Tijdens een verblijf in Mombassa kunt u deze fantastische driedaagse Severin Tsavo Road Safari maken en genieten van al het moois wat dit Nationaal Park te bieden heeft.

Severin Tsavo Road Safari

Dag 01: MOMBASA – TSAVO WEST

Na ontspannende dagen aan de Indische Oceaan, begint het eindelijk.

U begint met een grote safari! ’s Ochtends haalt de chauffeur u op bij de receptie van uw hotel en gaat u per comfortabel safarivoertuig op weg naar de Bachuma-poort. Ondanks dat u op deze route nog niet het pad van de olifant kruist, maar het leven langs de Keniaanse wegen geeft u een heel eigen uitzicht op het land. Vanaf de Bachuma-poort gaat u verder naar de Tsavo-rivierpoort, waar u de geweldige safari begint met de eerste gamedrive. Vanaf hier kunt u verwachten dat de gazelles voorbij rennen en de leeuwen brullen. Op weg naar het Severin Safari Camp houdt u uw foto camera bij de hand en ontdekt u tegelijkertijd de uitgestrekte Afrikaanse savanne langs de Chyulu Hills en de Five Sisters. Het kamp bevindt zich in het centrum van het Kitani Wild-gebied, een zeer dierrijk gebied in de buurt van de Tsavo-rivier.

 

De Masai Tom en Dickson wachten al op u en verwelkomen u met een eerste kleine verfrissing die u na deze reis heeft verdiend. Op een kleine lei direct bij de ingang van het kamp kunt u de eerste veelbewogen ontmoetingen met dieren noteren. Het kamp wacht op u met comfort en de meest vriendelijke service in de Afrikaanse wildernis. Pas op, struikel niet over de kleine eekhoorns die de bodem van het kamp verlevendigen, op weg naar uw achthoekige tent. Deze zeer traditionele tenten zijn uitgerust met warm en koud stromend water, douche, apart toilet met bidet, comfortabele bedden met klamboe en een eigen terras. De junior suites met stenen muren hebben ook een aparte zithoek met een zonneterras, ligstoelen en een eigen binnenplaats met een buitendouche. Wilt u het beste uitzicht in het kamp? Het verhoogde dek van de ruime suites biedt een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro en de uitgestrekte savanne. Alle tenten en suites zijn voorzien van elektriciteit, een SEVERIN-haardroger en een kluisje.

U kunt zich kort opfrissen in uw tent en daarna lunchen in het restaurant Out of Africa. Heeft u zin in een rendez-vous met krokodillen en nijlpaarden? In de middag neemt u de perfecte excursie naar de beroemde Mzima Springs, genesteld in een prachtige oase van palmbomen en acaciabomen. Deze kristalheldere bronnen leveren de stad Mombasa water en zijn een paradijs voor vissen, krokodillen en nijlpaarden maar zijn niet geschikt om in te zwemmen. Terug in het kamp geniet u van een à la carte diner in het restaurant. U heeft de keuze tussen verschillende gerechten en de beste Afrikaanse wijnen. De chef-kok staat bekend om zijn vleesspecialiteiten bereid op de hot stone of als fondue. Het avondkampvuur voor het verlichte waterput biedt safari-romantiek onder de Afrikaanse sterrenhemel. En kijk uit voor de zebra’s en buffels, die ook afkoelen in de waterput tot laat in de avond uren.

Dag 02: TSAVO WEST

Ervaar de wildernis vanuit het zwembad!

Heeft u de stemmen van de Afrikaanse nacht gehoord? De levendige dierendrukte buiten het kamp drijft u uit uw heerlijke bed en met de zonsopkomst begint uw ochtend gamedrive langs de bronnen van de rivier de Tsavo – de levensader voor nijlpaarden en krokodillen. Na uw vroege gamedrive wacht een heerlijk ontbijtbuffet op u op het kamp. Nu is het tijd om de andere hoogtepunten van het kamp te leren kennen. Terwijl u in het zwembad ligt geniet u van het prachtige landschap van de wildernis of kom tot rust tijdens een ontspannende massages in de KENBALI SPA (niet inbegrepen). Geïnspireerd door de Afrikaanse wildernis en eeuwenoude Zuidoost-Aziatische feelgood-technieken is de spa een oase van rust en ontspanning.

’s Middags kunt u kiezen uit onze à la carte gerechten in het restaurant en genieten van het fantastische uitzicht op de uitgestrekte savanne. In de late namiddag wacht een speciale ervaring u op. U gaat naar het Poacher’s uitkijkpunt, een oude schuilplaats van stropers, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de 5895 meter hoge Kilimanjaro. Met een beetje geluk zijn er geen wolken, terwijl u geniet van de zonsondergang met mousserende wijn en canapés. Op de terugweg naar het kamp ervaart u ’s avonds de Afrikaanse savanne ’s – een onvergetelijke ervaring. Na een spannende dag in het wild wacht een culinair diner op u in het kamp.

Dag 03: TSAVO WEST – MOMBASA

Na het ontbijt gaat u richting Tsavo River Gate. Uw laatste gamedrive neemt u mee terug in de levendige geschiedenis van Tsavo National Park en uw ervaren gids zal u begeleiden naar de Roaring Rocks, de brullende rotsen, die dienden als schuilplaats voor de Mau Mau krijgers tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog in Kenia. De Indische Oceaan is in zicht! U verlaat Tsavo National Park en gaat terug richting Mombasa. Geniet van een lunch tijdens een stop in de Sagala Lodge. Na een veelbewogen tijd in de Afrikaanse wildernis, komt u ’s middags terug in uw hotel en heeft u de tijd om de kuststreek beter te leren kennen.

BENT U ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Indicatie reissom € 599,00 per persoon.

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk reis advies op maat.