Nederlandse Antillen

Foto’s

Kaart

Informatie

De benedenwindse eilanden liggen op een steenworp afstand van elkaar liggen. Aruba is het kleinste en Curaçao is het grootste eiland. Op de eilanden bevinden zich nationale parken waar u dieren kunt spotten, prachtige strandjes vindt en kunt genieten van de geweldige natuur. Op elk van de eilanden zijn talloze restaurantjes waar u kennis maakt met de Antilliaanse en Creoolse keuken. De eilanden hebben toch nog veel verschillen.

Aruba, One Happy Island, staat bekend om haar witte stranden met wuivende palmbomen en helderblauw water. Misschien spot u hier nog wel flamingo’s of leguanen. Op het prachtige eiland is er een goede combinatie tussen strand vakantie en het vele entertainment. Aruba heeft een Amerikaans karakter. Er is volop watersport en u kunt heerlijk eten in de diverse restaurantjes of naar een gezellige strandtent gaan. De hotels op Aruba zijn van hoge kwaliteit met geweldig uitzicht op zee. Indien u toch op zoek bent naar een beetje cultuur of geschiedenis kunt u een van de musea bezoeken waar het Indiaanse verleden wordt toegelicht. Laat Palm Beach achter u en bezoek San Nicolas, Aruba’s ‘Sunrise City’- een charmant kustplaatsje met galerieën, kleurrijke street art en de ziel van onze bloeiende kunstscene of breng een bezoek aan de Lourdes grot.

Dushi Bonaire kenmerkt zich door de perfecte duikmogelijkheden, kleinschaligheid en eco-toerisme. Het beschermde koraalrif rondom het eiland behoort tot de absolute top in de duikwereld. De onderwaterwereld bij klein Bonaire is ideaal voor een duik of snorkel trip. Bezoek de prachtige zoutbergen of het dorpje Rincon. Proef de Antilliaanse keuken bij een van de vele leuke restaurantjes in Kralendijk. Ga een dag surfen bij Lac Bay of ontdek hoe ontspannen kitesurfen kan zijn bij Atlantis Beach. Drink een kan Sangria leeg bij de surf beachbar van Jibe City of open een goede fles wijn bij de stijlvolle Spice Beach Club terwijl u geniet van de zonsondergang bij Klein Bonaire.

Bon Bini Curaçao, waar u een beetje van beiden van bovenstaande eilanden vindt. Op Curaçao kunt u genieten van het natuurschoon, winkelen in het kleurrijke Willemstad of naar een van de veelzijdige stranden. Er zijn kleine idyllische baaitjes waar u heerlijk kunt snorkelen, maar ook levendige stranden bij Jan Thiel of Mambo beach. Ga op zoek naar de gezellige sfeer in een van de vele barretjes en restaurantjes in Punda. Breng een bezoek aan de grotten van Hato, ontdek een stukje geschiedenis in het Curaçaose museum of ga naar Landhuis Chobolobo en proef de bekende Blue Curaçao. Voor wie er met dolfijnen wilt zwemmen kan naar de Dolphin Academy. Op Curaçao kunt u van alles beleven.

Bonaire