Saronische eilanden

Foto’s

Kaart

Informatie

Deze eilanden liggen in de Saronische Golf tussen Athene en Peloponnesos. Doordat de eilanden nog nog niet door de massa zijn ontdekt zijn ze alle vijf nog zeer authentiek. Dankzij de nabijheid van Athene is dit het belangrijkste jachtverhuur gebied van Griekenland.

Het bekendste eiland is Aegina en is gelegen op ongeveer 25 kilometer vanaf de haven van Piraeus. Op dit eiland ligt de best bewaarde tempel uit de oudheid, de tempel van Aphaia. Aegina staat bekend om de vele kloosters en kerken en de heerlijke pistachenootjes die hier verbouwd worden. Het wordt vooral bezocht door de Grieken uit Athene. Zandstranden, prachtige vissersdorpjes en een rijk gevarieerd landschap zijn kenmerken van dit bijzondere eiland.

Salamina is het grootste eiland en ligt vlakbij de kust van Athene. Atheners zien Salamina vaak als het vaste land omdat het zo dichtbij gelegen is en hierdoor gemakkelijk en snel te bereiken is per veerboot. In Salamina kunt u een bezoek brengen aan de Agora, en de ruïnes van de tempel van Aias (Ajax). Er zijn byzantijnse invloeden die u kunt terugvinden in het klooster van de maagd Faneromeni en de prachtige fresco’s in de kerk. Ook de mooie zandstranden van Moulki, Kanakia en Peristeria zijn een bezoekje waard.

Gezellige baaitjes en mooie stranden met helderblauw water vindt u in het Pittoreske Poros, waar tevens vele zeiljachten aan leggen. De tempel van Poseidon is een van de hoogtepunten op het eiland. Een wandeling door de kleine nauwe steegjes van Poros of naar het fantastische uitkijkpunt bij de oude ruïne mag zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek aan dit eiland.

Hydra en Spetses zijn beiden autovrije eilanden. In het schilderachtige Hydra hebben zich de laatste jaren veel schilders en kunstenaars gevestigd en dit is goed zichtbaar op het eiland. Op het eiland komt u veel ezels tegen. Kaminia is een bezoekje waard want hier kunt u genieten van heerlijke verse vis.

Het eiland Spetses bestaat alleen uit het levendig centrum van Spetses stad, met fraai versierde herenhuizen en kiezelstenen geplaveide straatjes. Hier vindt u ook het museum van de lokale heldin Bouboulina. Spetses is ook geschikt om te relaxen aan één van de strandjes.

Eiland hoppen is een geschikte manier om deze eilandjes te ontdekken. Combineer het met Athene en beleef authentiek Griekenland.