Najaarscruise Rijn en Moezel

Bezoek de parels langs Rijn en Moezel.

Keulen, Remagen, Rüdesheim, Koblenz, Cochem en Bonn.

Cruiseschip: HS Dutch Melody**** luxe

Vertrek: Maastricht-Geusselt, Roermond, Urmond, Venlo of Heerlen.

7-daagse cruise

Najaarscruise Rijn en Moezel

Tijdens deze najaarscruise combineert u het beste van twee werelden. De romantische Rijn en de schilderachtige Moezel laten zich vanaf het water ontdekken. De vele burchten en kastelen ontdekt u op de Midden Rijn. Ze zijn majestueus gelegen op de begroeide wijnhellingen van het Zevengebergte  Vanaf het Zonnedek heeft u een prachtig panorama, vergeet uw fototoestel niet! Bij Rüdesheim keert de Dutch Melody haar steven. In de dalvaart gaan we op weg naar Koblenz waar de Moezel en de Rijn samenstromen. Op weg naar Cochem verandert het landschap van de brede Rijn naar de smalle Moezel. U vaart als het ware door de achtertuin van de schilderachtige wijndorpjes. De machtige Rijn en Moezel banen zich een weg door het hart van continentaal Europa en stromen door verrijkende hoofdsteden en regio’s vol prachtig natuurschoon. Een cruise aan boord van 4-sterren luxe hotelschip Dutch Melody geeft u de mogelijkheid enkele van de meest gewaardeerde bestemmingen en schoonheden van de Rijn en Moezel te ontdekken, van Keulen tot aan Rüdesheim en over de Moezel tot aan Cochem. Hierdoor zult u in één enkele reis veel hoogtepunten ontdekken. U vaart door Duitsland en passeert o.a. Bonn, Königswinter, Boppard, Rüdesheim, Cochem en Koblenz. Natuurlijk omvat de cruise een aantal interessante excursies, van een begeleide stadstour door de fascinerende steden tot een bezoek aan het Siegfrieds Musikkabinett in Rüdesheim en Schloss Ehrenbreitstein in Koblenz. In Cochem kiezen de liefhebbers voor een bezoek aan de eeuwenoude Burcht.

1e dag Keulen – Königswinter

In de loop van de morgen reist u met eigen vervoer of met de optionele opstapservice naar het verzamelpunt. Aansluitend reist u per Comfort Class Touringcar naar uw varende hotel de Dutch Melody in Keulen. Inschepen omstreeks 15:00 uur in Keulen. De kapitein gooit de trossen los en zet koers naar Königswinter waar u in de avond afmeert. Welkomstdiner aan boord.

2e dag Königswinter – Boppard

Terwijl u van het ontbijt geniet varen we naar Boppard, waar u halverwege de middag afmeert. Het landschap wordt steeds mooier. Onderweg passeert u o.a. Remagen, Lahnstein en Koblenz. De liefhebbers nemen deel aan de stadswandeling Boppard.

3e dag Boppard – Rüdesheim

Varend van Boppard naar Rüdesheim passeert u de bekende Loreley. De Midden-Rijn biedt een betoverend panorama met talloze burchten en kastelen. Wanneer u door het Zevengebergte vaart maakt u vanaf het Zonnedek de mooiste foto’s. Midddagexcursie Rüdesheim naar het Siegried’s SMusikkabinett.

4e dag Rüdesheim – Cochem

De Dutch Melody keert haar steven en begint aan de dalvaart van Rüdesheim naar Koblenz. Bij het Deutsche Eck stromen de Moezel en de Rijn samen. Zodra we de Moezel op varen verandert het landschap. Na de brede Rijn komen we op de smalle schilderachtige Moezel. U vaart als het ware door de achtertuin van de vele wijndorpjes. In de tweede helft van de middag meert u af in Cochem. De majestueuze Rijks Burcht betovert het panorama.

5e dag Cochem – Koblenz

De liefhebbers nemen deel aan de excursie naar de Burcht van Cochem met een wijnproeverij. U kunt er ook voor kiezen om een wandelingetje te maken door de nauwe straatjes van Cochem met haar karakteristieke vakwerkhuizen. Terug aan boord vertrekt de Dutch Melody. Terwijl u in het restaurant van de lunch geniet vaart u naar Koblez waar we vroeg in de avond afmeren.

6e dag Koblenz – Bonn

Vanmorgen gaan de liefhebbers met de kabelbaan naar de overkant van de Rijn voor de excursie Kasteel Ehrenbreitstein. Het oude centrum van Koblenz laat zich ontdekken tijdens een wandeling. Ongetwijfeld neemt u mooie foto’s op het Deutsche Eck, vanwaar u een mooi zicht heeft op het punt waar de Moezel en de Rijn samenkomen. Tijdens de lunch vertrekt u vanuit Koblenz en zet u varend over de Rijn de reis voort naar Bonn; de stad van de beroemde componist Beethoven.

7e dag Bonn – Düsseldorf

Alweer de laatste vakantiedag. Al genietend van het ontbijt vaart u van Bonn naar Düsseldorf. Aansluitend volgt de ontscheping. Om ca. 10:00 uur vertrekt u per comfort class touringcar naar het verzamelpunt in Nederland. Van hieruit reist u met eigen vervoer of optionele opstapservice huiswaarts.

Cruiseschip: HS Dutch Melody**** luxe

Inbegrepen
– Transfers per Comfort Class touringcar vanaf het verzamelpunt naar Keulen op de 1e dag.
– Transfers per Comfort Class touringcar vanaf Düsseldorf naar het verzamelpunt op de 7e dag.
– Volpension verzorging aan boord, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 7.
– Deskundige Nederlandssprekende cruise leader.

Niet inbegrepen
– Op- en uitstapservice retour € 45,- p.p. / € 22,50 p.p. enkele reis.
– Losse excursies (bij boeking te reserveren).
– Taxiservice (bij boeking te reserveren).
– Drankjes, fooien en andere uitgaven van persoonlijke aard.

 

 

BENT U ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Het vaarschema en de datum voor 2021 is momenteel nog niet bekend.

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk reis advies op maat.