Zuid- Afrika totaal

De Tuinroute is één van de mooiste routes in Zuid-Afrika. De rondreis brengt u van Kaapstad naar Knysna en combineert prachtige kustwegen met bergroutes in het binnenland. De natuur is gevarieerd en uitbundig en de vele historische plaatsjes geven de regio een culturele lading. De combinatie van een aantal dagen safari èn heerlijk relaxen aan de kust maakt deze reis tot de ideale totaalreis.

Dag 1 & 2:
De eerste twee dagen zijn reisdagen. U vliegt met Emirates en South African Airways van Düsseldorf via Dubai naar Kaapstad. Eenmaal in Kaapstad aangekomen ( op dag 2), haalt u uw huurauto op bij verhuurder op het vliegveld. U verblijft 2 nachten in het Southern Sun Waterfront Hotel **** o.b.v. logies met ontbijt.

Dag 3:
Vandaag kunt u de dag naar eigen wens invullen. Bijvoorbeeld een dagtocht naar Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van Afrika, of pinguins kijken op Boulders Beach. De Tafelberg is ook zeer aan te raden.

Dag 4:
Na het ontbijt rijdt u met uw huurauto naar Hermanus ( ca. 122 km). Ga te voet via een klifpad naar een van de mooiste stranden van Zuid Afrika Grotto Beach of maak een indrukwekkende Walvis safari. Fernkloof Nature Reserve is ook zeker een bezoek waard.

U verblijft hier 1 nacht in The Whale Coast Hotel *** o.b.v. logies met ontbijt.

Dag 5 & 6:
Na het ontbijt begint uw reis naar Knysna, circa 410 km. Knysna staat van oudsher bekend om de goudindustrie en de houthandel. Dit zie je terug in het straatbeeld en in de winkeltjes. Behalve een levendig centrum kan je hier heel goed hiken langs de kust of door de bossen, golven, of watersporten. Een van de mooiste bezienwaardigenheden is de Knysna Lagoon. U overnacht 2 nachten o.b.v. logies met ontbijt in het Greenfire B&B Lodge.

Dag 7:
Van Knysna rijdt u naar de Zeekoe Guest Farm in Oudtshoorn ( ca. 120 km) waarbij u voor een deel door het prachtige Witfontein Nature Reserve reist. U verblijft 1 nacht o.b.v. logies met ontbijt.

Dag 8 & 9:
Vandaag reist u een stuk oostwaarts naar Stellenbosch ( ca. 400 km). Deze universiteitsstad heeft een authentiek stadscentrum met duidelijke Nederlandse invloeden. Leuk is een bezoekje aan Oom Samie se winkel, waar alles onveranderd is sinds de oprichting in 1904. Het gebied rondom Stellenbosch staat bekend om de wijnbouw. Bezoekt u hier zeker een van de vele wijnproeverijen en geniet u van de prachtige omgeving.

U verblijft 2 nachten in het Devon Valley Hotel***** o.b.v. logies met ontbijt

Dag 10 t/m 12:
Nadat u de huurauto heeft ingeleverd op Kaapstad Airport, vliegt u met een binnenlandse vlucht naar Hoedspruit in het Noordoosten van Zuid-Afrika. Hier aangekomen haalt u als eerste weer uw huurauto op. U kunt dan op pad naar Makalali Private Game Reserve **** waar u 3 nachten zult verblijven in een van de lodges o.b.v. volpension. Gedurende uw verblijf maakt u 2 maal per dag een game drive ( onder begeleiding) door dit prachtige reservaat.

Dag 13 t/m 15:
Met uw auto reist u naar het Mthethomusha Game Reserve. Hier verblijft u 2 nachten in Bongani Mountain Lodge**** o.b.v. volpension en heeft u ook op deze dagen weer 2 prachtige safari’s ( onder begeleiding) per dag.

Dag 15 t/m 21:
U rijdt de huurauto naar Nelspruit Airport, levert deze in en neemt de binnenlandse vlucht naar Durban. Op het vliegveld van Durban staat weer een huurauto voor u klaar. U rijdt op eigen gelegenheid naar San Lameer (ca. 160 km ten zuiden van Durban). Hier verblijft u 6 nachten o.b.v. logies met ontbijt in San Lameer Resort Hotel & Spa****.

Inbegrepen in het arrangement:

  • Intercontinentale vlucht.
  • Huurauto.
  • Alle hotels op basis van logies en ontbijt – m.u.v. De Private Game Reserves, deze zijn op basis van volpension.
  • Safari’s bij verblijf in de Game Reserves.
  • Luchthavenbelastingen en bagage.

BENT U ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Wij kunnen deze voorbeeldreis geheel aan uw wensen aanpassen en invullen.

Indicatie reissom € 2.907,00 per persoon.

Maak direct een afspraak voor een persoonlijk reis advies op maat.