Portugal

Foto’s

Kaart

Informatie

Het culturele Portugal bestaat uit het vaste land, de Azoren en Madeira. In het zuiden van Portugal vindt u de Algarve. Bij vakantie in Algarve denk je al snel aan goudgele stranden, indrukwekkende rotsformaties en veel toerisme. Maar ook voor liefhebbers van rust en natuur is hier veel te ontdekken. Een interessante manier om de Algarve te ontdekken is per huurauto.

Een mooie route in Noord Portugal is de Romaanse Route die u langs 58 monumenten brengt van kloosters, kerken, gedenktekens, bruggen, kastelen en torens die allemaal in romaanse stijl zijn gebouwd. Een bezoek aan het oude stadje Fátima is zeker de moeite waard. Dit is de belangrijkste bedevaartsplaats van Portugal en doet niet onder voor Lourdes of Santiago de Compostela.

De gezellige steden Porto en Lissabon zijn heel goed te combineren.

Wanneer u een stedentrip naar Porto maakt mag een bezoek aan een portkelder zeker niet ontbreken. Een boottocht over de Douro is een leuke kennismaking met de stad. Porto staat bekend om zijn gevels met tegeltjes, wapperende was, smalle steegjes.

Lissabon is gebouwd op heuvels waardoor sommige wijken redelijke niveauverschillen kennen. Tijdens een stedentrip Lissabon bezoekt u de oudste wijk Alfama, waar u een labyrint van smalle, bochtige straatjes, poorten en trappen tegenkomt. Of u brengt een bezoek aan de historische wijk Belém met uitzicht over rivier de Taag. Maak een rondrit met tramlijn 28, door de nauwe, steile straatjes van de binnenstad.

Op ongeveer 1,5 uur rijden van Lissabon vindt u de Romeinse stad Évora. Wanneer u besluit een rondreis door Portugal te maken vergeet dan zeker niet om een bezoek te brengen aan deze oude stad.

Naast het vaste land kunt u er ook voor kiezen om naar het prachtige natuurschone bloemeneiland Madeira te reizen. U kunt hier een prachtige combinatie van cultuur en natuur ondervinden. Madeira staat bekend om zijn vele wandelmogelijkheden. Met de huurauto langs de oude kustweg is een mooie en bijzondere route. Maar geniet ook zeker van de pittoreske dorpjes op het eiland waaronder Funchal zeker niet mag ontbreken. Vanuit Madeira kunt u tevens nog een leuke boottocht boeken naar het buureilandje Porto Santo.

Maar ook de Azoren zijn de moeite waard. Wat dacht u van de kratermeren en warmwaterbronnen op São Miguel of de heilzame bronnen bij Furnas. Maar ook de Jachthaven Horta op Faial. Een van de bekende plekken zijn de groene heuvels en het oude stadscentrum, Angra do Heroísmo op Terceira.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !