Maleisië

Foto’s

Kaart

Informatie

Wanneer u naar Maleisië vliegt bezoekt u de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur met zijn grote wolkenkrabbers. Deze stad vormt het economische centrum van het land en heeft ook een flinke hoeveelheid toeristische trekpleisters. De belangrijkste kenmerken worden gesplitst tussen hypermoderne gebouwen en Aziatische kenmerken zoals tempels en lokalen markten. Maak een excursie vanuit Kuala Lumpur naar Malakka, het dorpje met onze koloniale geschiedenis welke tevens op de Wereld erfgoedlijst staat.

Taman Negara Nationaal Park is de oudste jungle ter wereld waar u kennis maakt met de prachtige flora en fauna van het land. Wanneer u hier doorheen loopt waant u zich tussen 1000 jaar oude bomen.

Breng een bezoek aan de hoogvlakte van Cameron Highlands en maak een wandeling door de thee en fruitplantages. U bevindt zich hier tussen de koele heuvels omdat deze plantages zich op 1500 meter boven zeeniveau bevinden.

Georgetown op het eiland Penang is het China Town van Maleisië. Een leuke suggestie om Georgetown eens van een andere kant te bekijken is per trishaw (fietstaxi). In rustig tempo rijdt u langs de kleurige tempels en door de nauwe straatjes. Penang is tevens een hele goede strandbestemming waar u verblijft in prachtige hotels.

Voor een tropische vakantie kunt u naar het eiland Langkawi. U kunt er windsurfen, zeilen, snorkelen en duiken. Ook heeft u de mogelijkheid om te golfen, mountainbiken en wandelen. Verblijf in een van de luxe resorts op dit mooie eiland.

Sarawak is een deelstaat van Maleisië, gelegen in het noordwestelijke deel van het eiland Borneo. U kunt hier de prachtige natuurparken bezoeken en de hoofdstad Kuching is een bezoekje waard. Ontmoet de Iban stam en breng een bezoek aan de koppensnellers en de longhouses.

Het meest oostelijke deel van Maleisië, Sabah is een geweldige plek om door de jungle te struinen en oog in oog te staan met orang-oetans. Dit gedeelte van Maleisië is populair om te snorkelen en duiken vanwege de kleurrijke koraalriffen en kristalhelder water rondom de eilandjes. Maar aan de Maleisische oostkust kunt u ook tempels en koloniale dorpen bezoeken.