Suriname

Foto’s

Kaart

Informatie

No Spang in Suriname!

Een uitgestrekte groene jungle, gastvrije bevolking, gecombineerd met cultuur en rijke historie vindt u allemaal in het prachtige Suriname. Het land heeft een Caribisch tintje en is nog onontdekt. Bij de Surinamers staat de deur altijd open voor een onverwacht bezoek en er hangt een relaxte sfeer. Het is een tropische bestemming in Zuid Amerika, maar totaal anders dan de andere Latijns-Amerikaanse landen.

Het grootste deel van Suriname bestaat uit overweldigend, ongerept en onaangetast regenwoud. Grote, brede rivieren doorkruisen de Amazone en deze dienen als middel van transport. In het binnenland kunt u kennismaken met de indianen in Palumeu en de boscreolen in Awaradam.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de geweldige jungle van Suriname. In het district Brokopondo ligt het Brownsberg natuurreservaat met ruim 12.000 hectare aan tropisch regenwoud. Vanuit de top van de berg zijn verschillende paden aangelegd die naar de vele watervallen leiden. Voor avonturiers mag ziplinen tussen de boomtoppen boven de Surinamerivier echt niet ontbreken. Na een bijzondere dag heerlijk uitrusten in een eigen lodge met een uitstekende veranda uitkijkend op de geweldige natuur.

Het kleurrijke en gezellige Paramaribo kent een indrukwekkende houten architectuur. Het wordt ook wel de “houten stad” genoemd. In de historische binnenstad vindt u bijzondere gebouwen zoals de Sint Petrus en Sint Pauluskathedraal. De pijn van het heden en verleden ligt verzameld in het Mausoleum, Fort Zeelandia. Talloze eetgelegen komt u in de hele stad tegen met heerlijk geurende gerechten en wie weet mag u zelfs deelnemen aan een kookcursus. Met marktlieden en geuren van vis en kleurrijk fruit is het altijd gezellig aan het einde van de Waterkant op de Centrale Markt.

De heerlijke Surinaamse keuken is al een reden op zich om het land te bezoeken. De keuken is een mix van Javaanse, Hindoestaanse en Creoolse gerechten. Naast de Surinaamse cultuur ziet u overal de koloniale invloed, in het bijzonder de Nederlandse, terug.

Langs het strand van Galibi nestelen grote populaties zeeschildpadden zich. Bijznder is dat 4 verschillende soorten hier aan land komen om te broeden: de Lederschildpad, Groene Zeeschildpad, Warana en Karetschildpad. Aan het strand van Galibi kunt u heerlijk verblijven in van de vele strandhuizen. Maar ook aan de rivierstranden kunt u goed vertoeven.

Geniet van de levendige en uitbundige manier waarop verschillende culturen hier naast elkaar leven en ontdek deze natuurparel met een vleugje Nederland onder de zon.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !