Suriname met privé gids

Dag 01

U wordt door een privé chauffeur thuis opgehaald en naar de luchthaven van vertrek gebracht. De vliegreis is per Boeing 747 van de KLM vanaf Amsterdam naar Paramaribo,. U vertrekt om 11.15 uur en komt lokale tijd om 15.15 uur in Paramaribo aan.

De lokale vertegenwoordiger wacht op u in de aankomst hal en de chauffeur brengt u in ongeveer 1,5 uur naar Paramaribo. Het verblijf is in hotel Torarica, gelegen aan de rand van het centrum. Het comfortabele hotel beschikt over een zwembad en een restaurant. Alle kamers zijn voorzien van airco, TV, gratis WIFI en een badkamer met douche en toilet.

 

Dag 02

Vandaag staat er een stadstour Paramaribo op het programma. Met uw gids wandelt u door de binnenstad en bezoekt de Centrale Markt, de Palmentuin en de omgeving van Fort Zeelandia.

Dag 03

Gelijk op avontuur; deels per bus en deels per boot bezoekt u Frans Guyana en het strand bij Galibi, bekend als eierlegplaats van de zeeschildpadden.

Langs de kusten van Suriname, Guyana en Frans Guyana nestelen grote populaties zeeschildpadden. Bijzonder is dat 4 verschillende soorten: de Lederschildpad, Groene Zeeschildpad, Warana en Karetschildpad hier aan land komen om te broeden.

Galibi is zo’n plek aan de Atlantische Oceaan en tegelijkertijd een natuurreservaat van 4000ha. De Marowijne monding is het op één na grootste legstrand van reuzenschildpadden ter wereld waar deze prehistorische wezens vanaf februari tot augustus hun eieren leggen.

Tijdens uw verblijf in Christiaankondre maakt u het dagelijks leven van de inheemse inwoners van dichtbij mee. Het dorp strekt zich 2 km. uit langs het strand en kenmerkt zich door de vele kokospalmen en mangobomen. Boten dobberen in het water in afwachting naar hun volgende vaart. Galibi staat ook bekend om de ‘piaka’, een zeewaardige korjaal, het vlechtwerk, de typische keramiek en kralen sieraden.

Er wordt ook een trip gemaak naar Saint Laurent du Maroni waar u de voormalige gevangenis met haar eens beruchte ex-gevangene: Papillon bezoekt. Het gebied vindt haar charme in de combinatie van ongerepte natuur van de zeestranden en de Caraïben indianencultuur in de dorpen Christiaankondre en Langemankondre.

Overnachting in lokaal eenvoudige Galibi guesthouse met eigen sanitair. Lunch en diner zijn inclusief.

Dag 04

In de late namiddag keert u terug naar Paramaribo naar hotel Torarica. De lunch onderweg is inclusief.

Dag 05

Dagtocht per privé bus en boot naar de Jodensavanne en Overbridge gelegen aan de oevers van de Suriname-rivier in het tropische regenwoud. Lunch is inclusief.

In de 17e eeuw was Jodensavanne de grootste Joodse nederzetting in het Westelijk halfrond. Uit deze bloeiende periode dateert de ruïne van de synagoge. Samen met drie begraafplaatsen in de directe omgeving behoort dit tot de monumentale highlights van deze tour. De gids trakteert u op boeiende informatie over de rijke geschiedenis van de graven, vervaardigd van bijzondere materialen, ornamenten en inscripties in het Spaans, Hebreeuws, Nederlands of Portugees. Eind 17e eeuw leefden ongeveer 575 Joden hier die samen meer dan 40 plantages en 1300 slaven in bezit hadden. Deze semi autonome nederzetting floreerde in de periode dat Joden de Spaanse Inquisitie ontvluchtten en o.a. langs de Suriname rivier een nieuw leven startten.

Speciale privileges zoals  vrijheid van geloof, eigendom en een eigen rechtssysteem maakten dit gebied bij de Joodse gemeenschap erg populair.

Ook  zijn er vier natuurlijke bronnen in dit gebied waarvan één bekend staat als de “medicinale bron”. Men zegt  dat deze bron nog  nooit droog is komen te staan. U wandelt hiernaartoe en kunt uw dorst lessen door zelf ook  een slok uit deze bron te nemen.

Het landschap waar u door reist kenmerkt zich door een variatie van laagland tropisch regenwoud en wit-zand savanne. Langs de rivier liggen nog verschillende dorpen en kleine woongemeenschappen op verlaten Joodse plantages.

De namiddag verblijft u op het rivierstrand van resort Overbridge.

Dag 06

U verlaat Paramaribo en de reis gaat verder naar Berg en Dal, overnachting in Bergendal Eco & Cultural River Resort; lunch en diner zijn inclusief vandaag.

Niet ver van Paramaribo stad, verscholen in het Amazone regenwoud, staan 45 luxueuze vrijstaande lodges op de voormalige plantage Berg en Dal.

In de luwte van het bos, met uitzicht op de Suriname rivier en omringd door alle luxe dat u zich maar wensen kan, is het Bergendal Resort de ultieme plek om comfortabel te ontspannen.

De oude plantage  is inmiddels omgetoverd tot een niet alledaagse eco – culturele bestemming waar genoeg te doen valt.

Dag 07

Vandaag begint de jungletour, deels per minibus, deels per korjaal arriveert u in Danpaati, waar u 4 nachten verblijft in Danpaati River Lodge op basis van vol pension.

Gedurende een rit van ongeveer drie uren over de Afobaka en Brownsweg ziet u de stedelijke omgeving van Paramaribo langzaam veranderen in ongerepte natuur en kunt u zich onderweg voorbereiden op het moment dat u het schitterende oerwoud echt bent binnengedrongen.

De eindhalte van de busrit is Atjoni.

Dit is de plek waar de Brownsweg eindigt en overgaat in de Boven-Surinamerivier. Hier stapt u over in een gereedliggende korjaal – een traditionele houten boot, gesneden uit één lange boomstam – met buitenboordmotor en wordt u gedurende twee tot drie uur naar de lodge gevaren.

Onderweg zult u verschillende dorpen van de stam aantreffen, vrouwen in de rivier de was zien doen, kinderen zien spelen, vogels kunnen spotten en wellicht apen en kaaimannen aan de oevers zien’.

Denpaati River Lodge

Prachtig gelegen in het ongerepte amazone regenwoud op een eiland nabij het marrondorp Dan, dat bekend staat om zijn unieke cultuur waar Afrikaanse tradities en rituelen in stand zijn gehouden. De lodge is voorzien van comfortabele cabanas met rivier uitzicht, een zwembad tussen de bomen en een yoga dek boven de rivier. Geniet simpelweg van de schoonheid van het eiland met zijn unieke gezellige sfeer, of ga op avontuur!

Breng een bezoek aan de nabijgelegen dorpen, waaronder Dan, waarmee al jarenlang een nauwe samenwerkingsrelatie bestaat. Door uw bezoek aan de Danpaati River Lodge draagt u bij aan de sociale en economische ontwikkeling van het gebied.

Er worden ter plaatse diverse activiteiten aangeboden, waarin u kennis maakt met het regenwoud ( ja hoor, hier begint het Amazone-regenwoud) , de lokale indiaanse bevolking, ’s nachts op zoek naar de Kaaimannen.

Dag 08

Na het ontbijt vliegt u per bush-master van Gumair terug naar de airstrip Zorg & Hoop in Paramaribo.

Van Zorg & Hoop transfer naar het u inmiddels bekende hotel Torarica, waar u vier nachten verblijft.

Dag 09

Bezoek aan de levensmiddelenmarkt voor de inkoop en aansluitend een kookcursus

 

 

Dag 10

De Commewijne historische plantage boot tour, een boottocht terug in de tijd. U bezoekt Fort Nieuw Amsterdam, plantages: Margarita, Frederiksdorp en Rust en Werk, met als toetje dolfijnen spotten en heerlijk zwemmen in de rivier.

Het district Commewijne is ingesloten  tussen de Suriname rivier en de Commewijne rivier. Aan de oostkant grenst district Commewijne aan het district Marowijne, welke uiteindelijk weer grenst aan Frans-Guyana. Commewijne was eens het kloppend hart van de koloniale handel en is nu dé regio, met suiker- en koffieplantages, om meer over geschiedenis van Suriname te leren.

Dag 11

Bustour naar de Peperpot

Beknopte geschiedenis van plantage Peperpot;

Toen Suriname door de Zeeuwen in 1667 op de Engelsen werd veroverd, bestond het plantagesysteem reeds. De meeste van deze plantages bevonden zich aan de Boven-Surinamerivier , waar Plantage Peperpot voornamelijk suiker en tabak werden verbouwd. In 1683 kwam het bestuur van Suriname in andere handen met als gevolg dat het Zeeuwse poldersysteem werd ingevoerd waardoor plantages benedenstrooms, dus dichter bij Paramaribo, met succes werden aangelegd.

Alhoewel de stichtingsdatum van plantage Peperpot onbekend is, is wel bekend dat, samen met nog andere plantages, Peperpot in bezit kwam van de welgestelde en invloedrijke Simon van Halewijn nadat hij in 1692 naar Suriname was gevlucht. Peperpot is daarmee een van de oudste plantages in Suriname.

Dag 12

Ter plaatse verneemt u van de agent de afhaaltijd voor het vervoer naar de luchthaven ( zal omstreeks 14.30 uur zijn ). Om 18.00 uur lokale tijd vertrekt u weer per KLM naar Amsterdam.

Dag 13

Aankomst Amsterdam 07.50 uur. De taxi staat weer klaar en brengt u veilig en comfortabel naar huis.

BENT U ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wij kunnen deze voorbeeldreis geheel aan uw wensen aanpassen en invullen.

Indicatie reissom € 4.686,00 per persoon.

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk reis advies op maat.