Oman

Foto’s

Kaart

Informatie

Eeuwenoude bergdorpen, woeste woestijnen, witte stranden en geurende souks. U vindt het allemaal op het Arabische schiereiland Oman. Het schiereiland is de ideale vakantiebestemming voor de reiziger die graag een andere cultuur ontdekt en van afwisseling houdt. Ook is Oman ‘the place-to-be’ voor actieve outdoor activiteiten.

De belangrijkste kenmerken van Oman zijn luxe hotels en een warme Arabische gastvrijheid. Ga op avontuur en ontdek de oude geschiedenis en culturele schatten. Bezoek de groene wadi’s, pittoreske dorpjes en geniet van het afwisselende landschap. Proef de sfeer van 1001 nacht, struin over de traditionele souk en verken bruisend Muscat.

Oman is fascinerend, een echte aanrader!

De witte hoofdstad Muscat bestaat uit een aantal dorpen die aan elkaar gegroeid zijn. In het oudste gedeelde, Old Muscat, ligt het paleis van de Sultan, de bekende Muttrah Souk en tevens de haven waar de cruiseschepen aanleggen. De traditionele Muttrah Souk met wierook, juwelen en Khanjar en traditionele Omani met rijk versierde messen is een bijzondere en leuke dag activiteit. Deze versierde messen spelen een belangrijke rol in de Omani cultuur en deze zijn zelfs terug te vinden in de nationale vlag.

Oman kent indrukwekkende berglandschappen. Het droge landshap wordt omgetoverd in een tropische groene oase met watervallen en palmbomen. In de woestijn vindt u verzorgde tentenkampen en aan de kust luxe hotels. In het noorden in de regio Musandam liggen de fjorden die door de kracht van de zee ontstaan zijn in de rotsen. Het resultaat is een schitterende baai vol inhammen.

Ga op oosters sprookje in Oman en laat u betoveren.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !