Japan

Foto’s

Kaart

Informatie

Japan is het land van de Samurai, van Sumo worstelaars, sushi en sashimi en van de Geisha’s. Maar Japan wordt ook wel het land van de rijzende zon genoemd. Eeuwenoude tradities in een land van grote contrasten, waar theedrinken centraal staat. Van noord naar zuid zijn uitgestrekte ruige gebieden waar u omringd bent door niets dan natuur.

Vanuit metropool Tokyo, de hoofdstad van Japan kan het hele land goed bereisd worden. De wijk Shinjuku staat bekend om haar hoge wolkenkrabbers en in de wijk Akihabara vindt u overal leuke technische snufjes. In het Yoyogipark vindt u kleurrijke mensen en in het stadsdeel Tsukiji kunt u struinen door de centrale vismarkt. Laat het drukke Tokyo achter u en ga genieten van de rust en kalmte van het land.

Kyoto wordt ook wel de culturele hoofdstad van Japan genoemd omdat hier de indrukwekkende Boeddhistische en Shinto tempels staan. Een plek van rust en bezinning waar het spirituele leven van de Japanners wordt bepaald. Ontmoet de Geisha in de wijk Gion.

Osaka is een walhalla voor de fijnproever en wordt ook wel de voedselhoofdstad van de wereld genoemd. Iedereen is vrolijk en u vindt er honderden eetstalletjes op straat met diverse lekkernijen.

Prachtige tuinen met kasteeltjes en tempels kenmerken de stad Hiroshima. Deze stad is voor iedereen verbonden met de atoombom en daarom mag een bezoek aan het Peace Memorial Park absoluut niet ontbreken aan een bezoek aan de stad. Net buiten Hiroshima vindt u de belangrijkste Shinto Schrijn in Miyajima eiland.

Woon een theeceremonie of een kookcursus bij. Doe een workshop manga tekenen of origami. Stap aan boord van de kogeltrein Shinkansen en bereis het land. Bezoek de plaatsen waar u Samurai strijders, ninja’s en Sumo worstelaars ontmoet.

Een rustgevend ritueel gaat gepaard met een strikte etiquette. De warme baden van Onsen worden gevoed met mineraalrijk water dat opborrelt ut de aarde. Onsen is een bezoek meer dan waard.

Ervaar de bijzondere Japanse gastvrijheid in een omgeving die rust en harmonie uitstraalt.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !