Next station ? Vakantie in de provincie Loei!

Ontdek het ritme van een ontspannen levensstijl. Ontmoet de lokale bevolking en ontdek de schoonheid van “Loei”, wat betekent “tot het uiterste! Het is een prachtige provincie en nog niet ontdekt door de massa, maar heeft zeker veel te bieden!!

Uw vakantie in kaart

Dag 01

Met een nacht vlucht vertrekt u van Düsseldorf rechtstreeks naar Bangkok. Dit kan ook vanaf Amsterdam of Brussel.

Dag 02 Bangkok

In de ochtend komt u aan op het vliegveld van Bangkok en wordt u door een privé transfer opgehaald en naar uw hotel gebracht. U verblijft 3 nachten in Royal Bangkok @ Chinatown op basis van logies en ontbijt.

Het Royal Bangkok hotel heeft een ideale ligging in het hart van Chinatown aan de Yaowarat Road. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche, haardroger en badjassen. Er is airconditioning in de kamer, een flatscreen tv, een kluisje en gratis WiFi. Vanaf het buitenzwembad heeft u een prachtig panorama uitzicht van Bangkok en er is een bar en restaurant.

Het Bangkok Railway station Hua Lamphong bevindt zich op 500 meter.

De eerste dag in Bangkok heeft u de tijd om de omgeving te verkennen. Een leuke manier om dit te doen is met het traditionele vervoersmiddel, de tuktuk. Op c.q. 3 km van het hotel gelegen bevindt zich het Koninklijk Paleis en de grootste en tevens oudste tempel Wat Pho. Of beklim de aan de overkant van de rivier de Menam gelegen Wat Arun tempel. Wilt u de stad als insider beleven, huur dan een fiets en ontdek de smalle straatjes in China Town, verschillende marktjes en steek de Chao Phraya rivier over.

Een wirwar van straatjes en één groot toeristencircus vindt u in Khao San Road en is toch wel een bezoekje waard. Een traditionele bokswedstrijd kunt u bijwonen in het New Lumpini Boxing Stadium.

Wilt u ontsnappen aan de drukte van Bangkok, bezoek dan het rustige en groene Lumphini Park dat zich midden in de stad bevindt. Maak een tocht door de khlongs van Thon Buri, de voormalige hoofdstad van Thailand die door de Chao Phraya rivier wordt gescheiden van de rest van Bangkok.

Dag 03 Bangkok

In Bangkok vindt u talloze markten en vandaag kunt u ze allemaal ontdekken. Een van de populairste markten is de Chatuchak weekend markt, waar werkelijk alles te krijgen is, dus scoor hier de beste souvenirs. De Rod Fai Night Market Srinakarin is een hele belevenis op zich. Deze markt is gebouwd op een oud treinstation en geopend van donderdag tot en met zondag. Ontdek de Thaise keuken in de Klong Toey markt, de grootste versmarkt van Bangkok.

Op c.q. 100 km van Royal Bangkok hotel ligt de Damnoen Saduak drijvende markt die zeker een bezoek waard is.

Dag 04 Bangkok

Vandaag kunt u de oude stad Ayutthaya bezoeken. Ayutthaya was meer dan 400 jaar de hoofdstad van Thailand. Daarmee was het één van de belangrijkste steden in Azië. In Ayutthaya, op ongeveer twee uur rijden vanaf Bangkok, zijn vandaag de dag de invloeden van deze tijden nog goed te zien; overal ziet u prachtige tempels en Boeddhabeelden. De stad werd in 1767 grotendeels verwoest door het Birmese leger, maar er is nog genoeg te zien. U bezoekt Ayutthaya dan ook vooral om deze indrukwekkende ruïnes en andere overblijfselen te bekijken.

Dag 05 Bangkok- Nong Khai

Per slaaptrein vertrekt u vanuit Bangkok naar Nong Khai in Noord Oost Thailand. U zult merken dat de slaaptrein in Thailand een leuk avontuur is!

Dag 06 Nong Khai

Na aankomst, in de vroege ochtend, volgt de transfer naar het Amanta Nong Khai Hotel. Hier staat het ontbijt voor u klaar en kunt u vervolgens meteen inchecken, een beetje opfrissen en uitrusten. In de middag haalt de gids u weer op en bezoekt u de Sala Kaew beeldentuin. Hier ziet u een mix van hindoeïstische en boeddhistische beelden waarvan een deel, in de jaren 70,  door een Thaise monnik zijn vervaardigd. Thaise boeddhisten wisten met zijn vorm van kunst in die tijd niet zo goed raad en zagen het als een vorm van heiligschennis. De monnik is naderhand naar Laos moeten vluchten waar hij is overleden. Echter, volgelingen hebben zijn collectie voortgezet en tegenwoordig wordt het inderdaad als kunst beschouwd. Inmiddels staan er honderden imposante beelden die het bekijken zeker waard zijn! Na dit bezoek gaat u naar de rivier en bezoekt u de enorme Indo China Market. Hier zijn veel spullen te koop welke afkomstig uit Vietnam en China, maar naast dat alles zeer de moeite waard om over deze markt te lopen. In de vroege avond is het zeker leuk om de levendige boulevard van Nong Khai te bezoeken. Er staat veel Street food, ziet u groepjes die fitness uitoefenen en wordt er zelfs met regelmaat “ball room” dansles gegeven. Ga wel op tijd want rond 9 uur is het meestal afgelopen.

Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel ***/*.

Dag 07 Nong Khai – Kaeng Khut Khu –  Chiang Khan ( ca 200 km)

Om 09:00 verlaat u Nong Khai en gaat u een schitterende route die grotendeels langs de Mekong rivier zal gaan. U zult genieten van vele schitterende panorama’s over de rivier met aan de overkant Laos. De lunch wordt genuttigd bij het Kaeng Khut Khu Viewpoint, volgens kenners een van de mooiste uitzichten over de Mekong rivier. Na de lunch neemt u plaats in een longtail express boot en wordt er in via de oevers van Laos gevaren, op 1 uur tijd, naar Chiang Khan, jaren geleden een oude handelspost en in die tijd maar moeilijk bereikbaar. Veel ging over de rivier en het plaatsje kreeg een beruchte naam in “smokkelwaar”. Het dorp bestaat nog uit veel oude houten woningen en guesthouses. De overheid probeert Chiang Khan zo authentiek mogelijk te houden en krijgen zaken als 7 Eleven of bijvoorbeeld McDonalds dan ook geen vergunning om zich hier te vestigen. U logeert midden in het dorp, dat met zijn smalle straatjes en vele houten woningen en guesthouses een gevoel geeft van “lang vervlogen tijden”.

Er zijn vele pittoreske restaurantjes en leuke koffie huisjes. Gezellig om in de avond langs te lopen, maar let op, ook hier is van toepassing dat na 9 uur niet veel meer open is!

Overnachting in The Old Chiang Khan Guest House (of gelijkwaardig).

Dag 08 Chiang Khan – Huai Krathing – Wang Saphung ( ca 95 km)

In de vroege ochtend, meteen na het opkomen van de zon, lopen de monniken met hun bedelnappen door de straten. Een deel van de lokale bevolking zit geknield langs de straat om de monniken een eenvoudige maaltijd of wat snacks aan te bieden die in de “alm” (bedelnap) worden gelegd. Vervolgens spreekt de monnik een gebed uit. Een mooi begin van de dag. Indien gewenst kunt ook u hieraan deelnemen (voor het ontbijt). Om 11:00 vertrekt u naar het Huai Krathing bergmeer waar u tussen 12 en 12:30 arriveert. Hier gaat u aan boord van een zogenaamd “huisjes raft” (prive). Een bootje duwt het raft naar het midden van het meer, koppelt zich weer los en vaart terug, terwijl u heerlijk blijft dobberen op het meer. Even later komt het bootje terug om de lunch te serveren die u op het raft zult nuttigen. Heerlijk relaxt en ook kunt u, indien gewenst, heerlijk zwemmen in het meer of gewoon lekker relaxen op het raft.

Later in de middag bezoekt u de Wat Phrat Huai Lat tempel, de tempel van de Naga (de 7 koppige slang die boeddha van onheil beschermde). De tempel heeft o.a. prachtige beelden die zeker wel een foto waard zijn, alsmede het enorme marmeren witte boeddha beeld. Daarna gaat u verder naar de Sirila Farm. Vanaf de hoofdweg gaat u vervolgens per tractor, via een onverhard weggetje, naar deze boerderij. Hier is geen elektriciteit en is de boerderij, welke gelegen in een prachtige omgeving, zelf supporting. Het is prachtig wat de Thaise familie hier allemaal met eigen handen heeft gebouwd. Verder zijn er diverse plantages en ziet u cashewnoot bomen, macademia bomen, lemon, Thaise kersen, chili’s, banaan, komkommer, passion fruit, koffie en nog veel meer. Na aankomst en verwelkoming maakt u samen met de boerenfamilie een wandeling over de plantages. Daarna worden de kaarsen, fakkels en het kampvuur ontstoken en gaat u genieten van een voortreffelijke BBQ. De sfeer is heel serene, romantisch zelfs en in alle rust geniet u van de tropische avond en met een beetje geluk een hemel vol sterren. Na de BBQ is er nog een leuke verrassing! Overnachting in een safaritent met eigen sanitaire voorzieningen.

Sirila Farm Tent Camp.

Dag 09 Wang Saphung en omgeving (ca 140 km)

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat er een prima ontbijt voor u klaar. Om 09:00 vertrekt u naar het dorp voor een leuke fietstocht waar u de bezienswaardigheid zal zijn. Want andere toeristen zult u hier niet snel tegen komen. U fietst langs landerijen en plantages en bijna iedereen zwaait u vrolijk tegemoet. Ook fietst u door de kern van het oude gedeelte van het dorp met veel houten huizen en maakt u diverse stops zoals bij het plaatselijke schooltje, de rijstmolen, de traditionele weverij en ook een bezoek aan een traditionele boerenwoning. Een interessante ochtend! De tocht duurt, met alle stops meegerekend, ongeveer 2, 5 uur. Daarna verder naar Nong Hin waar limestones (kars stenen) hoog boven de velden uitrijzen. De lunch wordt genuttigd in een lokaal restaurant. Daarna gaat u per zogenaamde longtail tractor de berg op. Het laatste deel wordt per trap afgelegd maar eenmaal boven wordt u dan ook beloond met een schitterend uitzicht over het kars gebergte. Ook is het mogelijk om de grotten te bezoeken en al door de wandelgangen van de grotten naar boven te lopen (soms wat klimmen).

Daarna bezoekt u het ernaast gelegen Phu Pha Phor Natural Park. Van november t/m maart staan hier de heuvels en bergen vol met kleurrijke bloemen. Maar naast de bloemen kunt u genieten van diverse ver gezichten. Een zogenaamde E-tan tractor brengt u naar 3 verschillende view points. Bij het laatste viewpoint loopt u 10 minuten om van een prachtig uitzicht te genieten van de Thaise versie van “Fuji Mountain”. Vervolgens weer terug naar de Sirila Farm waar u in de namiddag weer zal arriveren.

Dinner and overnight at the farm.

Dag 10 Wang Saphung en omgeving (ca 180 km)

Om 09:00 gaat u wederom via een mooie route naar het plaatsje Dan Sai. Hier gaat u meedoen aan een “Phi-Ta -Kon painting work shop”. Phi Ta Kon is een zeer populair festival met internationale bekendheid. Elk jaar, in juni, vindt dit festival plaats in Dan Sai. Tot grote tegenstelling met andere muzikale festivals wordt hier de muziek in hoog tempo aangevoerd met percussie en trommels waarbij de bevolking fraai is uitgedorst in kleurrijke kleding. De gezichten zijn veelal bedekt door Phi Ta Kon maskers (zie foto onder) die ze vaak zelf hebben beschilderd.

Vandaag gaat ook u zo’n masker beschilderen en deze mag u uiteraard mee terug naar huis nemen. Een even iets andere bezigheid in de naam van het festival. Daarna een bezoek aan de Wat Neramit tempel. Deze tempel, met zijn ernaast gelegen monniken klooster, beschikt over prachtige muurschilderingen. Maar ook de zeer goed onderhouden tuin mag zeer zeker  gezien worden!

Vervolgens lunch in een lokaal restaurant. In de middag gaat u via een indrukwekkende (zeer rustige) route, met heel veel panorama’s, weer terug naar de farm waar u rond 16:00 weer arriveert. Uiteraard worden er onderweg enkele foto-stops gemaakt en kunt u tevens genieten van de geweldige vergezichten!

Cooking session op de boerderij (optional)

Diner en overnachting op de farm.

Dag 11 Wang Saphung – Loei of Udon Thani

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de boerenfamilie.

Gaat u terug naar Bangkok, dan kunt u terug vliegen vanuit de luchthaven van Loei, op 22 km van de farm gelegen. U vliegt rechtstreeks op Bangkok Don Muang Airport met Nok Air om 11:05 uur of om 15:55 uur. Neemt u de vlucht van 11:05 uur dan kunt u met de avondvlucht van 22:35 weer terug naar Düsseldorf vliegen.

Wilt u verder naar Phuket of Chiang Mai, dan kunt u verder vliegen vanaf de luchthaven van Udon Thani, gelegen op goed 100 km van de boerderij.

Dag 12

In de ochtend komt u aan in Düsseldorf, of een van de andere genoemde luchthavens.

BENT U ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wij kunnen deze voorbeeldreis geheel aan uw wensen aanpassen en invullen.

Indicatie reissom € 1.680,00 per persoon.

Vraag ook naar de speciale kinderkortingen! In Bangkok kunnen wij voor u een speciaal excursie pakket samenstellen.

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk reis advies op maat.