Oregon – Californië – Nevada – Utah – Idaho – Oregon

Dag 01

Door een privé chauffeur wordt u thuis opgehaald en naar de luchthaven van vertrek gebracht. Vroeg in de ochtend vertrekt uw vlucht naar Portland waar u rond het middaguur aankomt. Bij de balie van het auto verhuurbedrijf kunt u uw huurauto in ontvangst nemen. Op eigen gelegenheid rijdt u naar het luchthaven hotel Best Western Pony Soldier.

U verblijft hier 1 nacht.

 

Dag 02

Na hopelijk een goede nachtrust gaat u vroeg op pad richting John Day Fossil Monument. Na een uur rijden passeert u eerst nog het Mt. Hood National Forrest. Via de US-26 bereikt u na 315 km de eerste bezienswaardigheid van deze reis. John Day Fossil Beds Monument – Painted Hills Unit. Dit is het meest fotogenieke en bekendste deel van dit Monument. Er zijn verschillende wandelpaden, Carrol Rim Trail, Painted Hills Overlook Trail, Painted Cove Trail, Leaf Hill Trail, Red Hill Trail.

Na deze eerste stop rijdt u 70 km verder naar het oosten en bereikt u het 2e gedeelte Sheep Rock. Van de drie parkdelen ligt de Sheep Rock Unit het meest oostelijk. Op 31 mijl ten oosten van Mitchel en 3 mijl ten westen van Dayville ligt de splitsing van Highway 26 met Highway 19. Het park ligt op deze splitsing, en verder naar het noorden langs Highway 19. Bij de splitsing loopt de weg tussen mooie rotsformaties door. De Picture Gorge. Een mijl ten zuidoosten van de splitsing begint een korte zijweg die eindigt bij een viewpoint, de Mascall Formation Overlook. De Sheep Rock Unit heeft een oppervlakte van 36m2. U kunt hier naar het Thomas Condon Visitor Center, de James Cant Ranch, de Blue Basin en naar Foree Area.

Na dit bezoek is het vervolgens nog 60 km rijden naar de eerste overnachting in Best Western John Day Inn.

U verblijft hier 1 nacht.

Dag 03

Een rustige dag met 480 km voor de boeg richting Klamath Falls. De route gaat eerst nog door het Malheur Nationaal Forrest en het Winema National Forrest, maar het hoogtepunt ligt op het einde van de dag tijdens een bezoek aan het Crater Lake NP.

Een boottocht over het meer is mogelijk in de maanden juli en augustus. Buiten deze maanden is  een rondrit langs alle viewpoints aan te raden. Komende vanuit het noorden is The North Entrance de ingang naar het park. Daarna kunt u kiezen om de East Rim Drive of de West Rim Drive te gaan rijden. Beiden is ook mogelijk, want de gehele route is slechts 55 km. Na het bezoek aan dit diepste meer van de VS is het nog slechts een klein uurtje naar jullie overnachtingshotel Shilo Inn in Klamath Falls.

U verblijft hier 1 nacht.

Dag 04

Vandaag rijdt u door naar de kust van Californië. Eerst is het zo’n kleine 300 km naar Crescent City waar het Information Center gelegen is. Iets hier ligt het Jedediah Smith Redwoods SP, waar de eerste reuze bomen al voorbij komen en diverse trails uitnodigen tot een mooie wandeling. Hier begint dan ook de scenic route langs de Pacific Coast om via het Prairie Creek Redwoods SP uiteindelijk in het Redwood NP te komen.

Yosemite NP mag er prat op gaan om de grootste (qua volume) sequioa bomen te hebben, in het Redwood NP staan echter de allerhoogste.

Na dit bezoek is het dan nog een kilometer of 35 naar Eureka om in het Best Western Hotel Country Inn deze dag te gaan beëindigen.

U verblijft hier 1 nacht.

Dag 05

Na deze hopelijk spectaculaire aftakking gaat het nu weer richting binnenland en gaat ook de begroeiing volledig veranderen. Het alpiene landschap met al zijn pijnbomen blijft mooi. Maar we gaan vandaag niet voor de bomen, maar voor “klein Yellowstone NP”. Lassen Volcanic NP is een park met ontelbare warm waterbronnen en vulkanische putten.

Wandelen is alleen toegestaan op de daarvoor aangewezen houten vlonders en deze vlonders zijn er niet voor niets, zoals u ter plaatse zult ervaren.

U verblijft 1 nacht in Best Western Rose Quartz Inn.

Dag 06

We verlaten nu Californië en gaan naar Lake Tahoe op de grens van Californië en Nevada.

Na een kilometer of 200 kunt u eerst nog een tussenstop maken in Reno; The Biggest Little City in the World, een mooie onderbreking van deze reis zou een bezoek aan het National Automobile Museum kunnen zijn. Vanuit Reno is het vervolgens nog een uurtje rijden naar Lake Tahoe.

Dit prachtige meer gelegen op 1898 meter is het grootste alpiene van Amerika en biedt tal van dagactiviteiten zoals boottochten, kano varen, wandelen langs de Eagle Falls en veel meer natuurschoon. Mochten jullie het plan hebben om jullie vakantiebudget te gaan verhogen dan kan dit door ca. 50 meter verder te lopen waar in de staat Nevada het legaal gokken is toegestaan.

U verblijft 2 nachten in Lakeside Inn & Casino in South Lake Tahoe.

Dag 07

Een hele dag om de omgeving op het gemak te verkennen. Lake Tahoe is in de zomer een bestemming voor wateractiviteiten maar door de hoge ligging in de winter een zeer geliefde plaats voor winteractiviteiten. Squaw Valley bijvoorbeeld ligt dichtbij en hier werden in 1964 de Olympische Winterspelen gehouden.

Dag 08

Vandaag staat er een korte route op het programma. Slechts 220 km is de afstand tussen Lake Tahoe en Mammoth Lakes. In zuidelijke richting rijdende laat u het wereldberoemde Yosemith NP rechts liggen, maar een bezoek aan het surrealistische Mono Lake is wel een must.

Dit zoutmeer ligt zo’n 50 km ten noorden van Mammoth Lakes en een korte wandeling van een uurtje is zeker aan te raden. Daarna gaat de reis door naar Mammoth Lakes. De naam zegt het al, het zijn meerdere meren die veelal met elkaar verbonden zijn. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. Het dorpje zelf is een Amerikaanse replica van een Alpendorp met accommodaties die alleen zijn ingericht als ware je in Zwitserland of Oostenrijk.

Diverse lekkere restaurants nodigen jullie uit voor een lekker diner na een mooie dag. Alvorens de volgende ochtend te vertrekken kunt u als ontbijt optie het wereldberoemde Schats Backery in het centrum van Mammoth Lakes aanraden. Deze bakkerij serveert de lekkerste broodjes in verre omtrek.

U verblijft in het Mammoth Mountain Inn voor 1 nacht.

Dag 09

Vandaag staan de enorme sequioa bomen op het programma. De kortste route gaat via Yosemite NP. Ervan uitgaande dat de Tioga Pass geopend is loopt de route dwars door dit park en daarna via de CA-99 via Mariposa en Merced richting Sequioa en Kings NP.

Sla bij Fresno links af richting de parken zodat u de eerste dag al het meest noordelijk gelegen Kings Canyon kunt bezoeken. Dit is een one-way route tot aan Cedar Grove, waarna de route daarna deels dezelfde weg terug volgt door Sequioa NP. Let ook op de medetoeristen die wel een langs de weg staan, het zou zomaar kunnen dat er een zwarte beer te zien is.

In deze parken wordt het woord immens met een hoofdletter geschreven want de grootste bomen op aarde zijn te vinden in deze parken. The General Sherman Tree is de koning onder de reuzen. In deze parken is het een en al natuur dat de klok slaat.

Slapen doet u in Visalia, een half uur buiten de parken in het Sequioa Gateway Inn voor 2 nachten.

Dag 10

Dit is dan weer een heerlijke relax dag waarbij u in een half uur weer in het Sequioa NP bent. U kunt hier de bezienswaardigheden bekijken die u gisteren heeft overgeslagen, maak een mooie wandeling door het alpiene gebied en houd oren en vooral ogen open bij de zoektocht naar wilde dieren.

Dag 11

Vandaag staat er een lange dag op het programma. Een kleine 600 km is de afstand tussen Visalia en Las Vegas. Dit gaat veelal via highways en Interstates en behelst weinig echte hoogtepunten onderweg. Maar mocht het niet heel erg warm zijn, dat zou zomaar kunnen in dit woestijnachtig gebied, dan is een leuke onderbreking een bezoek aan Calico Ghosttown.

Dit goed bewaarde gouddelversstadtje laat de sfeer van 1850 uitstekend herleven. Op de kruising richting de ingang van deze ghosttown ligt ook het zeer commerciële maar oh zo leuke restaurantje met winkel geheel in de 50-ies stijl genaamd “Peggy Sue’s 50 Diner. Lunchen in een prachtige omgeving.

Aan het einde van de middag inchecken in Las Vegas en twee dagen en nachten genieten van deze stad. Shows, musea, shoppig-malls, genieten van het weer bij het zwembad, voor ieder wat wils.

U verblijft voor 2 nachten in hotel Luxor in Las Vegas.

Dag 12

Vrije dag in Las Vegas.

Dag 13

Vandaag verlaat u de kitsch en glamour weer en rijdt u door de prachtige natuur van Zuid Utah.

Omdat de route relatief kort is, zo’n 280 km, wordt u geadviseerd om hier 70 km aan vast te plakken en niet direct de I-15 richting St. George te nemen maar de ochtend besteden aan het werkelijk wonderschone en nauwelijks bezochte Valley of Fire SP.

Deze route gaat via Lake Mead en het is werkelijk een genot om hier tussen de rode rotsen door te rijden. We laten het drukke Zion NP rechts liggen maar daarvoor direct koers gezet richting het veel minder bekende maar even zo interessante Cedar Breaks NM. U heeft vandaag de keuze. Het hotel ligt zo’n 5 kilometer van het visitors center van het NM, een route vanaf het hotel dwars door het park en weer terug naar het hotel is ca. 100 kilometer. U kunt ook de volgende dag op weg naar Capitol Reef NP deze route rijden dan is het ongeveer 75 kilometer.

U verblijft 1 nacht in Cedar City in hotel Days Inn.

Dag 14

U rijdt verder door de overweldigende ruwe natuur van Zuid Utah. De korte route is 250 km en loopt via de I-15 en Hwy 20/Hwy 62. Deze route is echter half zo mooi als wanneer u de ‘scenic route’ gaat rijden. Deze route is 300 km en komt langs Bryce Canyon NP en loopt door de Grand Staircase – Escalante NM. Zorg voor voldoende opslag mogelijk op de fotocamera want dit is echt een schitterende route.

Na de nationale parken van Crater Lake, Lassen Volcanic, Yosemite, Kings Canyon, Sequioa, en Bryce staat vandaag een middagbezoek aan Capitol Reef NP op het programma. Een park dat zelden of nooit tijdens een rondreis wordt aangedaan. Geen heel groot park maar met ontelbare kliffen, canyons, rotsen, bergen en natuurlijke bruggen rondom een riviertje is dit zeker een verborgen gem dat hoognodig ontdekt dient te worden. Bij het pittoreske huisje in Fruita kunnen jullie allerlei zelfgemaakte jam, honing en andere lekkernij kopen.

U verblijft 1 nacht in Capitol Reef Resort.

Dag 15

Vandaag weer een lange dag met wederom de scenic route. Deze gaat eerst via de I-70 richting Green River en Fruita om daarna naar de plaats Dinosaur te gaan. Zoals de naam al impliceert hebben hier deze prehistorische dieren rondgelopen en op diverse plaatsen zijn heir nog overblijfselen van te zien in het Dinosaur NM. In dit gebied zult u zichzelf erg klein vinden. Een kilometer of 20 voor uw overnachtingsplaats Vernal ligt de Quarry Exhibit Hall, een fascinerend klein museum waar beenderen van deze dieren uit het Jura tijdperk tentoon worden gesteld. Ervaar de immense afmetingen van deze dieren door naast een “klein” been van een Diplodicus te staan.

In het plaatsje Dinosaur ligt het hotel Towneplace Suites waar u voor 1 nacht verblijft.

Dag 16

U gaat nu op weg naar Portland, maar voordat u daar aankomt staan er nog enkele mooie hoogtepunten op het programma.

Vandaag is de route 275 km lang en gaat via Hwy 191/Hwy 40 naar de hoofdstad van de staat Utah, Salt Lake City.

Vlak voordat u de stad bereikt kunt u een kleine aftakking van 20 km maken en dan de prachtige Big Cottonwood Canyon Road gaan rijden. Natuurschoon kan tenslotte nooit te veel worden bezocht. In de stad zelf nodigt het centrum zelf rondom Temple Square met het wereldberoemde Tabernacle uit. Salt Lake City is ook de stad van de mormonen en dit is ook op diverse plaatsen nog te zien. Door de hoge ligging is de lucht hier erg gezond en de inwoners zijn dan ook zeer sportief. Fietstochten kunnen overal gemaakt worden en geschaatst kan er in de Olympic Oval waar in 2002 de Nederlanders hoge ogen gooiden tijdens de Olympische Spelen.

Verrassend zijn de vele restaurantjes die deze stad kent. Geniet twee dagen van al het natuurschoon dat u al heeft gezien.

Voor 2 nachten verblijft u in Little America in Salt Lake City.

Dag 17

Vanuit Salt Lake City is het ook maar een uurtje rijden naar het Antelope Island SP waar grote kuddes wilde dieren grazen. Dit schiereiland ligt in het wereldberoemde Great Salt Lake zelf en ook dit is zeker een bezoek waard.

Dag 18

Na twee dagen stad gaat u weer de natuur in naar het amper bekende staat Idaho. De bijnaam van deze staat is “The Potato State” of de “Gem State”. Ketchum ligt in de Sawtooth Mountains en is een zeer exclusief skiresort in de winter. In de zomer is het echter een alleraardigst plaatsje met veel bedrijvigheid. U komt echter pas laat in de middag aan want 100 km voor Ketchum ligt een uniek National Monument, Craters of the Moon. In de Engelse taal “The Strangest 75 square miles on the North American continent” genoemd.

Dit lava landschap is uniek voor het hele continent en een bezoek meer dan waard. Na deze lange dag is een dagje rusten in Ketchum dan een heerlijke onderbreking alvorens aan de terugreis te gaan beginnen.

U overnacht in het Best Western Kentwood Lodge voor 2 nachten.

Dag 19

Vrije dag ter besteding in Ketchum.

Dag 20

Er resten nu nog zo’n 1000 km naar Portland Airport. Langs de I-84 zijn vele mogelijkheden om op eigen gelegenheid een slaapplek te vinden.

Dag 21

Twee uur voor Portland komt u nog door het Mt. Hood National Forrest om even de benen te strekken tijdens een mooie wandeling met de fameuze Mount Hood op de achtergrond is een prima stop.

Mount Hood is met zijn 3429 m het hoogste punt van de staat Oregon en bij goed weer kunt u deze vulkaan van diverse kanten mooi fotograferen.

De laatste nacht verblijft u in het Best Western Pony Soldier op de luchthaven van Portland.

Dag 22

Na een welverdiende nachtrust vertrekt u op tijd naar de luchthaven van Portland om uw huurauto weer in te leveren. Om 13:25 uur gaat uw vlucht weer terug naar huis.

Dag 23

Om 08:30 uur aankomst op de luchthaven. Na het ophalen van uw bagage staat uw privé chauffeur weer voor u klaar om u naar huis te brengen.

 

Bent u enthousiast geworden?

Wij kunnen deze voorbeeldreis geheel aan uw wensen aanpassen en invullen.

Indicatie reissom € 2854,00 per persoon

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk advies op maat.