Malta

Foto’s

Kaart

Informatie

De eilandengroep bestaat uit drie eilanden waaronder Malta, Gozo en Comino. Malta is het grootste eiland van de drie. De hoofdstad Valletta is dé culturele hoofdstad van Europa 2018 en tevens het commerciële en administratie centrum. Het centrum heeft nauwe steegjes en de vele kerken en paleizen worden gekenmerkt door de Barokstijl. De mooiste en belangrijkste kathedraal van Malta is de St. Johns Kathedraal.

Malta heeft voor liefhebbers van een sportieve vakantie veel te bieden maar ook voor wandelaars is het een uitstekende bestemming. U vindt er prachtige routes langs kliffen aan de zuidkust, een leuke uitdaging voor rots klimmers. Malta bestaat uit schilderachtige dorpjes en kleurrijke vissershaventjes waar het vaak een wirwar van smalle straatjes en oude gebouwen is. De belangrijkste toeristische plaatsten zijn Sliema en St. Julians. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan het mooiste strand Golden Beach.

Gozo is het tweede grootste eiland en wordt gekenmerkt door visserij. Op slechts 25 minuten met de ferry bent u op dit prachtige eiland. Dit is de ideale plek voor pure ontspanning en een favoriete duikbestemming. De opvallende barokke kerken en oude stenen boerderijen sieren haar ongerepte natuur en kleine dorpjes. Voor een Schilderachtig panorama uitzicht bent u bij Gozo op de juiste plek. Waar Malta het vooral met rotsen en opgespoten zandstranden moet doen, is Gozo rijk aan prachtige baaitjes en langgerekte zandstranden die een bijzondere rode tint hebben.

Het kleinste en vrijwel onbewoonde eiland is Comino. Comino dankt zijn naam aan het kruid komijn welke nog steeds op het eiland groeit. De belangrijkste attractie van het eiland is de Blue Lagoon.