Met de Tsarengoud van Moskou naar Beijing

De Trans Mongolië Express is een variant van de Trans Siberië Express die vanuit Moskou dwars door Mongolië naar Beijing voert. Een reis over dit spoor is ongetwijfeld een echte levensdroom! Naast de normale dagelijkse treinen die deze reis maken, is er ook een luxe variant, genaamd: De Tsarengoud! Maak de treinreis van uw leven met deze geheel gecharterde luxe privé trein en geniet op een veilige, comfortabele en fascinerende wijze van Rusland, Mongolië en China. Geniet vanuit uw privé treincoupé van de historische route van Moskou via Ulaanbaatar naar Beijing. De route gaat via het “Blauwe Oog van Siberië” of de “Heilige Zee” van Siberië, naar de Gobiwoestijn en het schilderachtige Baikalmeer.

Dag 01 Aankomst – Moskou

Vlucht naar Moskou. Transfer naar hotel Intercontinental Moscow Tverskaya *****. Tijdens een lichttour leert u de hoofdstad van Rusland kennen. Heerlijk slenteren langs het Rode Plein, waar het Kremlin staat, het Lenin-mausoleum, het legendarische warenhuis GUM en de Basilius kathedraal omheen staan. Tijdens een ritje in de metro van Moskou ziet u twee van de mooiste stations.

Avondeten inbegrepen.

Dag 02 Moskou

Tijdens een stadstour zult u het Kremlin-gebied verkennen. Hierna transfer naar het treinstation. U gaat aan boord van de speciale trein; de Tsarengoud.

Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 03 Kazan

U bereikt Kazan – de hoofdstad van Tatarije. Tijdens een bezoek aan het Kremlin (UNESCO-werelderfgoed) leert u meer over de geschiedenis en relaties van de Tataren, Kozakken en Russen.

’s Avonds vervolgt u de reis verder op de speciale trein Zarengold.

Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 04 Jekaterinenburg

Rond het middaguur bereikt u Jekaterinburg – de historische hoofdstad van de Oeral. U ziet de nieuw gebouwde “Kathedraal van de Verlosser aan het Bloed”. De kerk herinnert aan de dood van de laatste tsaar en zijn familie. Dit was vroeger het huis waar Tsaar Nicolaas II en zijn familie werden neergeschoten. Terug in de trein gaat u verder door de brede steppen van West-Siberië.

Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 05 Novosibirsk

U komt aan in Novosibirsk, het hart van Siberië, waar u op de traditionele Russische manier wordt ontvangen met brood en zout. Tijdens de stadstour ziet u het Transsib-monument en de machtige Ob-rivier.

Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 06 Trans Siberië

De trein gaat door Siberië over de grote rivier de Yenisei. Bij het specialiteitendiner Tsarentafel bewijzen de chefs van de restaurants aan boord opnieuw hun vaardigheden. Met kaviaar en wodka-proeverij kunt u plezier en Russische gezelligheid op een leuke manier combineren. Onderweg begroeten de houten huisdorpen, berkenbossen en indrukwekkende berglandschappen.

Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 07 Irkoetsk

U arriveert in Irkoetsk, een van de mooiste steden in Siberië. Tijdens een rondleiding door de stad ziet u o.a. het nieuwe tsaarmonument en de markthal. ’s Middags bezoekt u het openluchtmuseum “Taltsy”. Overnachting in Hotel Irkutsk ***.

Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 08 Baikalmeer

Vandaag rijdt u naar het kleine dorpje Listvyanka aan het Baikalmeer. Vanaf hier gaat u per boot naar Port Baikal. Daar wacht de speciale trein u op. U rijdt langs de oude route direct aan het meer, waar alleen de Tsarengoud kan rijden. De reguliere treinen ontdekken het Baikalmeer in zuidelijke richting. De weg passeert tientallen bruggen, door korte tunnels en viaducten. ’s Avonds kunt u de dag afsluiten met een picknick aan de kust (als het weer het toelaat).

Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 09 Treinrit

Vandaag rijdt u langs het Baikalmeer en verder langs wilde bergsteppen van Oost-Siberië naar Mongolië. Onderweg tussenstop in Ulan Ude en heeft u een korte stadstour. De grensformaliteiten vinden plaats in uw coupé.

Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 10 Ulaanbaatar

’s Morgens rijdt u naar Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. De grote bagage blijft in de trein. Tijdens de stadstour ziet u het imposante boeddhistische Gandan-klooster en de Lama-tempel. In de avond heeft u de unieke gelegenheid om een uitvoering van traditionele Mongoolse folklore bij te wonen met keelzang en paardenviool (optioneel). Overnachting in Hotel Bayangol ***, (Optioneel slapen in een Ger-tent).

Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 11 Terelj

Vandaag bezoekt u de typische tenten van nomaden, kuddes paarden en yaks. Tijdens een show kunt u zichzelf overtuigen van de rijvaardigheden van de Mongolen. ’s Avonds weer verder met de Tsarengoud naar de Chinese grens.

Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 12 Treinrit met stop in de Gobiwoestijn

’s Ochtends maakt u een stop in de Gobiwoestijn. Hier leefden ooit dinosaurussen. ’s Middags bereikt u de Chinese grens, waar de reis eindigt met de Tsarengoud. Een Chinese speciale trein wacht op u. Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen.

Dag 13 Beijing

Aankomst in Beijing, het politieke en culturele centrum van de Volksrepubliek China. Tijdens de komende 3 dagen maakt u kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Overnachting in hotel Capital ****.

Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 14 Beijing

’s Morgens bezoekt u de Tempel van de Hemel en het Tiananmen-plein. Met een oppervlakte van 40 hectare is dit het grootste openbare plein ter wereld. In de Tempel van de Hemel baden de keizers van de Ming en Qing dynastieën voor een goede oogst. U bezoekt ook de Verboden Stad (UNESCO-erfgoed).

Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 15 Beijing

Vandaag staat een reis naar de Grote Muur (UNESCO Werelderfgoed) op het programma. Het is een van de beroemdste gebouwen en monumenten van China. Daarna naar de Ming Tombs (UNESCO Werelderfgoed). Het is de laatste rustplaats van 13 Chinese keizers. ’s Avonds kunt u genieten van het specialiteitenrestaurant “Pekingeend”.

Ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Dag 16 Vertrek

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Frankfurt.

Ontbijt inbegrepen.

Inbegrepen:

 • Treinkaartje af elk Duits station naar Frankfurt v.v.
 • Vlucht: Frankfurt – Moskou en Beijing – Frankfurt met Lufthansa.
 • Rondreis met trein/bus/vlucht/boot.
 • 15 nachten in treincoupés van de geboekte categorie of in de genoemde of gelijkwaardige hotels.
 • Verzorging zoals genoemd.
 • Duitse reisleiding
 • Genoemde excursies en entree
 • Informatiemateriaal en hoogwaardige reisleiding

Coupé categorieën:

 • Categorie I Standaard, 4-persoonscoupé: aan weerszijden zijn twee bedden boven elkaar (68 x 187 cm) met in het midden een tafeltje. Aan het einde van elk rijtuig bevinden zich was- en toiletruimtes. Er zijn negen coupés per rijtuig.

Richtprijs € 5136,-

 • Categorie II Classic, 2-persoonscoupé: aan weerszijden een comfortabel bed (68 x 187 cm). Aan het einde van het rijtuig zijn was- en toiletruimtes. Per twee of vier rijtuigen is er een douche aanwezig.

Richtprijs € 7216,-

 • Categorie II Superior, 2-persoonscoupé: aan weerszijden een comfortabel bed (68 x 185 cm). Aan het einde van het rijtuig zijn was- en toiletruimtes. Per twee of drie rijtuigen is er een douche aanwezig. De coupé heeft een meer nostalgische uitstraling dan de Classic.

Richtprijs € 7546,-

 • Categorie III, nostalgie; 2-persoonscoupé: aan weerszijden een comfortabel bed (68 x 187 cm). Aan het einde van het rijtuig zijn was- en toiletruimtes. Per rijtuig is er een douche aanwezig. Deze coupé is één van de nieuwste aan boord. Er zijn acht coupés per rijtuig.

Richtprijs € 9786,-

 • Categorie IV Bolsjoi, 2-persoonscoupé met badkamer: twee boven elkaar geplaatste bedden (80 x 174 en 110 x 184 cm), coupé is ingericht als hotelkamer met zitjes, kledingkast en eigen badkamer (coupé oppervlakte 5.57m2). De badkamer bestaat uit een toilet, wastafel en douche. Er zijn zes coupés per rijtuig.

Richtprijs € 12656,-

 • Categorie V Bolsjoi Platinum, 2-persoonscoupé met badkamer: dé meest luxueuze coupé van de Tsarengoud. twee boven elkaar geplaatste bedden (82 x 174 en 120 x 184 cm), coupé is ingericht als hotelkamer met zitjes, kledingkast en eigen badkamer (coupé oppervlakte 7.15m2). De badkamer bestaat uit een toilet, wastafel en douche. Er zijn 5 coupés per rijtuig.

Richtprijs € 14756,-

BENT U ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wij kunnen deze voorbeeldreis geheel aan uw wensen aanpassen en invullen.

Reissommen gebaseerd op 2-persoonsbezetting per persoon

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk reis advies op maat.