni is bij helder weer de kust van Italië te zien. Andere leuke dagtochten zijn per boot naar Albanië of naar het pittoreske Parga aan de kust van het vaste land. Het authentieke centrum van Corfu-stad met veel smalle straatjes, twee forten, talloze winkels en uitgaansmogelijkheden is een van de populairste plekken van Corfu.

Paxos is een klein eiland met het nog kleinere naastgelegen eilandje Antipaxos en beiden liggen ze ten zuiden van Corfu. In de prachtige baai van Lakka liggen veel zeilboten en luxe jachten, daarom is het eiland zeer geliefd bij beroemdheden over de hele wereld. Het is een ideale wandelbestemming omdat het zo klein is. Olijfbomen, traditionele dorpen en rustige stranden zijn de belangrijkste kenmerken van Paxos. De zuidkust biedt verschillende zeegrotten in het noordwesten liggen de bekende Blue Caves die zeker een bezoekje waard zijn.

Het bergachtige Lefkas is een gezellig eiland. Nidri en Lefkada zijn de bekendste toeristen plaatsen. Wandel over de gezellige boulevard van Lefkada of bezoek de watervallen van Nidri. Er zijn verschillende baaitjes met prachtige brede zandstranden. Leuke uitstapjes zijn de ruïnes van het Romeinse theater, het wijnhuis van Karya of maak een boottochtje naar de naast gelegen onbekende eilandjes.

Het geboorte eiland van koning Odysseus, Ithaki staat bekend om haar vele festivals en feesten. Er zijn veel schilderachtige baaitjes met kiezelstranden. Vissersboten liggen voor de kust en in een van de gezellige tavernes proeft u de lokale keuken. Op het eiland vindt u de bekende ruïnes van de middeleeuwse nederzetting.

Kefalonia is het grootste eiland en staat bekend om zijn rode en witte wijn, maar ook om de witte kaassoort Myrzithra. Op het eiland liggen veel toeristische badplaatsen waarvan Lassi het meest bekend. Er zijn verschillende pittoreske havenplaatsjes en vissersdorpjes, mooie zandstranden, de druipsteengrotten van Drogarati en het Melissani grottenmeer om te bezoeken.

Zakynthos heeft veel Italiaanse invloeden, vooral het oude Zakynthos-stad. Laganas is een gezellige badplaats, en in de golf van Laganas wonen de zeldzame Caretta schildpadden. Zakynthos is bekend vanwege Navagio, Shipwreck beach, het prachtige witte strand met het scheepswrak. In de westkust zijn vooral rotsachtige baaien en in de zuid oostkust zijn de mooie zandstranden gelegen.

Aan de zuidkust van Peloponnesos ligt het eiland Kythira en wordt ook wel kangoeroe eiland genoemd vanwege de vele Australische eucalyptusbomen. Het is het eiland van de godin van de liefde, Aphrodite. De oude hoofdstad Chora is bekend vanwege haar 40 verschillende kerken, fort het Kastro en de marmeren leeuw. U vindt er waterbronnen, watermolens en de waterval van Mylopotamos.