Valencia

Foto’s

Bent u op zoek naar een zonnige combinatie van stad en strand? Dan is Valencia de perfecte keuze, een stad met een veelzijdig aanbod! Heerlijk struinen door de vele knusse straatjes in de binnenstad waarna u uitkomt bij de prachtige Kathedraal van Valencia. De Spaanse stad heeft prachtige parken, veel winkelaanbod, heerlijke eetgelegenheden en natuurlijk de bekendste attractie La Ciudad de las Artes y las Ciencias. Dit immense complex heeft 350.000 m² aan cultureel vermaak en is een bijzondere blikvanger in de stad van de kunsten en wetenschappen.

In het oude historische centrum van El Carmen ervaart u 2000 jaar aan geschiedenis. De wijk heeft gezellige pleintjes en de heilige Graal. Een van de mooiste pleintjes is Plaza de la Virgen met diverse barretjes en restaurantjes met salsa muziek.

Voor shopliefhebbers is er rondom de Gran Via Marques del Turia, Calle Colon met grote warenhuizen en bekende designer winkels als Armani, het grote winkelcentrum Nuevo Centro met o.a. het Spaanse warenhuis El Corte Ingles. Mercado Central is een grote overdekte markt waar u de sfeer van een typische Spaanse markt kunt proeven.

Wie komt voor unieke vintage winkeltjes, bijzondere restaurants en veel culturele activiteiten bezoekt zeker de in het Eixample district gelegen wijk Ruzafa. Heerlijke etenswaren vindt u in de Ruzafa Mercado, deze markt is dagelijks geopend. Ruzafa wordt ook wel het Soho van Valencia genoemd.

Een ontzettend leuke activiteit om Valencia te ontdekken is per fiets. Heerlijk door de tuinen van Turia en wandel langs de duizenden planten en prachtige vijvers en fonteinen in Jardin Botánica. En wilt u de drukke stad even ontvluchten, geniet dan een dagje aan het strand in Malvarossa. Valencia heeft brede stadsstranden waar u heerlijk kunt relaxen.

De stad staat bekend om de beste straatfeesten (Las Fallas) van Spanje en door “El Cid”, de nationale Spaanse held, die tegen de Moren vocht. De kostuumfestivals in de stad en de vele dorpjes er rond omheen herinneren nog aan dit tijdperk. Belangrijke beurzen, evenementen en festivals maken van Valencia één van de meest dynamische steden van Spanje. Genoeg redenen om deze prachtige stad beter te leren kennen!

Ontmoet de onderwaterwereld in het tweede grootste aquarium ter wereld, L’Oceanografic of Afrikaanse dieren in de prachtige dierentuin, Bioparc. Valencia is de geboortestad van de Paella en het is dan ook dé nummer 1 specialiteit. Een overheerlijke Paella schotel mag dan niet ontbreken op uw menukaart.