Mauritius

Foto’s

Kaart

Informatie

Een tropisch en vulkanisch eiland voor de ideale strandvakantie. Mauritius ligt in de Indische Oceaan en is het hele jaar door te bezoeken. Mauritius staat bekend om 150 km aan bountystranden. Het is een van de meest luxueuze bestemmingen van de wereld.

Vanaf uw luxe resort loopt u direct het witte zandstrand op met tropische palmbomen en azuurblauwe zee. Voor duikliefhebbers is de onderwaterwereld een unieke belevenis door het schitterende koraalrif rondom het hele eiland.

Een bezoek aan de multiculturele hoofdstad Port Louis is de moeite waard voor wie er houdt van gezelligheid, lekker eten waaronder de creoolse keuken, rondstruinen over de lokale markt en een stukje cultuur wilt beleven. In de hoofdstad vindt u namelijk een Boeddhistische tempel, een Hindoestaanse tempel, een Islamitische Moskee en een Rooms-katholieke kathedraal. Breng ook zeker een bezoek aan het Grand Bassin.

Op het zuidelijkste puntje van Mauritius vindt u de beroemde berg Morne Brebant. Deze was vroeger tevens het toevluchtsoord van de slaven. Bij het beklimmen van deze berg heeft u een adembenemend uitzicht.

Het prachtige gebied rondom het dorp Chamarel wordt ook wel gekenmerkt door de 7 kleurige heuvels. Deze kleuren die de zandlagen hebben gekregen zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Tevens vindt u hier de Chamarel watervallen.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !