Holland America Line ®

KONINGSDAM


 

 

Scheepsbezoek bij de ms Koningsdam.

Het team van Coriotravel heeft een bezoek gebracht aan de Koningsdam, naast de Nieuw Statendam, de grootste telg van de Holland America Line (HAL). Het schip werd in Amsterdam in gereedheid gebracht voor een schitterende tocht naar de Noorse Fjorden. Vóór de afvaart mochten wij rondkijken aan boord. In één woord: amazing!

Koningsdam

Wat meteen opviel, is het thema muziek. We kwamen het overal tegen; elk dek draagt de naam van een bekende componist en de hal en trappenhuizen zijn uitgerust met mooie kunstobjecten, in allerlei verschillende uitingen maar met als thema… muziek. We met de ms Koningsdam vaart wordt rijkelijk getrakteerd op muziek.

De Queens Lounge is elke avond het podium voor BB King’s All Star Band. Deze band brengt een gevarieerd programma met o.a. blues, soul en jazz. Op de ruime dansvloer kunt u tot in de kleine uurtjes swingen. Liefhebbers van het klassieke(re) genre kunnen in alle rust genieten van uitstekende live kamermuziekoptredens in Het Lincoln Centre Stage.

Bij Billboard Onboard maakt u, begeleid door live muziek, zelf deel uit van de show. Test uw muziekkennis of zing lekker zelf uw favoriete nummer. Vervolgens even rustig op adem komen in de Piano Bar, onder het genot van een drankje en uiteraard, pianomuziek.

Het World Stage Theater met grote 180 graden digitale HD-led beeldschermen, verzorgd boeiende producties en live theatervoorstellingen. In samenwerking met BBC Earth kan men hier tevens genieten van prachtige natuurfilms die muzikaal begeleid worden door een orkest.

De rondleiding bracht ons langs een keur aan zwembaden en whirlpools, zowel binnen als buiten. Het damesteam van ‘Spa & Beauty’ stond direct klaar om ons (en wie weet straks ook u) te verwennen met een beautybehandeling of massage. Uiteraard zijn er op de ms Koningsdam uitgebreide fitness- en sportfaciliteiten, maar ook een heuse kunstgalerie, winkels en een kidsclub. Erg populair zijn de Windows ruimte van Microsoft en de Retreat ruimte, een zonnedek met privé cabines om heerlijk tot rust te komen.

Ook de verschillende bars en restaurants zagen er allemaal even prachtig uit. Open, licht en ingericht met een mix van modern en klassiek. Een aantal restaurants zijn inclusief, zoals Lido Market, Dive In en Restaurant Lido. Gasten kunnen hier terecht voor een uitstekende lunch of diner. Er zijn ook tal van bijzondere culinaire verrassingen aan boord verkrijgbaar (tegen bijbetaling).

Culinary Art Centre: overdag een showkeuken voor kookworkshops en demonstraties, ’s avonds ambachtelijke gerechten van eerlijke en pure ingrediënten.

Pinnacle Gill : Amerikaanse getinte grillspecialiteiten

Sel de Mer : Franse Seafood Brasserie

Canaletto : Authentieke Italiaanse keuken

Tamarind : Aziatische keuken met een exclusieve Sushi bar voor max. 7 personen

Blend : Exclusieve wijnproeverij; gasten ‘creëren’ zelf wijnkeuze/arrangement

De ms Koningsdam is het eerste schip in de nieuwe Pinnacle klasse. Wat de ms Koningsdam onderscheidt van zijn ‘voorgangers’ zijn de superluxe familiekamers (deze bieden ruimte aan max. 5 personen d.m.v. een bedbank en een uitklapbaar bed, ideaal als je met kinderen reist) en singlehutten. Daarnaast kan gekozen worden uit een standaard hut, hut met zeezicht, hut meet veranda en uiteraard de luxe suites. De Neptune Suites hebben een aparte zithoek, grote badkamer met jacuzzi en aparte douche, tevens toegang tot de Neptune Lounge. In d Neptune Lounge kunt u terecht voor ontbijt, een hapje en drankje gedurende de dag. Ook bent u van harte welkom bij een cocktailparty, samen met de officieren. De gasten in de Neptune Suites hebben voorrang bij inschepen en ontschepen en de wasservice is inbegrepen.

Conclusie Coriotravel: luxe op en top, alles is in klassieke stijl indachtig de traditie van de HAL maar voorzien van een moderne mix dankzij gebruik van geavanceerde technologie en innovatieve faciliteiten.