Italië

Foto’s

Kaart

Informatie

Bella Italia! Het land van pasta, pizza en heerlijke wijnen. Eten is het meest belangrijkste van de Italiaanse cultuur. Men neemt hier de tijd voor. Maar ook design, geschiedenis en cultuur zijn belangrijke facetten in het land.

Italië is heel goed per auto te bereiken. Tussen de 10 en 13 uurtjes bent u in het noorden van het land. Maar een fly&drive is ook een hele leuke manier om het land te verkennen. Rij langs wijngaarden, door de berglandschappen, valleien, langs riviertjes of de prachtige kuststreek.

Italië is het land voor zonvakanties, stedentrips of cultuurvakanties. Ook een verblijf aan de Italiaanse meren is de moeite waard. Denk hierbij aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore. Cultuursnuivers kunnen naar een vakantiehuis in het prachtige Toscane en voor wie een stedentrip wil maken kan denken aan, Venetië, Napels, Florence, Verona, Pisa of Milaan.

Vergeet ook zeker de prachtige hoofdstad Rome niet. Struin over de ontelbare pleintjes met prachtige fonteinen en beelden. Bezoek de indrukwekkende Romeinse kerken, ontdek de Renaissance, herbeleef de Romeinse tijd of juist de Middeleeuwen. De belangrijkste trekpleister van Rome is het indrukwekkende Colosseum en breng een bezoek aan het kleinste land ter wereld, Vaticaan met de heilige St. Pietersbasiliek.

Italië kent ook nog twee prachtige eilanden. Het vulkaaneiland Sicilië en het zonovergoten Sardinië. De eilanden zijn wederom erg populair voor een fly&drive. Op Sicilië kunt u de kraters van de Etna gaan bekijken. Op Sardinië kunt u een combinatie maken tussen zandstranden en het ruige binnenland.

Ciao tot in Italia!

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !