Kenia

Foto’s

Kaart

Informatie

Op Safari in Kenia, daar staat het prachtige land om bekend. Kenia wordt in het dichtbevolkte midden van het land door de evenaar in tweeën gedeeld. Dit deel van het land is het meest vruchtbare gebied. In het noorden is het woestijnachtig en tussen Mount Kenia en de kust van de Indische Oceaan is het bergachtig met meren, bossen en woestijnen.

Deze afwisselende safaribestemming biedt u schitterende wildparken met een grote diversiteit aan wilde dieren, waaronder natuurlijk de Big Five, maar ook rijke cultuur met semi nomadische volken als de Masai en Samburu, kleurrijke dorpjes en prachtige witte stranden aan de Indische Oceaan.

Kenia kent naast fascinerende landschappen een onnoemelijke verscheidenheid aan wild.
Tijdens uw safari komt u van alles tegen. De Masai Mara rivier in het zuidwesten van het land is vaak het decor voor interessante natuurdocumentaires. Migrerende gnoes, gazellen en zebra’s die massaal de snel stromende rivier proberen over te steken terwijl er krokodillen op de loer liggen is een indrukwekkend gezicht. Leeuwen en cheeta’s, kuddes olifanten of buffels die waakzaam toekijken zult u op deze prachtige plek ook zeker kunnen spotten. Maar ook in het Amboseli National park met uitzicht op de Mount Kilimanjaro is het spotten van wild een must.
In en rond het prachtige Lake Nakuru ziet u Flamingo’s en witte neushoorns. In het uitgestrekte landschap van Tsavo National Park kunt u roodgekleurde olifanten spotten en wie weet ziet u leeuwen die hun prooi bespieden in het fotogenieke Samburu National Park.

Wanneer u weer even de bewoonde wereld wil opzoeken, gaat u naar Malindi en Mombasa. In deze steden vindt u een mengeling van Swahili, Europese en Indiase invloeden. Of breng een bezoek aan Nairobi, de levendige hoofdstad van Kenia. In de buurt van de metropool liggen veel natuurparken, waarmee Nairobi de bijnaam ‘safarihoofdstad van de wereld’ verdient.

Na uw safari kunt u ten noorden en zuiden van Mombasa nog een paar dagen bijkomen in een van de vele resorts en genieten op de beeldschone brede, witte stranden met een cocktailtje in uw hand.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !