Verenigde Arabische Emiraten

Foto’s

Kaart

Informatie

De Verenigde Arabische Emiraten

Groot, groter, grootst en warm, warmer, warmst! Zeven Emiraten in het Midden-Oosten; Dubai, Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Sharjah, Ras Al Khaimah en Umm al Quwain. Abu Dhabi en Dubai zijn de 2 bekendste Emiraten. De hoofdstad Abu Dhabi, ook wel de “Tuinstad van de Golf” genoemd, en het kosmopolitische Dubai zijn internationale handelscentra. De andere 5 emiraten zijn traditioneler gebleven. Wat alle emiraten gemeen hebben is een smeltkroes aan culturen, westerse invloeden, gastvrije Arabische normen en waarden en vooral ook stijlvolle accommodaties.

De relatief korte reistijd, het heerlijke klimaat, de vele prachtige bezienswaardigheden en de hotels van top klasse maken de Emiraten tot de ideale winter vakantiebestemming.

Ga op jeepsafari door de uitgestrekte woestijnvlaktes of de prachtige berglandschappen. Geniet van een overheerlijke barbecue midden in de woestijn onder de sterrenhemel. Of ga op zoek naar Oases tijdens een kamelentocht. Bezoek bijzondere steden met eeuwenoude markten of supermoderne en gigantische winkelcentra. Shop alle bekende wereldmerken of scoor leuke Arabische souvenirs.

Ontdek de rijke cultuur op het Arabische schiereiland aan de Perzische golf en de Golf van Oman. Kom oog in oog te staan met het hoogste gebouw ter wereld en ontmoet de onderwaterwereld langs de 750 km lange kustlijn. In Al Ain ligt de Al Ain oase en staat op de UNESCO werelderfgoed lijst.

Na tal van bijzondere indrukken komt u heerlijk tot rust in een van de meest luxueuze hotels ter wereld gelegen aan prachtige parelwitte zandstranden.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !