Sporaden

Foto’s

Kaart

Informatie

Aan de oostkust van Griekenland liggen de Sporaden. Er zijn 5 bewoonde Sporaden en ook enkele onbewoonde eilanden.

Vlakbij het vaste land ten oosten van centraal Griekenland ligt het eiland Evia. Evia is het tweede grootste eiland van Griekenland, maar nog niet ontdekt en niet toeristisch. De startplaats voor een eilandtour is de hoofdstad Chalkida of Chalkis en dit is het bruisende centrum van Evia. De Euripos brug verbindt het eiland met het vaste land. Chalkida is een moderne stad, heeft een leuke boulevard en de vesting Karababas. In het midden van het eiland liggen de geneeskrachtige bronnen van het levendige Kimi. Het noorden van Evia is bergachtig en dichtbebost met groene valleien en hier bevindt zich ook de toeristische badplaats Pefki. Het grootste kuuroord van Griekenland ligt in Loutra Edipsos. Het zuiden van het eiland is zeer populair bij de Atheners. De pittoreske badplaats Karystos is bekend vanwege de berg Oros Ochi en ook de havenstad Marmari is de moeite waard om te bezoeken.

Skiathos heeft veel baaien en mooie zandstranden. Het vliegveld wordt ook wel St. Maarten van Griekenland genoemd want ook hier is het een ware belevenis om een vliegtuig te zien opstijgen of landen. Het eiland is bekend vanwege de film Mamma Mia en er kan zelfs een tour langs alle hoogtepunten gemaakt worden. Het pittoreske Skiathos is de moeite waard om te bezoeken.

Skopelos is tevens bekend van de film Mamma Mia en is daarom geschikt als combinatie met Skiathos. Skopelos is het groenste eiland van Griekenland en een paradijs voor de strandliefhebber. De stranden zijn vaak klein en verlaten, maar het eiland heeft ook een aantal drukbezochte stranden. De hoofdstad Chora is bekend om de witte huisjes met oranje dakpannen. Het eiland is geschikt voor rustzoekers.

Alonissos is één van de beste duikbestemmingen in Griekenland. Het eiland heeft een geweldige onderwaterwereld dankzij het beschermde Marinepark. Het is de woonplaats van de bijzondere MonachusMonachus zeehonden (Monniksrobben). De kust is vooral rotsachtig met enkele kiezelstranden. Vanuit de hoofdstad Alonnisos-stad heeft u een prachtige uitzicht tussen de pittoreske huisjes.

Skyros is bekend om de in bonte marmer gebouwde huizen met kubusvormen. Het noorden is groen en het zuiden is ruig en kaal. Skyros heeft fraaie baaien met stranden. Op het eiland leeft een zeldzaam klein paardenras; de Skyraanse pony. Ontdek het traditionele Griekse leven op dit mooie eiland.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !