13 daagse Treinrondreis Japan

Osaka – Kyoto.

Uw vlucht vertrekt om 12.25 uur vanuit Dusseldorf via Amsterdam naar Osaka. ’s Morgens om 08.35 uur komt de KLM vlucht aan in Osaka.

Op de eerste verdieping van de aankomsthal ligt het treinstation. Hier ruilt u het voucher om bij het Japan Rail kantoor.

De sneltrein brengt u in 1.20 uur naar Kyoto. Het is aan te raden om een plaats in de trein te reserveren. Het kan erg druk zijn op deze route. Uw hotel ligt op ongeveer 500 meter lopen, net buiten de zuid uitgang van het station.

Hotel Ibis Styles Kyoto Station*** – Kyoto.

Het verblijf is 5 nachten inclusief logies en ontbijt.

U verblijft zes dagen in Kyoto. Deze tijd heeft u nodig om de stad en Japanse gewoonten te leren kennen. U heeft twee dagen de tijd om Kyoto te bezichtigen, De Gouden Pagode, Arashiyama bamboo groves, Halve dagexcursie Fushimi Inari-taisha en Kiyomizu-dera temple.

De stad is in een grid gebouwd, volgens traditionele Chinese gewoonte. Het zakendistrict is gelegen in het centrum en in het zuiden van de stad. Het dunner bevolkte noordelijke deel heeft een groenere uitstraling. Kyoto wordt beschouwd als hét culturele centrum van Japan.

Vanwege het rijke culturele erfgoed in Kyoto bleef de stad met zijn 600 boeddhistische tempels, 400 Shinto-heiligdommen, paleizen, tuinen en architectuur een bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog bespaard. Vandaag de dag is het de enige grotere stad in Japan die nog steeds een overvloed aan vooroorlogse gebouwen heeft, hoewel de moderne tijd toch doorbreekt.

Het is ook mogelijk om een dagexcursie naar Hiroshima te maken. Het is 2,5 uur rijden met de Shinkansen. Voor het station van Hiroshima staat de Hop on Hop Off bus naar de belangrijkste bezienswaardigheden. Met uw JR pass mag u gratis gebruik maken van deze bus. Na ongeveer 3 uur keert u weer terug naar Kyoto.

Vanuit Kyoto maakt u gemakkelijk een dagexcursie naar Nara, de eerste keizerlijke hoofdstad van Japan. De Nara Express rijdt in 1 uur vanuit Kyoto naar Nara Station.

Daarna is het nog een half uur lopen naar de Todai-ji tempel.

Een extra bezienswaardigheid in Nara zijn de vele sikaherten die vrij rondlopen in de parken rond de Shinto tempels. Voor Japanners met het Shinto geloof zijn deze herten heilige dieren.

Het shintoïsme is de oorspronkelijke religie van Japan. Het woord is een combinatie van twee Chinese karakters en betekent “de weg der goden”. Het shintoïsme is van grote invloed op de Japanse cultuur.

’s Avonds kunt u het oude Gion district bezoeken. Hier vindt u veel restaurants en barretjes. Aangrenzend ligt Shija Dori, de grootste en moderne winkelstraat van Kyoto. De winkels zijn tot 20.00 uur geopend.

Kyoto – Kanazawa.

De Thunderbird sneltrein rijdt 2.5 uur langs de kust naar het noorden. In het westen van Japan ligt Kanazawa. Als u onder de indrukwekkende Tsuzumimon poort doorloopt is het nog maar 200 meter naar uw hotel.

Ana Crown Plaza**** – Kanazawa.

Het verblijf is 2 nachten inclusief logies en ontbijt.

In het Higashi Geisha District zijn de Chaya woningen terug te vinden. Deze woningen worden gekenmerkt door een mooi rooster welke zich aan de buitenzijde van de eerste verdieping bevindt. De historische stijl van dit district behoort tot het cultureel erfgoed van Japan en is alleen al omwille van die reden een bezoekje meer dan waard. Tijdens een bezoek aan het district kan je het typische interieur van een Chaya huis aanschouwen terwijl bovendien tal van oude gebouwen zijn veranderd in restaurants, theehuizen en souvenirwinkels.

Een bezoek brengen aan Kanazawa is niet compleet zonder een tour te maken door het imposante Kanazawa Castle. Het kasteel was jarenlang het politieke centrum van Kaga han welke werd aanzien als het rijkste Daimyo domein in de Edo periode. Het kasteel deed vanaf het jaar 1583 tot aan het einde van de Edo periode dienst als zetel van de machtige Maeda Clan. Helaas bleef de imposante uitstraling van het fort niet onopgemerkt. Vele jaren van verwoestingen en branden volgen waarna het diverse malen (deels) werd herbouwd. De grootste verwoesting vond plaats in het jaar 1881. Het kasteel werd nagenoeg volledig met de grond gelijk gemaakt, alleen de zogenaamde Ishigawa-mon (de poort) bleef behouden.

Kanazawa – Nagano.

Met de shinkansen rijdt u in ruim één 1 uur naar Nagano.

Nagano ligt in het centrale deel van het land en kenmerkt zich door de aanwezigheid van de hoogste bergketens in Japan (Hotaka, Jari, Kiso en Akaisi), waartussen snelle berg rivieren stromen, de grootste waarvan zijn Hime, Chikuma en Kiso. Dit unieke landschap heeft zijn invloed op de klimatologische omstandigheden van de regio. In de zomer is het vrij koel in deze stad, en in de winters is het er koud en besneeuwd.

Hotel Nagano Sunroute*** – Nagano.

Het verblijf is 2 nachten inclusief logies en ontbijt.

In Nagano staat de bekende tempel Zenko-ji, die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Deze tempel werd in de zevende eeuw gesticht door Yoshimitsu Honda. Het belangrijkste voorwerp van aanbidding werd in 552 door de keizer van Korea aan Japan geschonken. Eenmaal in de zeven jaar wordt deze afbeelding aan het toegestroomde publiek getoond.

De houten tempelgebouwen werden in het verleden regelmatig door vlammen verwoest. Dit ontmoedigde de monniken niet, zij herbouwden de tempel keer op keer. In de achttiende eeuw kwam de huidige centrale hal van de tempel gereed. Het werd het grootste met riet gedekte gebouw van Japan. Dit imposante gebouw telt twee breed uitwaaierende op elkaar getilde daken. Onder het voornaamste altaar loopt een 40 m lange aardedonkere gang. Alle pelgrims lopen er doorheen en voelen met hun handen aan de wanden. Een van de stenen in de muur draagt de naam ‘sleutel van het paradijs’; als je deze steen in het donker aanraakt, dan wordt de deur van het paradijs voor je geopend.

Het Joshin’etsukogen National Park is het op een na grootste Nationale Park van Japan, maar de meeste mensen ontdekken Joshin’etsukogen National Park vanuit Nagano. In het park vind je veel hoge bergen waar je kunt hiken. Tijdens de Winterspelen van 1998 vonden op het Shiga Kogen-gebergte de ski- en langlaufwedstrijden plaats. Het Nationale Park staat daarnaast vooral bekend om de Japanse Makaak van Yudanaka die in de bergen leeft – ook wel bekend als sneeuwaap. Midden in het park vind je een beschermd gebied waar deze apen in grote getalen voorkomen en vrij uit kunnen: Jigokudani Monkey Park. Het Monkey Park is overladen met de Japanse sneeuwapen die de hele dag door tussen je benen door rennen, terwijl jij over het wandelpad loopt. Na ongeveer 1,5 km kun je deze drukke sneeuwapen op een relaxende manier bewonderen, want na het eten springen ze massaal de onsen (heetwaterbronnen) in. Daar is het tijd om uit te buiken, te relaxen en elkaar te vlooien.

Nagano – Tokyo.

Als u na één uur rijden met de Shinkansen vanuit het rustige Nagano in het hectische Tokyo aankomt, is het een wereld van verschil.

U neemt de metro naar Shinjuku het grootste en drukste station van Tokyo. Het zal even zoeken zijn naar het hotel. The Shinjuku Prince hotel ligt op slechts 400m van het station.

Hotel Shinjuku Prince**** – Tokyo.

Het verblijf is 3 nachten inclusief logies en ontbijt.

Tokyo is de hoofdstad van Japan. Eigenlijk is Tokyo geen stad, maar een metropool die bestaat uit 23 speciale wijken (die samen het grondgebied van de voormalige stad Tokio beslaan) aangevuld met steden, gemeenten, dorpen en eilanden rond de prefectuur Tokyo. Groot-Tokyo is met ongeveer veertig miljoen de op één na grootste metropool ter wereld.

Voor toeristen betekent het systeem van 23 wijken en het ontbreken van een echt centrum van de stad dat men eventjes goed moet zoeken naar welke plekken het meest interessant zijn in Tokyo. Het feit dat je je in een stad bevindt met meer dan dertien miljoen inwoners (de hele metropool Tokyo telt zelfs 40 miljoen inwoners) maakt het er niet gemakkelijker op. Omdat Tokyo een uitgebreid en goed metronetwerk heeft ben je redelijk flexibel in waar je overnacht. Populaire wijken onder toeristen zijn Shinjuku, Shibuya, Asukasa en Ueno.

De oudste en meest bekende tempel van Tokyo is de Senso-ji Tempel. Deze bevindt zich in de wijk Taitō. De Senso-ji Tempel werd omstreeks de zevende eeuw gebouwd en verkeerd nog altijd in opperbeste staat. Via de poort ‘Kaminari-mon’ betreed je het heiligdom die groots is in alle opzichten. De poort is herbouwd in de twintigste eeuw, aangezien de voorganger door brand werd verwoest. De Senso-ji Tempel wordt zowel door pelgrims als toeristen veelvuldig bezocht. Ook de straat ‘Nakamise-Dōri’ die leidt naar deze tempel, is vaak druk bezocht. Je kunt hier dan ook uitstekende traditionele gerechten nuttigen en souvenirs aanschaffen.

Het Japanse keizerlijke paleis, wat vlakbij het Centraal Station van Tokio ligt, staat ook wel bekend als ‘Kokyo’. Tot 1868 regeerde Tokugawa Yoshinobu, de laatste militaire dictator van de Tokugawa shogunate hier vandaan. Veel van de gebouwen uit die tijd zijn verloren geraakt. Het huidige paleis ‘Kyūden’ is de residentie van keizer Akihito en keizerin Michiko. Vanaf 2019 zal deze taak overgegeven worden aan hun zoon Naruhito. Het keizerlijke paleis van Tokyo is slechts twee dagen per jaar geopend voor het publiek: op 2 januari en op de verjaardag van de keizer. De bijbehorende tuinen zijn gedurende het hele jaar deels toegankelijk voor publiek. Dagelijks worden er gratis rondleidingen georganiseerd die ongeveer een uur duren. Zonder rondleiding kun je evengoed wat details bewonderen, waaronder de bruggen Megane-bashi, Nijū-bashi en de East Gardens waar je het Suwano-chaya theehuis en de Tokagakudo Concert Hall kunt bezoeken.

De bijnaam van deze wijk in Tokio is ‘Electric Town’. Wie in Akihabara rond loopt begrijpt snel waarom. Reclameborden van de vele winkels schreeuwen om aandacht, in allerlei kleuren, met neon en andere lichteffecten. De naam heeft de wijk al vijftig jaar. Na de Tweede Wereldoorlog ontstond hier een levendige handel in elektrische apparaten (alsook accessoires). Ook nu nog kun je hier de allerlaatste snufjes op het gebied van laptops, televisies, telefoons, e-readers en dergelijke vinden. Bijzonder zijn de veel ‘game-shops’. In Japan floreert de game-industrie en Akihabara is het episch centrum. Naast de ook bij ons bekende spellen en spel-computers kom je hier de Japanse varianten tegen van stripboeken (Manga) en tekenfilms (Anime). En alle ‘goodies’ (en dat zijn er extreem veel) die er bij horen.

De wijk Ginza is veruit het belangrijkste centrum voor dure restaurants, winkels, nachtclubs, cafes en luxe hotels in Tokyo. Het is niet zo gek dat de elite van Japan zich hier vooral rond waant. Je zult daarom veel dure auto’s zien langsrijden en zo nu en dan een Japanse of buitenlandse bekendheid. Een leuk feitje over Ginza; per vierkante meter betaal je minimaal 10 miljoen Japanse yen, dit is ongeveer 73.000 euro per vierkante meter! Dit absurde bedrag moet natuurlijk worden terugverdiend met torenhoge prijzen in de meest exclusieve nachtclubs, restaurants en winkels.

Het meest levendige deel van de stad Tokio speelt zich af rondom het stadsdeel Shibuya. Het wordt dan ook gezien als de meest populaire plek voor het nachtleven, om te shoppen of voor jonge mensen om af te spreken. Overal zie je neonverlichting, reclameborden, videoschermen en heel erg veel mensen. Als je graag naar mensen kijkt, dan is dit ‘the place to be’.

De laatste dag neemt u de Narita Express naar de luchthaven.

De Narita Exprestrein verbindt de luchthaven van Narita en de hoofdstad in één uur à anderhalf uur. Deze trein vertrekt elke 30 tot 60 minuten.

De Narita Express trein maakt deel uit van het JR spoorwegnetwerk, de houders van een Japan Rail Pass kunnen deze trein zonder extra kosten nemen (op voorwaarde dat men eerst de voucher op de luchthaven inruilt).

Om 10.30 uur vertrekt uw vlucht naar Schiphol. In Amsterdam stapt u over op de vlucht naar Dusseldorf. Om 17.40 uur komt u in Dusseldorf weer aan.

BENT U ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wij kunnen deze voorbeeldreis geheel aan uw wensen aanpassen en invullen.

Indicatie reissom € 2.259,00 per persoon.

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk reis advies op maat.