Zuid-Afrika

Foto’s

Kaart

Informatie

DE WERELD IN ÉÉN LAND! Zuid-Afrika is een land waar mensen blijven terugkeren voor steeds weer nieuwe ervaringen. De grote veelzijdigheid aan landschappen en culturen maakt iedere reis uniek.

Een van de hoogtepunten van een reis door Zuid-Afrika is het bruisende Kaapstad, dat met geen enkele andere stad te vergelijken is. Het mediterraanse klimaat, de historische gebouwen en de mix van culturen zorgen voor een exceptionele sfeer. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan Kaap de goede hoop.
Vanaf Kaapstad kunt u een bezoekje brengen aan Robbeneiland. Het eiland is bekend doordat Nelson Mandela hier gevangen werd gehouden.
Hermanus is de walvishoofdstad van de wereld en ligt vlakbij Kaapstad. Vanaf augustus dobberen en paren walvissen hier volop in de baai. Het is een van de beste plekken ter wereld om ze te spotten.

Aan de andere zijde van de Tafelberg vindt u de wijngaarden bij onder anderen de dorpen Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Wanneer u verder naar het oosten reist, komt u bij de Tuinroute. Heldere rivieren vinden hier een weg door kloven en donker beboste bergen om vervolgens uit te monden in zee. Een van de best bewaarde geheimen van Zuid-Afrika is de Oostkaap, met eindeloze kustlijnen, glooiende groene heuvels en besloten privéreservaten.

Vervolg uw reis naar het noorden van het land om op safari te gaan in het Kruger National Park, dat tot de oudste en meest diverse parken van Afrika behoort.
Een van de mooiste autoroutes van het noorden is de Panoramaroute. Een route van circa 300 kilometer met spectaculaire vergezichten. Ook de verborgen valleien van de Pilanesberg en de adembenemende zandduinen van Kgalagadi zijn een bezoek waard.

Breng een bezoek aan het Koninkrijk Swaziland. Dit is een apart land en wordt ingesloten door Zuid Afrika en Mozambique. Hier leeft de grootste bevolkingsgroep van Zuid Afrika, namelijk de Zulu’s. Swaziland staat bekend om zijn vele Natuurreservaten waar je dieren kunt spotten. Maar u vindt er tevens watervallen, rotsformaties en moerassen.

Ook kunt u er voor kiezen Lesotho te bezoeken. Deze aparte staat die volledig is ingesloten door Zuid Afrika ligt op zo’n 1000 km hoogte en wordt dus ook wel het dak van Zuid Afrika genoemd. Een van de mooiste bezienswaardigheden is het natuurreservaat Sehlabathebe National Park, waar u uitkijkt op de Drakensbergen.

Zuid-Afrika is het ideale land voor een mooie rondreis of reis op maat, zodat u optimaal van de grote diversiteit kunt genieten.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !