Namibië

Foto’s

Kaart

Informatie

Namibië is het land van de eindeloze woestijnlandschappen en een droombestemming voor iedere Afrika liefhebber! Het land is in het bezit van de tweede grootste kloof ter wereld, de Fish River Canyon. De grootste is de Grand Canyon in Amerika. Vanaf verschillende uitkijkpunten heeft u een adembenemend uitzicht over dit schitterende maar nog onbekende natuurwonder.

De hoofdstad Windhoek was vroeger een klein gehucht, bewoond door enkele lokale stammen, maar tegenwoordig dit het economische hart van het land. Windhoek wordt dan ook niet voor niets gezien als eerste kennismaking met het land. De meeste reizigers zien Windhoek als start- en eindpunt voor een bijzondere rondreis door Namibië.

Stap in de auto en ga op ontdekkingstocht door dit prachtige en uitgestrekte land. Droge woestijn, diepe kloven, kleurrijke kustplaatsen, traditionele stammen, rode zandduinen en wilde dieren kenmerken Namibië.

In het beroemde Etosha National Park, de immense zoutpan maakt u kennis met de Big Five.

Ontmoet de Himba’s, deze halfnomaden wonen op de savannes in het noordwesten van Namibië. Ze onderscheiden zich van de rest van de bevolking door hun kleding, haardracht en sieraden. Of maak kennis met de Bosjesmannen die in de Kalahari woestijn leven.

Aan de kust ligt de kleurrijke badplaats Swakopmund waar u tijdens een bootsafari walvissen, dolfijnen en zeehonden kunt spotten.

Wandel over de Waterberg, een natuurgebied gelegen op een enorm rotsplateau.

Bewonder de prachtige rode zandduinen van de Sossusvlei. Het ochtend zonzicht geeft de duinen zelfs een mooie oranje kleur. Bij Brandberg en Twyfelfontein vindt u geweldige rotstekeningen.

Tijdens een auto rondreis door Namibië rijdt u aan de linkerkant van de weg en overnacht u in sfeervolle lodges en tented camps. Een unieke, once in a lifetime ervaring!

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !