Paaseiland en Patagonië

17 dagen.

Dag 01

Met de ICE af Aken treinstation naar Frankfurt luchthaven vertrek 13.39 aankomst 15.31.

Directe vlucht af Frankfurt naar Santiago de Chili met de Dreamliner van LAN Chile, vertrek 19.25 uur, technische stop in Madrid.

 

Dag 02

Aankomst 08.40 uur in Santiago de Chili: transfer naar Hotel Principado Express. Hier verblijft u 2 nachten op basis van logies en ontbijt in een standaard kamer.

Optioneel: citytour ca. € 50,– per persoon.

Dag 03

Dag ter vrije beschikking.

Dag 04

Transfer vanaf het hotel naar de luchthaven van Santiago de Chili. Uw vlucht vertrekt om 09:30 uur naar Paaseiland, aankomst om 12:55 uur. U wordt hier door een traditionele ceremonie welkom geheten, aansluitend bezichtiging van Hanga Roa. Verblijf in hotel Gomero, 4 nachten op basis van logies en ontbijt in een standaard kamer.

Dag 05

Vandaag maakt u kennis met de fascinerende geschiedenis van Paaseiland. U bezoekt archeologische vindplaatsen, zoals de gigantische Ahu Tongariki, met 15 Moais, een van de grootste gebedshuizen op het eiland.

Daarna gaat u naar de Vulkaan Rano Raraku, een steengroeve waarin ongeveer 95% van de eilandsculpturen uit de rotsen zijn gehouwen.

In de middag ontspannen op het witte palmenstrand van Anakena.

Dag 06

Na een korte rit bereikt u de dode vulkaan Rano Kau en bezoek aan het bedevaartsoord Orongo, bekend van de Vogelmann-sekte. Zowel de cirkelvormige omtrek van het kratermeer als het uitzicht op de drie kleine Pacifische eilanden Moto Nui, Moto Kau en Moto Iti zullen u fascineren.

Dag 07

Dag ter vrije beschikking.

Dag 08

Transfer naar de luchthaven van Paaseiland voor de vlucht naar Punta Arenas via Santiago de Chile.

Vertrek om 14:55 uur vanaf Paaseiland aankomst Punta Arenas 03:06 uur.

Bij aankomst in Punta Arenas staat de taxi voor u klaar en brengt u naar hotel Lacolet, verblijf hier 2 nachten op basis van logies. (30km) .

 

Dag 09

Vrije dag om te acclimatiseren. Vandaag heeft u de tijd om de huurauto op te halen bij het verhuurstation in de stad.

Dag 10

Vandaag rijdt u naar Torres del Paine National Park. U verblijft 2 nachten in hotel Lago Grey op basis van logies en ontbijt. ( ca 400 km).

Dag 11

Bezoek het Torres del Paine National Park. Een boottocht naar de Grey gletsjer is zeer aan te bevelen. (rijafstand max. 250 km vandaag).

Dag 12

Na het ontbijt rijdt u door het prachtige landschap van Patagonië en gaat u de grens over van Argentinië tot aan El Calafate. U verblijft 2 nachten in hotel Kapenke op basis van logies en ontbijt. ( ca. 340 km).

Dag 13

Vandaag bezoekt u de Perito Moreno Gletsjer in het Los Glaciares National Park. ( ca. 180 km).

Dag 14

Vandaag rijdt u terug naar Chili tot aan Puerto Natales. Verblijf 1 nacht in hotel Martin Gusinde op basis van logies en ontbijt. ( 280km).

Dag 15

Dag ter eigen invulling

Dag 16

Na het ontbijt naar de luchthaven van Punta Arenas en vliegt u naar Santiago de Chili om 08:51 uur, aankomst 13:11 uur.

Aansluitend vertrek om 18:55 uur met LAN Chile Dreamliner naar Frankfurt.

Dag 17

Aankomst Frankfurt luchthaven om 17:40 uur. Aansluitend trein per ICE van Frankfurt luchthaven naar Aken treinstation vertrek 18:43 aankomst 20:16 uur.

 

BENT U ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wij kunnen deze voorbeeldreis geheel aan uw wensen aanpassen en invullen.

Indicatie reissom € 4.210,00 per persoon.

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk reis advies op maat.